Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az ongyilkosok lelke nyerhet...

Az ongyilkosok lelke nyerhet megbocsajtast?

Figyelt kérdés
Ha esetleg akad ilyen ember, akkor elsosorban azoknak a velemenye erdeklne akik erdekeltek ebben a temaban. Nem az ilyen penzenergias meg napihoroszkopos erdekeltseg, hanem melyebb szantasu gondolatokkal es tudassal rendelkezo emberek megtisztelo valasza volna kielegito. Lehet felolem buddhista, kereszteny, vagy akar valos tapasztalatokkal rendelekzo ember is, nem szamit.
2015. ápr. 25. 14:31
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

"A 12es valaszado egy igen tajekozatlan ember, akit velemnyen szerint elnyelt a mai kor buze es tudatlansaga."

Nocsak, ezt miből gondolod? Csak annyit mondtam, elég baja van annak, aki odáig jut, hogy eldobja az életét, és ezek után még számonkéréstől is kell tartania - legalábbis egyesek szerint.

"Talan rossz dolog hinni valamiben, ami atsegitheti az embereket a nehez idoszakokon, remenyt es erot adva."

Nem. De az rossz, ha túlvilági büntetéssel fenyegetik, ha ez mégsem sikerül neki felülkerekedni a problémáin és kétségbeesett tettre kényszerül.

"Sokkal jobb ha ezeket mind kutaszitjuk, helyette TV-zunk es antidepresszansokkal tomjuk magunkat."

Szerinted, mert én ilyet nem mondtam.

2015. ápr. 25. 17:53
 22/39 anonim ***** válasza:
És a lényeg amit ki akartam hozni ebből hogy miért fáj egyeseknek hogy az embereknek a vallás megnyugvás, így könyebb megbarátkozni a halál gondolatával és amúgy minden ember hisz Istenben még azis aki teljesen tagadja ezért mondják azt hogy a huhanó gépen nincs egy ateista sem akárki akárhogy tagadja a halál pillanatában fohászkodni fog az úrhoz mert ilyen az ember ezt kár tagadni ;)
2015. ápr. 25. 17:56
 23/39 A kérdező kommentje:
Hakapemisz ez nem neked szolt, sajnalom, ha Te vagy a 12-es. Utanad irt kozvetlenul ha jol emlekszem. A Te valaszod es hozzaallasod kifejezetten tetszett. Eppen ezert nem ertek maximalisan egyet az egyhaz tanitasaival, mert szerintem is felhaborito az embereket azzal riogatni, hogy ha nem viselkednek eleg jol, minden elvarasbak teljesen megfeleve, akkor a pokol retkes tuzen fog elegbi a kibok kinja kozott az idok vegezeteig.
2015. ápr. 25. 17:58
 24/39 anonim ***** válasza:
53%

"Egyszeruen abban hiszek, hogy a szeretet ereje a legerosebb"

Ez mit jelent? Miben méred a szeretet erejét? :)

Nyilván a szeretet rendkívül fontos az embereknek, ebben mindenki egyetért, de ennek semmi köze a lélekhez.

"ha Te nem is akarod ezt most bevallani, valojaban minden ember ugyan arra vagyik legbelul"

Miért ne akarnám bevallani? Szerintem is így van. Na jó, talán nem mindenki, vannak nagyon mély mentális betegségekkel élő emberek, de rajtuk kívül mindenki.

"Szerintem az elet tobbrol szol, minthogy 80 kilo biomasszat alkossunk egyszeru kemiai reakciokkal."

Hát akkor alkoss 200 kg biomasszát! :D

Nem a testük alkotása az életünk értelme, ezt senki nem gondolja így.

"Halal kozeli elmenyek utan peldaul, a mai napig nem letezik ra kielegito tudomanyos magyarazat."

Dehogynem. Az agy oxigénhiányos állapota, illetve esetenként a használt drogok és az agyban termelődő anyagok okozzák ezeket az élményeket. Persze az egyedi esetekhez ezek különböző mértékben járulnak hozzá, és speciális esetben más hatások is okozhatnak ilyet. Ezen mi a nem kielégítő?

"De neked sincs semmi bizomyitekod, ami szerint teljes nyugodtsaggal kijelenheted, hogy nincs."

