Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek a reinkarnációban?

Hisztek a reinkarnációban?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 14:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%
igen
2010. febr. 3. 16:19
 12/27 anonim ***** válasza:
88%
hiszek benne,teljesen megvan a lehetősége,és én így is érzem,tehát igen..logikus..
2010. febr. 3. 20:43
 13/27 anonim ***** válasza:
81%

"A reinkarnáció egy hindu vallási kitaláció semmiféle jelensége nincs, ezért nincs mit megmagyarázni."

Ennek a válasznak az írója szemmel láthatóan abba az említett csoportba tartozik, akik képtelenek felfogni azt, amire nincs kész magyarázatuk. Ez egy ismert pszichológiai jelenség, nem érdemes ragozni.

Viszont azt kijavítanám, hogy ez egy félreolvasás-értelmezés (ami szintén a fenti okra vezethető vissza, vagyis én nem ezt írtam, a válaszadó akarta ezt olvasni, mert ezt könnyebb megcáfolnia*). A jelenség nem a lélekvándorlás, hanem az, hogy emberek rendelkeznek olyan információkkal, amiknek elvileg nem lehetnének birtokában. Vannak akik ezt lélekvándorlással magyarázzák. Én meg direkt odaírtam, hogy ez korántsem ez. Ha így sem világos, akkor a dolog az idézett válaszadó számára menthetetlen, nem érdemes vele foglalkozni.

A jelenségek megfigyelhetők. Vannak. A tudománynak nem feladata, hogy az emberek gondolkodásából kiirtsa azokat a részeket, melyek objektív létezők az őket körülvevő világban. Feladata ellenben megtalálni a lehetséges magyarázatokat. Én bevallom, hogy fogalmam sincs a jelenséget működtető mechanizmusról. Nem tudom, hogyan lehetséges, amikor emberek mély regressziós hipnózisban olyan emlékeket tárnak fel, melyek nem származnak az ő életükből, később mégis igazolódnak. Tényszerűen, nem spekulatív módon. Vannak rá elméletek, és a lélekvándorlás csak egy ezek közül, számomra nem is a leghihetőbb. Ott a "genetikai emlékezet" elmélete, és a "morfikus mező" elmélete. Egyik sincs sem teljesen igazolva, sem cáfolva. Hozzám az utóbbi áll közelebb, abban tudok inkább hinni.

A valóságra nyitott elme előnye az elméletbe zárttal szemben az, hogy észreveszi a világot maga körül. Nem teremt álomvilágot. Azt pont azok teremtik meg, akik nem nyitottak a valóságra, elszakadnak tőle. Az, hogy ezt azon az "alapon" teszik, hogy ők tökéletesek** nem számít.

*-a cáfolatra elsősorban saját magának van szüksége, mert különben megrendülne a hite. Az, amit leírt, ugyanúgy nem származtatható logikailag a valóságból, tehát egy hit. Lehet jobb, vagy rosszabb, neki jobban tetsző mások hiténél, de akkor is csak egy hit a sok közül. Ahhoz, hogy ne az legyen, ki kellene zárnia a többi lehetőséget, bizonyítással. Ez nyilván képtelenség. :)

**-nem tudom jobb szóval nevezni azt a tudatállapotot, amikor egy ember azt hiszi, hogy amit nem tud megmagyarázni, az nem is létezhet. :D

2010. febr. 4. 09:37
 14/27 anonim válasza:
85%
Szeretném hinni, hogy létezik és a következő életem jobb lesz a mostaninál.
2010. febr. 5. 05:26
 15/27 anonim ***** válasza:
92%
a 9:37-es a számból vette ki a szót!Én is több esélyt adok a reinkarnációnak,mint bármi másnak..olvastam a hipnózisról,a korregresszióról több könyvet is elolvastam,több bizonyítékot találtam,hihetőnek vélem,hogy a korregresszió bizonyítja mindezt,erre több eset is meg van írva,tudományosan(már amennyire lehet) alátámasztva.
2010. febr. 5. 07:44
 16/27 anonim ***** válasza:
96%
Egyértelműen hiszek benne!
2010. máj. 3. 21:00
 17/27 anonim ***** válasza:
95%
Asszem igen. Elég hulyen hangzik, hogy megszuletik valaki, majd 2 evesen meghal pl... Viszont hogy nem csak a fizikai testunkbol all az életunk, az is biztos. Logikatlan lenne.
2010. máj. 4. 22:11
 18/27 anonim ***** válasza:
90%
én igen
2010. máj. 8. 22:43
 19/27 anonim ***** válasza:
Egyértelműen HISZEK benne!
2010. máj. 9. 16:06
 20/27 anonim válasza:
74%
Drága dolog de hát egyszer élünk!
2010. máj. 17. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!