Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Milyen következményekkel jár...

Milyen következményekkel jár ha egy szenvedő, haldokló állatot ölök meg?

Figyelt kérdés

Estemve jutott ez a dilemma, egy halálán lévő bogarat öltem meg. Amúgy is meghalt volna de csak szenvedett volna még sokáig.

Melyik a nagyobb bűn/karmikus szempontból rosszabb, ha megszabadítom a lényt a szenvedéstől (a buddhizmus ugyebár a szenvedés csökkentéséről is szól), vagy hagyom kínlódni a természetes végig (az ölés ugyebár rossz karma).

Mi ennek az alapdilemmának a feloldása?

2015. máj. 25. 22:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%

Ez semmilyen következményekkel nem jár.

Ha egy haldokló/szenvedő állatot ölsz meg azzal csak megkönnyíted neki.

Az inkább számít bűnnek hogy tegyük fel látsz egy haldokló kutyát az út közepén és te szemrebbenés nélkül elmész mellette.

Ettől csak jobb lesz a karmád.

2015. máj. 25. 22:58
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Szerinted a hentesek a vágóhídon, mikor farkasszemet néz velük a napi 300 disznó, ezen gondolkoznak?
2015. máj. 25. 23:21
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

Ui: Persze rosszul esik az is a lelkednek, ha egy haldokló állatot ölsz meg.

De utána rá jössz hogy ez így volt helyén.

Sajnos ezt tapasztalatból mondom.

2015. máj. 25. 23:21
 4/16 anonim ***** válasza:
3: Mi van ha én okoztam a szenvedését, majd utána megöltem, hogy ne szenvedjen? Értem ezalatt csótányra rátaposok, majd nem bírom nézni ahogy szenved, és kivégzem.
2015. máj. 26. 00:22
 5/16 Ozmium42 ***** válasza:
10%
A rovaroknak nincsenek fogalmaik a szenvedésről.
2015. máj. 26. 00:23
 6/16 anonim ***** válasza:
5: Azért mert nincs nyelvük, vagy nem tudják kifejezni, attól még igenis éreznek fizikai fájdalmat...
2015. máj. 26. 00:37
 7/16 Ozmium42 ***** válasza:
49%
Nem írtam, hogy nem éreznek. Azt írtam, hogy nem tudnak fogalmakat alkotni róla, a saját fejükben sem. Nem szenvednek úgy, mint egy ember, vagy akár egy fejlettebb gerinces állat. Bár olvastam olyan véleményt, hogy az emberen kívül még ezek sem tudnak, de én ennél óvatosabban fogalmazok, mert egy fejlett gerinces idegrendszer mégis közelebb áll egy emberéhez, mint egy rovaréhoz, és nem is annyira jól ismert, mint a rovaroké. Nincs fogalmuk a szenvedésre, nem tudatosul bennük, hogy szenvednek, nem szenvednek abban az értelemben, mint ahogy mi szoktunk.
2015. máj. 26. 00:42
 8/16 anonim ***** válasza:
16%

Ozmium42 nevű felhasználó

következő életedben mikor majd csótány leszel, én meg megyek az IFA-val, és véletlen áthajtok rajtad, de a visszapillantóban észreveszem, hogy nem teljesen mentem át rajtad, majd visszatoltatok, megnézem, hogy jól vagy-e.

de huppsz:) véletlen széttrancsírozlak.

majd utána írkáljál ide, ha megvolt az élmény.

2015. máj. 26. 10:34
 9/16 anonim ***** válasza:

7: Mivel fájdalmat éreznek, és nekik is alapvető ösztön a túlélés, szerintem igenis szenvedhet a fájdalomtól. Az egyik legalapvetőbb dolog, hogy van fájdalom érzékük... Ezért sem szaladgálnak bele tűzbe stb... Egyébként elhiszem azt ha azt mondod, hogy érzelmi szenvedésük nincs, de ne keverjük a kettőt! Kösz!

8: Nincs következő életem, előző se volt. :( Amúgy miért pont IFA?

2015. máj. 26. 12:06
 10/16 anonim ***** válasza:
71%
A rovaroknak köztudott, hogy nincs központi idegrendszerül, tehát nincs agyuk. Tehát teljesen másképp működnek mint a főemlősök. Másképp vannak összerakva.
2015. máj. 26. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!