Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nektek vannak emlékeitek/bevil...

Nektek vannak emlékeitek/bevillanások az előző életetekből?

Figyelt kérdés
2015. jan. 29. 16:15
1 2 3
 21/26 Keito ***** válasza:

Minden jel arra mutat, hogy legfeljebb kozmikus értelemben elképzelhető az "előző élet", így ennek bármilyen "emléke" (térben, időben és megjelenésben) csak ugyanilyen léptékű lehet.

Ha volna emlék az előző életből, akkor az egy emberi lény számára valószínűleg felfoghatatlan élmény lenne, ezért talán épp e miatt nincs ilyen, vagy ha mégis van, akkor pont ezért nem tudjuk azt megfogalmazni.

A " deja-vu " mindig a földi valósághoz köthető személyek, események kapcsán érződik és ettől tűnik annyira valószínűnek -, pedig többnyire csak némi adatfeldolgozási zavar keletkezik az agyban az éppen látottak kiértékelését illetően.

Nem kizárva a tudatos (és nem tudatos) élet kozmikus értelmű összefüggéseit és összekapcsolhatóságát, de ismervén a deja-vu okát, szerintem alig valószínű, hogy egy ember korábbi földi élményei a tudatából emlékként előkerülhetnének.

Az "előző élet" teóriával is az a legnagyobb baj, ami a vallásokkal is;

Kínosan földhözragadt és még kínosabban emberi valamennyi, azaz a világegyetem roppant valóságát mellőzve ordít róluk, hogy siralmasan a "homo sapiens testre szabott" elméletével van dolgunk.

Az előző élet teória sem vesz tudomást arról a tényről, hogy a föld csak egy a megszámlálhatatlan hasonló jellegű bolygó közül a felfoghatatlan méretű világmindenségben.

Ennek ismeretében kizárt, hogy az itt megnyilvánuló létformák és az ezekhez köthető intelligencia jelenti az életet és a tudat kizárólagos kifejeződést, tehát egy lehetséges előző élet "ugyanott, ugyanakkor és ugyanúgy" sokkal inkább a belső világunk terméke, mint egy előző élet valóságának az emléke.

2015. febr. 3. 13:06
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó a hosszú-hosszú fejtegetést.

Elég lett volna 1 szimpla nem vagy ha nem is írsz semmit, hisz érdemleges választ nem tudtál adni.

Mindenki másnak köszönöm a tanácsokat.

2015. febr. 3. 22:58
 23/26 Keito ***** válasza:

A kérdezőnek:

Ez egy nyilvános kérdezz-felelek oldal, ahol bárki kérdezhet, vagy válaszolhat, de ettől nem kizárólag a kérdést feltevő lehet érintett az adott témában, így sem a kérdés, sem a válasz nem egy személyre szabott.

2015. febr. 4. 14:08
 24/26 A kérdező kommentje:

Ne OFFolj! Azaz ne kezdj új téma boncolgatásába, új, a kiírttól teljesen eltérő kérdések feltételébe!

Szerintem ezt bőven kimeríti, mert új témát nyitott nem adekvát választ adott.

Ha arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit gondol az előző életek mibenlétéről, akkor azt kérdezem. Teljes mértékben irreleváns volt a válasza, ahogy a tiéd is.

"Nektek vannak emlékeitek/bevillanások az előző életetekből?"<-- ez volt a kérdés. Erre egy határozott igen vagy nem a válasz, esetleg ha igen, akkor annak a kifejtése. A közben kialakult beszélgetéshez se kapcsolódott a válasza.

Kérlek szépen, hadd jegyezzem meg a SAJÁT kérdésem alatt, ha valaki nem a kérdésre válaszolt.

2015. febr. 4. 16:05
 25/26 Keito ***** válasza:

Elnézést kérek, valóban hibát követtem el.

A helyzet azért volt félreérthető, mert nem tettem hozzá, hogy amit leírtam, az tulajdonképpen az előző életem bevillanó emléke. :)

"Néhány szamárral kellett együtt lennem

S bölcs gondolat virága nyílt ki bennem:

Szamár álarcban ültem köztük. Másnap,

Hogy bölcs vagyok, mind ezt hirdette fennen."

/Abu Ibn Szína/

2015. febr. 5. 10:03
 26/26 anonim ***** válasza:
vagy engem rabolnak el, vagy én rablok el mást, néha a pár hónappal/nappal későbbi jövőt álmodom meg, de nem hiszek a lélekvándorlásban, szerintem csak túl okos vagyok. mondjuk az elég faja, hogy megálmodom a jövőt, még ha lényegtelen dolgokat is pl: pont úgy kapom fel a tálcát, pont ezt mondják nekem.ésatöbbiésatöbbi. de ezzel sajnos nem tudok úgy menőzni mint Nicolas Cage :(
2015. febr. 14. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!