Úgy érzem öreg lélek vagyok, de a környezetemben sajnos nem nagyon találkozom hasonlókkal. Ha Te is az vagy, hogy találtad meg önmagad, másokat?
Valóban vannak gonosz, hataloméhes, stb. emberek. Nekik ebben az életükben ez a leckéjük, ami nyilvánvalóan hozza majd magával a következményeket, vagy még ebben, vagy a következő életükben. Ha a környezetedben vannak ilyenek, akkor megváltoztatni nem tudod őket, de példát tudsz mutatni nekik egy jobb életre. Amikor valaki elkezd "magasabb szinten" élni cselekedni, akkor azt a környezete észreveszi, és vannak emberek, akik elkezdenek "követni", vagy megkérdezik, hogy "figyelj már, azt látom, hogy te boldog vagy, jó az életed stb., meséld már el, hogy csinálod?". Lesznek olyanok is, akik lemorzsolódnak, mert ők még nem készek arra, hogy továbblépjenek.
A politikával és a távolabbi dolgokkal kapcsolatban én úgy vagyok, hogy nem idegesítem magam ezeken, mert egészen addig nincs értelme ilyesmire fecsérelni az energiámat, ameddig azt látom, hogy ez nem fog változni. Mit tudnék tenni azért, hogy változzon? Szerintem semmit. Egyedül ehhez mindenki kevés, és ezeknek a dolgoknak (pl. politika, média) pont az a célja, hogy az embereket lelkileg lehúzzák, félelemben tartsák, majd manipulálják. Ezek miatt nekem nincs szükségem az agyleszívásaikra. Szerintem egy dologba akkor érdemes energiát fektetni, ha arra valóban lehet ráhatásom, és ezzel elérhetek bármi, akár aprócska eredményt is.
Egyébként nekem sem tetszik a jelenlegi elanyagiasodott, felszínes világ, de ettől én még élhetek máshogy, ha úgy döntök. Legalábbis sok megkötés és megfelelés alól ki tudom magam vonni, pl. egy olyan dolog által, hogy azt csinálom, amit szeretek, ezzel keresem a pénzt, és nem egy munkahelyen, egy főnöknek való megfeleléssel, ahol esetleg előremeneteli lehetőség sincsen. Óriási a különbség, ha valamit szeretetből csinálsz, vagy ha valamit muszájból csinálsz. Az előbbi elég nagy szabadságot ad a másikhoz képest.
Ha van kedved, beszélgethetünk hasonló témákról, ez esetben írj egy privát üzenetet.
Nem szeretnélek megbántani, de most inkább elveszett léleknek tűnsz mint öreg léleknek :)
Én is éreztem magam úgy mint te, szóval nem ítéllek el, én saját magamat húztam ki a gödörből.
Írhat itt bárki bármit, az rajtad nem fog segíteni.
A felelősség csakis a tied a saját életedért, és a te utadat neked kell járni, mindegy ki mit mond, az téged nem fog kihúzni a jelenlegi állapotodból, amíg el nem határozod hogy teszel azért hogy jobb irányba induljon el az életed. Egyébként a legfontosabb dolog megismerni önmagad, ezt pedig csak úgy tudod ha befelé figyelsz, nem kívül keresgélsz.
Az, hogy milyen lélek vagy, majd úgy 20-30-40 év múlva derül ki. Jelenleg az a feladatod, hogy a jelenlegi életedből hozd ki a lehető legtöbbet, legjobbat. Minden élet "tiszta lap", a legöregebb lelkeknek is az alapoktól kell újrakezdeni mindent és megtanulni kezdeni valamit az életükkel.
Egy tanácsot fogadj el: ne másokkal foglalkozz, hanem önmagaddal. Rengeteg felesleges energiád megy el arra, hogy másokban keresed a hibákat. MAGADBAN keresd és tanuld meg kezelni azokat.
Ismered Ghandi híres mondását?
"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Ez egy nagyon fontos üzenet. Az öreg lelkek ezt tudják, és apránként megváltoztatják maguk körül a világot is.
(Egyébként nem az életek száma számít, mert jócskán vannak a Földön olyan lelkek, akik már számtalan életen vannak túl, de még mindig nem tanulták meg a saját "leckéjüket", ezért újra és újra megkapják ugyanazokat a feladatokat. Az öreg lelkek azonban minden életből képesek kihozni a lehető legtöbbet - a saját lelki fejlődésük érdekében.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!