Milyen következményekkel jár ha egy szenvedő, haldokló állatot ölök meg?
Estemve jutott ez a dilemma, egy halálán lévő bogarat öltem meg. Amúgy is meghalt volna de csak szenvedett volna még sokáig.
Melyik a nagyobb bűn/karmikus szempontból rosszabb, ha megszabadítom a lényt a szenvedéstől (a buddhizmus ugyebár a szenvedés csökkentéséről is szól), vagy hagyom kínlódni a természetes végig (az ölés ugyebár rossz karma).
Mi ennek az alapdilemmának a feloldása?
Ez semmilyen következményekkel nem jár.
Ha egy haldokló/szenvedő állatot ölsz meg azzal csak megkönnyíted neki.
Az inkább számít bűnnek hogy tegyük fel látsz egy haldokló kutyát az út közepén és te szemrebbenés nélkül elmész mellette.
Ettől csak jobb lesz a karmád.
Ui: Persze rosszul esik az is a lelkednek, ha egy haldokló állatot ölsz meg.
De utána rá jössz hogy ez így volt helyén.
Sajnos ezt tapasztalatból mondom.
Ozmium42 nevű felhasználó
következő életedben mikor majd csótány leszel, én meg megyek az IFA-val, és véletlen áthajtok rajtad, de a visszapillantóban észreveszem, hogy nem teljesen mentem át rajtad, majd visszatoltatok, megnézem, hogy jól vagy-e.
de huppsz:) véletlen széttrancsírozlak.
majd utána írkáljál ide, ha megvolt az élmény.
7: Mivel fájdalmat éreznek, és nekik is alapvető ösztön a túlélés, szerintem igenis szenvedhet a fájdalomtól. Az egyik legalapvetőbb dolog, hogy van fájdalom érzékük... Ezért sem szaladgálnak bele tűzbe stb... Egyébként elhiszem azt ha azt mondod, hogy érzelmi szenvedésük nincs, de ne keverjük a kettőt! Kösz!
8: Nincs következő életem, előző se volt. :( Amúgy miért pont IFA?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!