Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek a reinkarnációban?

Hisztek a reinkarnációban?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 14:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
59%
Én nem hiszek benne,szerintem csak egy tulbuzgó agyaskodás terméke. Egy hajmeresztő ötlet semmi több. A megsemmisülés után ugyanaz van,mint a születés elött pontosan.Volt amikor még nem léteztél? igen.Lesz amikor már nem fogsz. Ez ilyen egyszerű.A halál kb. ugyanez a feeling. De ha volna is reinkarnáció,akkor sem fogsz az eddigi személyiségedből semmit sem tudni, emrt az az individum az agyaddal együtt meghal. Akkor meg miről is van szó.Mintha hétfő éjjel fejbeverődnél amnéziás szintig,aztán kedd reggel már más vagy csak egy más személyként. Ilyesmi lenne, nem hiszem. Szerintem ilyen nincs. Valami van a halál után egy ideig,de biztos hogy van végső megsemmisülés,aminek kezdete van,annak végi is kell hogy legyen.Én legalábbis ezt akarnám,mert nem volna jó ujra megszületni.Egy négylábú dögként,vagy növényként főleg nem,de amilyen világot élünk,úgy még egy emberi életet sem élnék le mégegyszer.
2010. szept. 17. 06:29
 22/27 anonim ***** válasza:
51%
És most olvashattunk egy olyan véleményt, kedves olvasoink, amely olyan ember tollabol szarmazik, akinek nem sok ralatasa van az egész elméletre, hogy mirol is szol, és h mi is a magyarazata...
2010. szept. 18. 13:05
 23/27 anonim válasza:
26%
nem nem létezik:) egy lélelke van mindenkinek egy esély:) egy bizonyítás a földön:)
2010. okt. 5. 21:21
 24/27 anonim ***** válasza:
Mármint Földön, ugye?
2010. okt. 6. 07:43
 25/27 anonim ***** válasza:
56%

Én nem hiszek benne.Ha belegondolunk egy kicsit...:

Például gondoljunk egy bizonyos személjre.Ha ö halálakor nem szűnik meg létezni,hanem egy másik testben megtestesül,akkor nem kéne bánni,hogy meghalt,mert ujjászületett,nemde?Viszont az igazság az,hogy senki nem örül a hozzátartozója halálának,sőt inkább bánatos miatta.

2010. okt. 26. 11:27
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen létezik a Reinkarnáció.

Nem tudom honnan veszik hogy nem létezik. Sokan nem értenek hozzá és azt mondják nincsen. Pedig létezik.

A Bibliában János Evangéliuma 9. rész 1-2 versében következtethetünk a kérdésből hogy van reinkarnáció.

1.

És a mint eltávozék, láta egy embert, a ki születésétől fogva vak vala.

2.

És kérdezék őt a tanítványai, mondván: Mester, ki vétkezett, ez-é vagy ennek szülei, hogy vakon született?

Születés előtt hogy lehet vétkezni? Hát úgy hogy előtte már létezett egy másik testben és akkor követett el vétket.

A másik pedig Bácsi Boglárka (Avatara) vallás-történész előadásából. Részelet az előadásból:

https://www.youtube.com/watch?v=Hhweir-TNFk

Az Reinkarnációt a Széchenyi Könytvárban lévő apokrif iratokból lehet alátámasztani. Amit Avatara olvasott. Az előadásban ez is benne van.

2015. febr. 7. 14:00
 27/27 anonim ***** válasza:

Hogy lett a világ, mi végre? Ezt a híres, tudományos elméleteikkel soha nem fogják tudni megválaszolni, mert az ok-okozat relációjában mozog a szellemi horizontjuk. A nyugati kultúra jelenleg a racionális, tehát gondolkodáson alapuló megismerésben hisz, az, hogy nem tudjuk ezekkel a nagy kérdéseket megfejteni, nem éppen a gondolkodás elégtelenségéről tanúskodnak?

Akkor is végső soron káprázat az anyagi világ, ha ebben emberek szenvednek (köztük én is). Minden káprázat, ami nem önmaga elégséges oka.

máj. 24. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!