Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek a karmában? Tudtok...

Hisztek a karmában? Tudtok saját példákat írni?

Figyelt kérdés
Történt már veletek olyan történetet írni a saját életetekből hogy azt mondtátok hogy ez a karma miatt van?

2016. jan. 12. 16:02
1 2
 11/16 anonim válasza:

Én gyűlöltem, lenéztem és ellöktem mindenkit egész életemben, nem is volt még egy párkapcsolatom se, és már nem is lesz.

Ez karma. Rosszabb, mint egy börtön, rosszabb, mint maga a halál.

2016. jan. 22. 19:39
 12/16 anonim ***** válasza:
65%

Egy alkalommal az akkori kolléganőm kakaót szeretett volna készíteni a mikróban, én viszont beelőztem, mert úgy gondoltam, ő jobban ráér. Szóval gyorsan bevágtam a teámat megmelegíteni, ő kicsit elszomorodott. aznap nem hozta a futár a kajámat :)

Sok férfi volt az életemben, aki nem volt független. Majd az első igazi nagy nagy szerelmem, ami úgy indult, mint egy tündérmese, nagyon csúfos véget ért.

Egyszer tartoztam egy jó módú ismerősömnek egy kis összeggel, amit lusta voltam elvinni neki, gondolván, neki erre most nincs szüksége. Elhagytam a pénztárcámat, benne épp egy ekkora összeggel. A tárcát visszakaptam, de pénz nélkül.

Egyébként ha megtalálok egy pénztárcát iratokkal, megkeresem a tulajdonost és visszaadom. Cserébe találtam már sok dolgot. :)

Most csak ez jut eszembe, pedig történt még pár dolog. Kapsz, amit adsz. Ez megcáfolhatatlan. Csak bizonyos lelki fejlettségi szint kell hozzá, hogy felismerd. Lehet, aki úgy gondolja, ő mindig csak ad, mégsem kap semmit, előző életében nem adott senkinek semmit, csak elvett. Most pedig törleszt. Kamatostul.

2016. jan. 28. 15:51
 13/16 anonim ***** válasza:

"Most csak ez jut eszembe, pedig történt még pár dolog. Kapsz, amit adsz. Ez megcáfolhatatlan. Csak bizonyos lelki fejlettségi szint kell hozzá, hogy felismerd. Lehet, aki úgy gondolja, ő mindig csak ad, mégsem kap semmit, előző életében nem adott senkinek semmit, csak elvett. Most pedig törleszt. Kamatostul."

Jelenlegi életünkben lévő események alapján, teljesen megcáfolható a dolog. Rengeteg ember van, aki segítőkész, mégsem jut semmire és rengeteg rosszindulatú ember van, akinek összejönnek a dolgok. Ha a karma működik, mégis miért van ez?

És miért kéne ehhez lelki fejlettségi szint? Ez egy tan, amire semmiféle bizonyíték nincs. Hit. A hithez mióta kell lelki fejlettségi szint?

2016. jan. 28. 16:24
 14/16 XilentX válasza:
Hát én elolvasgattam egy két választ de szerintem az nem a karma amiről ők beszélnek. Én úgy tudom hogy a karma arról szól hogy ha meghalsz és újjászületsz akkor az előző életetben elkövetett hibák nagy hatással vannak a mostanira. Én így tudom nekem így mondták. Ha nem így van akkor bocsi.
2016. jan. 31. 10:33
 15/16 anonim ***** válasza:
65%

A 12-es válaszoló vagyok.

Hogy miért kell ehhez lelkileg fejlettebbnek lenni? El tudni rugaszkodni az anyagi világtól, hogy ne csak azt fogadjuk el valósnak, amire van matematikai/fizikai/kémiai képlet,ami bizonyítva van tudományosan. Azért, hogy a "visszük/jutunk valamire", az ne az anyagi javak halmozásával legyen egyenlő. Aki ragaszkodik a tudományos bizonyításhoz, annak nehéz megmagyarázni, mi a karma. Valószínűleg ő észre sem veszi, hogy vele is történik hasonló, mint amiket itt kommentekben lehet olvasni. Ez rendben van, nem vagyunk egyformák. Szerencsére :)

Valaki materialista, valaki nem.

2016. febr. 1. 11:52
 16/16 anonim válasza:
Tudok példát mondani csalánba nem üt a ménykü alapon. Az erős túlél szolgálják, erősödik, nem mernek vele szórakozni a gyenge elpusztul, tönkremegy, kizsákmányolják. Ez a karma dolog meg pont ezt a célt szolgálja. Kauzalitás létezik, de semmi köze ehhez a baromságnak amit kiforgattak emberi erkölcsökre. Az univerzum nyers és nem ismer semilyen emberi erkölcsöt csak hatékonyságot és nyers ok okozatot. És nagyon sok minden hatékony és jó ami valójában emberi mércével aljas és erkölcstelen. Sőt az ilyesmit nem csak hogy nem büntetik az emberek hanem sok esetben, lásd a gazdag réteget még komoly megbecsülést is kapnak cserébe. Ez a kiforgatott baromság meg egy eszköz hogy egy buta engedelmes életképtelen szolga legyél aki megtűri maga körül az elnyomást.
2023. nov. 16. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!