Van itt olyan ember akinek vannak emlékei az előző életéből vagy legalábbis ismer olyan személyt akinek van?
9. ,én egyszer hallottam egy olyat, hogy nem véletlenül vannak azok a dolgok elzárva, és nem jó átszakítani ezeket a falakat; de már nem is emlékszem, hogy miért;
de ha meg valaki emlékszik valamire előző életéből, akkor annak oka van, annak talán dolga is van az adott dologgal, és az sem véletlenül emlékszik rá.
Majd még lehet,hogy mutatok két dolgot. Van az egyik, amikor gyertyát raksz magad elé, nézed a lángot, 3X elmondod a mostani életkorod, és akkor vissza nézhetsz egy pici részletet előző életedből, konkrétan a végét; nem emlékszem pontosan, hogy volt; meg még olvastam egyik weboldalon ilyenről, hogy ha vízszintesen mozgatta az ujját regressziókor, akkor visszafelé ment gondolatban az előző életébe, ha pedig függőlegesen, akkor előre, meg hogy nem akart neki semmit sugallni, és így oda küldte egy tükör elé, mondja el, mit lát, írja le magát, mert tovább mozgatta az ujját függőlegesen, így meg előbbre vitte egy következő életébe, meg meg is mondta talán a jövő élet beli nevét, meg még pár dolgot, és állítólag nem tom hány évre rá, tényleg megesett az a sztori azokkal a nevekkel, amiket mesélt.
En is ugy gondolom, ami a tudomasomra kell jusson, az eljut hozzam valahogy, ha nyitott vagyok ra, de nem kell feltetlenül tennem barmit (ha nem erzem igy)... Nekem almomban jöttek fel emlekek ugy, mintha ateltem volna öket es bar nehany alom mar több evtizede, de nagyon melyen bennem maradt, tenyleg, mintha en lettem volna. Nehany almom pedig a valosag, es esetleg korabbi eletbeli emlekek (?) kevereke. (Pl. aznap moziban voltunk, es en azt almodtam, ültem a moziban, a filmen pedig egy kisfiu törtenete, ekkor jött a döbbenet, h az en vagyok egy korabbi eletemben - itt a filmen lejatszodo reszt ereztem megtörtentnek, a mozit nyilvan az agyam kapcsolta hozza.) DE: en meg igy is ketelkedem a regresszios hipn-ban, csupan mert nem voltam ilyenen. Hogy az ott ateltek nem-e vmi "kollektiv tudatalattibol", jönnek, egy masik emberre raerzes es aterzese esetleg? (Emiatt kerdeztem erröl olyant, aki volt ilyen hipnozison.)
Az ilyesmivel foglalkozok azt mondjak, a gyerekeknek atlag kb 3 eves korukig maradhatnak emlekezetei a születes elötti idöröl, ill. elözö eletböl, utana "kikopik", elfelejtödik, fontosabb inbformaciok atveszik a helyet. Huu... en biztos kifaggatnam ha a gyerekem ilyenek mondana, pl. hogy hivtak, hol lakott (minel pontosabban), hany testvere meg kije volt, mikor löttek meg...stb, hiszen meg ki tudja? Talan egyszer ha nagy lesz, erdekli es utanajar, valoban volt-e ilyen szemely... (vagy akar a szülök most). A tevemüsorban, amit irtam, hipnozis utan elvittek öket oda, ahol elt, es szinte mindegyiküknek ismerös volt egy nagy templom vagy mas jellegzetesebb epületek, hid, nehanyan mutattak, ill. maguk vezettek a kamerasokat a kis utcaba, hazhoz, ahol laktak.
5.
Ezek a gyertyás és hasonló hókusz-pókuszos dolgok ördögiek.
Nagyon sok ilyen emlék lehet ördögi/Ördög általi ezért (sem) kell velük foglalkozni, mert könnyen lehúz a mocsár mélyére.
Ja igen emlékszem én voltan az
csapos az előző életemben, valami kocsmában a krumpli kapáló parasztok csak özönlöttek be munka után a bérem is jò volt
# 12
Gyerekeknél előfordul, hogy egy bizonyos életkorig lehetnek spontán emlékeik előző életekből, csak nyilván még a reinkarnáció lehetősége iránt nyitottabb szülők számára sem lehet könnyű eldönteni, hogy ezzel a jelenséggel szembesülnek, vagy simán csak a gyermeki fantázia szüleményeit hallják. (Mondjuk amikor egy óvodás vagy kisiskolás korú kislányról van szó, és a nordmandiai partraszállással kapcsolatos utalásokat tesz, akkor - feltéve, hogy a szülő meg van győződve arról, hogy a gyerek nem találkozott ezzel kapcsolatos információval semmilyen formában, és nem ezekből építkezik - szerintem érthető, hogy foglalkoztatja, hogy honnan jöhet mindez.
Több, általam hitelesnek tartott forrásból találkoztam olyan információval is, hogy az olyan visszatérő gyerekkori rémálmok hátterében, amik sehogyan nem hozhatók összefüggésbe a kisgyerek jelen életében átélt élményeivel, vele történt eseményekkel, (ráadásul olyan gyerekkel fordul elő, aki egyébként kiegyensúlyozott, lelkileg rendben van, szerető családi háttérrel, normális körülményekkel), szintén is állhat az esetek egy részében a lélek által előzőt életekben megélt, jellemzően fizikailag és/vagy érzelmileg traumatikus tapasztalat.
Van egy barátnőm, aki 15 éve dolgozik óvónőként, ő is elég érdekeseket mesél arról, amikor fültanúja olyan kijelentéseknek gyerekek szájából, mint pl. "amikor kisfiú voltam" / "amikor Anya volt az én gyerekem" / "amikor egy nagy tó mellett laktunk a férjemmel" / "amikor öreg néni voltam és tudtam zongorázni" stb. - de nyilván ezek is simán megmagyarázhatók azzal, hogy működik a gyermeki képzeletük.
Ha tudsz esetleg angolul, igen komoly mennyiségű irodalma van a gyerekek spontán reinkarnációs emlékeivel kapcsolatos témának (volt egy Dr. Ian Stevenson nevű pszichiáter, aki évtizedeket szánt ilyen esetek kutatásának), az meg nyilván a te ítélőképességedre van bízva, hogy mit tartasz hihetőnek ilyen téren, milyen esetleges alternatív magyarázatokat tudsz elképzelni erre a jelenségre, illetve egyáltalán kit, mit tartasz számodra hiteles információ forrásnak.
Ha érdekel a téma, az egyik ilyen jól érdekes eset egy James Leininger nevű amerikai kisfiúé, aki egész kicsi korától élt-halt a vadászgépekért, és később, azután, hogy egy bizonyos életkortól hetente többször visszatérő rémálmai voltak egy kigyulladt katonai gépről, amiből nem tudott kiszabadulni a pilóta, olyan mennyiségű konkrétumot tudott elmondani (Natoma nevű anyahajó, másodpilóta neve, Iwo Jimánál lőtték le a gépet a japánok), hogy a saját bevallása szerint a lélekvándorlás témájában korábban teljesen szkeptikus apa kutatásának köszönhetően, katonai archívumokból sikerült azonosítani annak a második világháborús amerikai pilótának a személyét, aki valóban ott, akkor és olyan körülmények között veszítette az életét egy légi csatában.
Ha tudsz angolul, itt megnézhetsz egy dokumentumfilmet az esetről, a másik Youtube videóban pedig nem csak a szülei, hanem az azóta felnőtt James is visszaemlékszik a gyerekkorában történtekre.
https://www.youtube.com/watch?v=TvD6Bq-ghqw
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!