Ez nem nekem szólt, csak kiemeltem, ugyanis szerintem ez a létező legnevetségesebb érvelés. Van nagyon sok nevetséges logikai bukfenc, de szerintem ez a fajta érvelés a leggázabb. Meghallom, és röhögőgörcsöt kapok.

@17

"ha ennyire úgy gondolod hogy nincs lélek akkor meg minek akarsz létezni?"

Miért ne akarnék? Szeretnék sokat megtudni a világról, szeretném megvalósítani a céljaimat, szeretnék új tapasztalatokat szerezni, pl utazni, és idővel gyerekeket nevelni. Stb. És nem szeretném azt sem félbehagyni, amit eddig csináltam. +

1) te is pontosan ugyanezekért akarsz létezni, és mindenki más is

2) ennek mind abszolúte semmi köze a lélekhez.

"Azt mondod a feloldozást a létezés által kapod"

Ez így elég pontatlan. A feloldozás feltétele a létezés.

"de ha a létezésednek nincs értelem mert csak úgy kialakultunk és semmi nem lesz halálunk után akkor most sincsen túl sok értelme élnünk"

Miért ne lenne semmi értelme? Nem annak van értelme, hogy kialakult vagy hogy utána mi történik, hanem magának az életnek. Annak szerinted semmi értelme, hogy elmész sörözni a haverokkal? Semmi értelme, nem nyersz vele semmit, és egyszer csak vége lesz. Nincs is különösebb oka, nem azért mész, mert ez beleillik valami hatalmas tervbe. Egyszerűen csak az élményért. Az élet értelme nem az eredete vagy hogy mi lesz utána, hanem az élet maga. Az, hogy egy élményt mi előz meg és mi követ nem szabja meg az élmény értékét.

"hiszen csak valami porszemek vagyunk na ha tényleg csak azok vagyunk akkor a létezésünk hiába való"

Mit értesz hiába való alatt? Pl elmenni meginni egy sört és beszélgetni más emberekkel az hiábavaló. Mégis csináljuk. Az élet nekem fontos, és az ismerőseimnek is fontos. Lehet, hogy az Univerzumnak nem fontos, de ez pont nem érdekel. Nekünk fontos, és nekem pont ennyire van szükségem. Szomorú az, aki csak akkor tud valamit értékelni, ha kívülről megmondják, hogy ez értékes.

"ezáltal semmiféle feloldozást nem nyerünk vele mivel értelme sincs"

Nem ezt mondtam. A feloldozás FELTÉTELE a létezés. Nem azt mondtam, hogy a létezésből egyértelműen következik a feloldozás. Talán pontosabban fogalmazva: A feloldozás szükséges (de nem elégséges) feltétele a létezés.

"szóval amit állítottál annak semmi értelme"

Amit állítottam, annak van értelme, csak te nem tudod értelmezni.

"és még úgy is állítod be mintha valami okos dolgot írtál volna szóval kérlek gondolkozz mielőtt cselekszel"

Ó, az irónia...

2015. ápr. 25. 18:19
 25/39 anonim ***** válasza:
azt mondod akarsz létezni és hogy megismerni dolgokat igen vagyis akarsz létezni és azt is kijelentés hogy ennek az egésznek úgymond nincs értelme de csinálod mert jól esik a haverokkal elmenni sörözni éljük az életünket de azért mert élni akarjuk de ha te egy lélektelen ember vagy akkor miért is jó neked hogy éled az életed? Talán azért mert van lelked erre akartam rávílágítani az élet megy szépen tovább és egy létező folyamat csak éppen azt felejtjük el hogy nem tudunk életet alkotni sejtjük hogyan alakulhatott ki de nem tudjuk megalkotni a halott ember soha nem lesz élő többé hiába teszel bele tökéletesen működő szerveket miután meghalt valami hiányzik belőle ez pedig az élet vagy a lélek mert szerintem ez a két dolog szorosan össze függ, a másik dolog pedig pedig a feloldozás feltétele a létezés te azt mondod hogy csak úgy kaphatsz feloldozást ha élsz és létezel tehát azt mondod ha már meghaltál nincs feloldozás de akkor miért tartod a feloldozást fontosnak mert azt mondtad fontos ha csak akkor van feloldozás ha létezés is de ha meghalsz nem létezel de mikor létezel akkor meg miért akarsz feloldozást nem értem amit akarsz mert te a létezést az egyik feltételnek tartod a feloldozáshoz de a kérdés az volt hogy a halál után kapunk e feloldozást
2015. ápr. 25. 18:37
 26/39 anonim ***** válasza:
39%
Ja és ha a lélek létezését vonod kétségbe akkor magát a létezést vonod kétségbe ezáltal a feloldozást is
2015. ápr. 25. 18:46
 27/39 A kérdező kommentje:

