Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az ember hitétől függ, hogy...

Az ember hitétől függ, hogy mi történik vele a halál után, vagy van valami egységes törvény, ami mindenkire egyformán hat?

Figyelt kérdés
2016. márc. 4. 16:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Olyasmi lesz amit az ember remélhet magának és ezt belülröl lehet érezni. A kérdésre válaszolva, mindkét kérdés igaz, de főleg az utóbbi. A túlvilágon nincs hazugság, ott nem lehet elfedni a bűnöket, annyira felnagyul és szembeszökő ott minden hogy nem lehet előlük elbújni, és csak nagyon lassan múlnak el. És nem lehet nem-tudni sem, ott lehull a fizikai lepel tudatlansága és tompasága. Az ember alapból sokkal többet tud ott és tisztába lesz mindennel, meg el tudja képzelni magát kivülről, mások szemszögéből, hogy teljes legyen a büntetés vagy a jutalmazás.
2016. ápr. 2. 02:19
 12/21 J Lukenem ***** válasza:
összetett kerdes! tudásom szerint: van egy mérleg, mennyire veszed észre a fényt az életedben. mennyire élsz azzal. életed végén pedig e szerint kerülsz elbírálásra. (illetoleg a mennyei tanács [karma őrei ] előtt)
2016. ápr. 10. 10:21
 13/21 anonim ***** válasza:

Egységes törvény? Csak az, hogy meghalsz.

Nézd: az, hogy mi van a halál után, egy vallás sem tudja. A hit abból ered, amit ők elhisznek. Az, hogy igaz-e, azt már nem lehet tudni.

A vallások mindig is, lehetetlen dolgokat visznek be: isteneket, Istent (akárhogy is hívják), lelket, vagy csak az újjászületést (és lehetséges, hogy vannak még olyan elsődleges elemek is, amiket meg sem említettem). Azért is írom a lehetetlen dolgokként, mert ezek, nem lettek bizonyítva, csak hit kell, hogy elfogadja az ember (amint bizonyítva lett, onnantól már lehetséges dologként lehet rá tekinteni).

Egy biztos: egy ember sem jött vissza, hogy bebizonyítsa az egészet (kieg: halál közeli állapot is más).

A másik - a vallások igazán, az élet szerint rendezik, hogy mi jön a halál után. A jókat megjutalmazzák, a rosszakat megbüntetik (ki - ki "elképzelése" szerint), csak mint írtam, ebben hinni kell.

Harmadik - sokkal egyszerűbb ha ateista világnézetet vallsz. Nincs olyan, hogy ha meghalsz, utána valami történik veled. Egyszerűen meghalsz és kész.

2016. ápr. 10. 11:47
 14/21 A kérdező kommentje:

"sokkal egyszerűbb ha ateista világnézetet vallsz."

"Egyszerűbb"... az egyszer biztos.

2016. ápr. 12. 06:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Igen. Itt az a fontos, mit csinálsz életedben, hogyan gondol rád az utókor. Fura, hogy a nagy vallásokkal ellentétben, sokkal többet mond Newton, Einsten, Galileo stb. nevei, egyszerűen azért, mert tudományban hoztak áttörést és nem csak történelem órákon találkozunk a neveikkel + vallástól függetlenül teszünk róluk említést.
2016. ápr. 12. 12:20
 16/21 A kérdező kommentje:

Láttad a Hülyék paradicsomát? Azok az emberek hogyan gondolnának Einsteinre, Newtonra? Sehogy. (Se a nevükre/személyükre, se az eredményeikre.) Ennyit számít az utókor emberének véleménye. Egyébként pl a Jézus vagy Sziddhárta nevek sokkal többet mondanak sokkal több ember számára, ha már ez szempont.

"sokkal egyszerűbb ha ateista világnézetet vallsz. Nincs olyan, hogy ha meghalsz, utána valami történik veled. Egyszerűen meghalsz és kész."

De mivel nem tudhatjuk, mi van a halál után, mert senki sem jött vissza bebizonyítani, így a "nincs utána semmi, csak megszűnsz" állítás is csak feltételezés lehet. Így az ateizmus is csak egy hit a sok közül. Akik meg visszatértek a klinikai halálból, és elmesélik a tapasztalataikat, azokra meg rámondják, hogy csak az agyuk játszott velük. Vagy hazudnak. (Ami persze lehet, hogy tényleg így van, hisz én is csak tévében láttam ilyesmit, személyesen egyet sem ismerek.)

2016. ápr. 13. 08:25
 17/21 anonim ***** válasza:

1. Az ateizmus világnézet, nem hit.

2. A vallásosoknak kellene bizonyítaniuk állítasukat. Az hogy senki sem jött vissza a halálból, az pont az általuk leírtakat vonja kétségbe. Feltételetésekre csak akkor szabad hagyatkozni, ha azok előbb - utóbb beigazolódik.

