Az ongyilkosok lelke nyerhet megbocsajtast?
Figyelt kérdés
Ha esetleg akad ilyen ember, akkor elsosorban azoknak a velemenye erdeklne akik erdekeltek ebben a temaban. Nem az ilyen penzenergias meg napihoroszkopos erdekeltseg, hanem melyebb szantasu gondolatokkal es tudassal rendelkezo emberek megtisztelo valasza volna kielegito. Lehet felolem buddhista, kereszteny, vagy akar valos tapasztalatokkal rendelekzo ember is, nem szamit.2015. ápr. 25. 14:31
11/39 A kérdező kommentje:
Azert, kedves Diablo, mert az altalam tobbre becsult emberek, akik mem csupan fejvesztve rohannak a mai vilagban a penzt es sikert hajhaszva, hanem valodi erdekeket kepviselnek, azok mind ezen a vonalon haladnak. Valamint tobb ezer eves hagyomanya van ennek, a vilag minden tajan. Bolcs es nagytudasu emberek meggyozodeset ugyvelem ostobasag egyszeruen leinteni es figyelmen kivul hagyni. Sokaig magam sem hittem, hogy ez valosagos lehet, de valahogy ugy hozta az elet, hogy bizonyossagot nyertem efelol. Ha valoban erdekel a tema es nem csak negativ, ervek nelkuli kommenteken akartok idehanyni, legalabb olvass utana egy kicsit. Veszteni valod nincs, legrosszabb esetben is csak muvelodsz, egy kicsit tobbet megtudhatsz a vilagrol, kilturakrol, hagyomanyokrol es hiedelmekrol.
2015. ápr. 25. 17:13
12/39 anonim válasza:
Képzeld el a szegény szerencsétlen embert. Kosarat kap élete szerelmétől, gyógyíthatatlan beteg, csődbe megy anyagilag, beteg lelkileg, depressziós, számkivetettnek érzi magát, magányos, nincs kihez fordulnia, kétségbeesett.
Megöli magát, aztán? Még "odaát" is jól megszívatják: nem szenvedtél eleget! Hát, isten, vallás az ilyen?
13/39 anonim válasza:
Sajnálatos, hogy a XXI. században még ilyen sokan hisznek a halhatatlan lelkekben. No nem baj. A vallások kihalóban szerencsére, nem adok többet a lélek koncepciójának egy olyan 100 évnél. Utána ez is perifériára szorul, mint a kreósok, holokauszt-tagadók meg a többi.
Ja igen, a kérdésre. Szerintem a megbocsájtás elnyerésének feltétele a létezés, így a válasz nem.
14/39 A kérdező kommentje:
Ha valakinek ennyire szerencsetlenul alakul az elete, annak 2 fobb oka lehet. Vagy sajat hibajabol jutott ide es ezek utan tanulnia kellett volna a tortentekbol, vagy tenyleg ennyire rossz emberekkel hozta ossze a sors onhibajan kivul. Ebben az esetben akar nyerhet megbocsatast is.
2015. ápr. 25. 17:25
15/39 A kérdező kommentje:
A 12es valaszado egy igen tajekozatlan ember, akit velemnyen szerint elnyelt a mai kor buze es tudatlansaga. Talan rossz dolog hinni valamiben, ami atsegitheti az embereket a nehez idoszakokon, remenyt es erot adva. Sokkal jobb ha ezeket mind kutaszitjuk, helyette TV-zunk es antidepresszansokkal tomjuk magunkat. Gratulalok!
2015. ápr. 25. 17:29
16/39 A kérdező kommentje:
Vallasosnak mellesleg nem mondanam magam. Nem tudnak azt mondani, hogy en buddhista, kereszteny vagy epp muzulmam vagyok. Egyszeruen abban hiszek, hogy a szeretet ereje a legerosebb, ha Te nem is akarod ezt most bevallani, valojaban minden ember ugyan arra vagyik legbelul. Szerintem az elet tobbrol szol, minthogy 80 kilo biomasszat alkossunk egyszeru kemiai reakciokkal. De mint mondtam, olvass utana. Halal kozeli elmenyek utan peldaul, a mai napig nem letezik ra kielegito tudomanyos magyarazat. Ha nem akarsz, akkor meg tenyleg nem celszeru ode irogatni, mert semmire nem mesz vele, csupan konfliktusokat gerjesztesz.
2015. ápr. 25. 17:35
17/39 anonim válasza:
100 Évet adsz ennek az egész dolognak de ha ennyire úgy gondolod hogy nincs lélek akkor meg minek akarsz létezni? Azt mondod a feloldozást a létezés által kapod de ha a létezésednek nincs értelem mert csak úgy kialakultunk és semmi nem lesz halálunk után akkor most sincsen túl sok értelme élnünk hiszen csak valami porszemek vagyunk na ha tényleg csak azok vagyunk akkor a létezésünk hiába való ezáltal semmiféle feloldozást nem nyerünk vele mivel értelme sincs szóval amit állítottál annak semmi értelme és még úgy is állítod be mintha valami okos dolgot írtál volna szóval kérlek gondolkozz mielőtt cselekszel
18/39 anonim válasza:
És miért gondolod kedves kérdező, hogy ha sokan hisznek valamiben az valós lehet? Nem lehet, hogy csak egy hamis dogmáról beszélünk, amit az ember szándékosan értelmezett félre? Kik azok a nagy tudású emberek, akik eldöntötték, hogy a halál után még van valami? Nem lehet, hogy ők is az önhittség csapdájában estek? Miféle bizonyságot nyertél? Miből gondolod, hogy nem olvastam utána a témának?
19/39 A kérdező kommentje:
De lehetseges, benne van a pakliban. De neked sincs semmi bizomyitekod, ami szerint teljes nyugodtsaggal kijelenheted, hogy nincs. Ez benne a szep. A halal az elet nagy miszteriuma. Azert gondolom, hogy nem olvastal utana, legalabbis semmi kepp nem eleget es elwg szeleskoruen, mert a kerdeseid felet fel sem tetted volna. Ha nincs igazam, akkor meg vagy nem tudtad egyszeruen felfogni, vagy nem akartad.
2015. ápr. 25. 17:46
20/39 anonim válasza:
Nem kell hinni egyik egyháznak sem és lehet azt mondani hogy nincs semmi a halálunk után és bele is lehet törődni és még azt is lehet mondani hogy én nem félek a haláltól mert tudom hogy nincs semmi, vagy éppen azt hogy van valami jobb de amikor majd tényleg a halál pillanatában leszel akkor ez mind semissé válik és elfog majd a félelem akárki akárhogy tagadja akkor is fél a haláltól lehet mondani hogy nincs semmi és nagyon materialistán gondolkodni de úgyanúgy rettegni fogsz majd az utolsó pillanatban mert nem akarsz megsemmisülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!