A reinkarnáció tana szerint mindenkinek van korábbi élete?
Ha azt feltételezzük, hogy a lélek a halál után előbb vagy utóbb új életet kezd, akkor mi történik akkor ha jóval több ember születik egy adott időszakban, mint amennyi meghal (Pl. a XIX. században hatalmas népességrobbanás volt)? Ilyenkor új, üres lelkek keletkeznek előélet nélkül?
Illetve mi történik akkor ha jóval több ember hal meg, mint születik egy adott időszakban? Ilyenkor feltorlódnak a lelkek és mindenki versenyzik az új testért, amiben manifesztálódhat?
Nem egészen így működik. Üres lelkek nincsenek. Minden, ami valaha is emberként fog megszületni, már most is létezik. Nincs olyan lélek, ami ne rendelkezne karmával, és mégis megszületne. Nem tudhatjuk pontosan, hány emberi lélek létezik, szóval azt sem mondhatjuk meg, hogy egyszerre hány ember élhet a földön. Valószínűleg jóval több, mint amennyi jelenleg életben van. Olyan sem emberként, sem más élőlényként nem lehetséges, hogy üres, előélet nélküli lélek testesüljön meg.
Ha összeomlana a társadalom, és az egyedszám drasztikusan csökkenne, akkor sem lenne versengés. A lélek nem verseng, csak engedelmeskedik a karmának. Az a lélek fog testet ölteni, amelyiknek a karmája ezt eredményezi. A születés nem egy szabad döntés a lélek részéről, hanem engedelmeskedés egy egyetemes törvénynek, a karmának. Mondhatod kényszernek, bár ez elég negatív kifejezés.
1. Igen, születnek újabb és újabb lelkek a Forrásból. (Bár nem üresek.)
2. Az újjászületés nem azonnali, a lelkek egy, vagy több emberöltőnyi időt is töltenek a "köztes térben", mielőtt újra leszületnek.
3. Nem a Föld az egyetlen lehetséges hely, ahová le lehet születni, az Univerzum hatalmas.
Én nem túlzottan értek a vallási megközelítéséhez, de vannak egyfajta gondolatmeneteim amelyek szerint(ha az állatokat alacsonyabb rendű lényeknek soroljuk) kb 1 milliárd lélek kering még úgymond, fél milliárd olyan lélek, akik már éltek emberi életet, és fél milliárd állati (bár nem tudom pontosan, hogy lehet-e ilyet, de szerintem ez egy fejlődési sorozat, tehát állatból felfejlődsz emberré). Egyébként azon is elgondolkoztam már, hogy lehetséges az is, hogy nem az ember az okosabb, lehet az állatok azért nem képesek beszélni, mert túl sokat tudnak, mármint lelkileg (agyi fejlettségtől eltekintve). Tehát ha sok ember születik azok kaphatnak állatit is. Üres lélek emberbe szerintem nem kerülhet, mennyi pszichopata rohangálna már :D (amúgy ők érzelmileg megállnak a fejlődésben, tehát nem úgy kerülnek ide.)
Egyébként szerintem ha sokan halnak meg, akkor sem torlódnak, hanem várnak, vannak olyanok akik rá néhány napra új testet kapnak míg vannak olyanok is, akik 100 évet is várnak, mondjuk csak ezt gondolom, nem mondom biztosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!