3. Ateisták semmit sem állítanak a halál utáni dolgokról, csak a tudományos álláspontot fogadják el.

2016. ápr. 13. 10:37
 18/21 anonim ***** válasza:

4. Hülyék paradicsoma... . Rossz kiindulási alap, mert az a film sok logikai buktatót tartalmaz (pl. mérnökök nélkül lehetetlen ez az egész. Ők meg hol is vannak?).

5. A fizika akkor is mond valamit. Newton neve, mértékegységként használatos. Tudomány más terén is ez a helyzet (ha jobban beleásod magadat, elég sok nevet tanulhatsz meg /egyesekről üstökösök lettek elnevezve).

6. Vallásoknàl, csak számukra fontos név a lényeg. Más nem (+aki törödni akar vele, mint úgynevezett 'vitaalap').

2016. ápr. 13. 11:43
 19/21 A kérdező kommentje:

"1. Az ateizmus világnézet, nem hit."

Egyetértek, csak másképp fogalmaztam meg a dolgot, szóval ha valaki ateistaként éli az életét, akkor úgy veszi, hogy nincs isten, mivel nem tud róla, nem tapasztalja, tehát számára a gyakorlatban tényleg nincs, mert (még ha lenne is), az ő életére nincs hatása, így értelmetlen lenne hinni benne, meg filózni róla, mert gyakorlati "haszna" nincs. Ez egy világnézet. A hitet csak úgy értettem, hogy nem jelenthetjük ki valamiről, hogy nincs, mert lehet, hogy csak nem tudunk róla, de persze ennek így nincs sok értelme, mert akkor soha, semmiről nem jelenthetnénk ki, hogy nem létezik. :) (Ezért kellene mindig bizonyítani valaminek a létezését, nem pedig a nemlétét - ahogy írtad is.)

"Az hogy senki sem jött vissza a halálból, az pont az általuk leírtakat vonja kétségbe. Feltételetésekre csak akkor szabad hagyatkozni, ha azok előbb - utóbb beigazolódik. "

Beszámolók léteznek klinikai halálból visszatért emberektől, de ki tudja, mi igaz belőle, és hogy a tényleges agyhalál után is van-e valami. Viszont a hitnek van egy olyan definíciója, hogy "bizonyság nélküli bizonyosság", tehát nem arról van szó, hogy valakinek vagy egy könyvnek (pl Biblia) elhisznek valamit, hanem egy olyan erős "sejtés", ami nélkülözi a racionalitást, és ennek ellenére (vagy épp ezért?) sokkal erősebb, és minden kétséget kizár, még akkor is, ha a logika nemet mondana. (Nem állítom, hogy helyes, hogy felülírja a logikus gondolkodást, csak mint jelenséget említettem.)

"3. Ateisták semmit sem állítanak a halál utáni dolgokról, csak a tudományos álláspontot fogadják el."

Hivatalosan hogy szól az álláspont? Hogy megszűnünk? Vagy hogy nem lehet tudni, de amíg nem tudjuk, addig úgy kell tekinteni, hogy megszűnünk?

"4. Hülyék paradicsoma... . Rossz kiindulási alap, mert az a film sok logikai buktatót tartalmaz (pl. mérnökök nélkül lehetetlen ez az egész. Ők meg hol is vannak?)."

Tényleg nem volt jó példa, de igazából csak a társadalom véleményének való megfelelésre hoztam fel.

Tudósokról, istenségekről is sokmindent neveztek el, nem tekintem a két területet ellenfélnek, amit versenyeztetni kell, a tudománynak megvan a maga helye, de igazából csak az ember környezetének, tárgyainak a fejlesztésére szolgál, magán az emberen nem fejleszt, bár lehet, hogy tévedek ebben, de szerintem az ember lényegében nem fejlődött, csak jobban idomítottak lettünk az idők során, de ha most hirtelen eltörölnék a törvényeket, a vallási előírásokat és minden egyéb kötelezettséget és korlátozást, a tömeg valószínűleg ugyanolyan állat szintjére süllyedne le, mint tette volna ezt pár száz vagy ezer évvel ezelőtt. Az ún. "spirituális" dolgok meg pont ezzel a résszel foglalkoznak, de ha ez mind fölösleges, és csak buta, elhitethető embereknek találták ki, akkor miért kerítenek neki akkora feneket? Csak azért lenne az egész, hogy lekösse a tömegeket?

2016. ápr. 13. 12:30
 20/21 A kérdező kommentje:
Bocsi, az utolsó pár sorban kevertem a dolgokat és zavarosan fogalmaztam. Nem úgy értettem, hogy a spiritualitás való arra, hogy kordában tartsa a tömegeket, hanem éppen hogy azzal foglalkozik, hogy az embert egy magasabb szintre emelje, ahol nincs szükség korlátokra, mert a saját tudatossága és lelkiismerete vezérelné. (A vallás meg egy teljesen más tészta, ahol kívülről kapott dogmákat kell betartani, különösebb megértés nélkül.)
2016. ápr. 13. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!