Nos, kedves boncolgatos 24-es. A szeretet erejet, mint erot talan nem erdemes lealacsonyitani egy merhetosegi szintre, de egy kielegitobb, de kozel sem teljeskoru valaszt azert igyekszem irni rola. Ezek termeszeresen az en tapasztalataiomon alapulnak, nem feltetlen mondhagok orokervenyu, serthetetlen meglatasoknak. A szeretet, ha tiszta szivvel tudod erezni, rengeteg problemara megoldast nyujt. Talan szamodra ezek kevesbe fontosak, ezt mindenki maga donti el. Peldaul csaladokat menthet meg a szetesestol, kapcsolatokat es baratsagokat. Ha felretudjuk rakni sajat serelmejinket egy nemesebb celert es egymas szapulasa helyett inkabb teszunk egy lepest a masik fele, rengeteg gyermek es felnott eletet tehetne szebbe. Ingyen van, meg sem hasznaljuk. Persze az elet szamoz mas teruleten is megoldast nyujthatna. Haborukat tudnank elkerulni, szenvedest, ehezest. Persze ha nagyon szeretnel, akar bele is kothetsz abba, hogy attol, hogy valaki szeret valakit, attol nem lakik jol. De a szeretet pozitiv cselekvesekre osztonzi az embert. Ilyen jelleggu gondolat menettel erdemes ezt a temat megismerni.

80kg... szimbolikusan irtam, az erre adott valaszodnak az erteke 0. Ez tovabb nem boncolgatnam.

Az, hogu szamodra ez egy ennyite mulatsagos erv, annam valahol orulok, mert legalabb nevetsz, a tenyen nem valtoztat. Tenyleg igy van, ha tetszik, ha nem.

A vegere pedig: az oxigenhianyos allapot kozel sem kimerito bizonyitek. Rengeteg olyam esetben is elofrdul, amikor nem az oxigenhiany okozza a halalt. Ha a google talalatok elso cikkenel tobbet elolvasol, akkor te is rajottel volna erre. Tovabba, miert van az, hogy rengeteg elem azonos minden ilyen elmenyben? Talan hatalmas veletlen, hogy mindenki ugyan azt "halucinalja"? Miert van minden ilyen elmenyt atelt ember eletere meroben pozitov hatassal? Radasul csaknem kivetel nelkul ugyan abba az iranyba? Sok kerdes van meg, birkozz meg ezekkel elobb.

2015. ápr. 25. 18:48
 28/39 Ozmium42 ***** válasza:
33%
Aki a lélek létezését vonja kétségbe, az egy definiálatlan, láthatatlan, kimutathatatlan, ellenőrizhetetlen, misztikus spirituális izé létét kérdőjelezi meg, aminek csak annyi köze van akármihez, amennyire a hívők rámondják. Igazából semmihez semmi köze. Egy rossz ókori ötlet. Ma már a léleknek tulajdonított jelenségeket lélek nélkül magyarázzuk, a lélek pedig átkerült a "természetfölötti" síkba a démonok, szellemek, manók, tündérek, unikornisok mellé. Nem lesz senki kevesebb tőle, ha tagadja a létét.
2015. ápr. 25. 18:51
 29/39 anonim ***** válasza:
36%
Jól van felőlem tagadhatod a létezését igazából nekem mindegy én ettől nem leszek kevesebb és te sem csak nem értem miért olyan nagy hülyeség a lélek létezése kb minden ember szerint van és csak nagyon kevesek szerint nincs mivel ha megnézed az a világot minden vallás elismeri h van és szerintem logikus is de mondom te tudod
2015. ápr. 25. 18:55
 30/39 A kérdező kommentje:
Amit az elottem hozzaszolo irt, tokeletesen igaza van. Ami a a halott test feltamaszthatatlansagat illeti. Egy oreg zsido is ugyam ezeket mondta. Nezz utana tenyleg egy kicsit alaposabban. Nem erdekem nekem az, hogy rabirjalak teged akarmire, csam hamar ilyen temaban valaszolsz, ismerd meg a masik oldalt is kerlek.
2015. ápr. 25. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!