Nektek is van az életetek előttről emléketek?
Határozottan emlékszem, hoyg eljutottam a Nirvánába. :) (Bocs, nem lehetett kihagyni.)
Ezzel kapcsolatban egyébként én egy kicsit szkeptikus vagyok, merthogy amikor én vissza AKARTAM emlékezni korábbi életeimre, akkor jöttek fel ilyen emlékek, de józan szemlélve ezek nem különböztek attól, mint amikor fantáziálok vagy álmodok. Éppen ezért nem lehet tudni, hogy az előző életek emlékében mennyire szolgálja csak ki a saját elménk az akaratunkat.
Déja vu élményem is egyébként többször volt. Először nem tudtam mi az, aztán amikor erről olvastam, rájöttem, hoyg tényleg a klasszikus "déja vu" élmények értek. De itt nem álltam meg és próbáltam még mélyebbre ásni. És rájöttem, hogy ezek se előző életem emlékei, hanem olyan események értek a valós életben, amit korábban ÁLMOMBAN éltem át! Azért olyan bizarr hangulatú és ismerős az élmény és érzed azt, hogy tudod a következő lépést is, mert az álmot is egy módosult tudatállapotban éled át. Az persze továbbra is nyitott kérdés, hogy valóban előre álmodom-e meg a jövő apró pillanatait, vagy a másik magyarázat érvényes, miszerint az emberi memória analóg működése miatt elég ha csak HASONLÓ eseményeket élünk át, az már felidézi a korábbi élményt a maga teljes hangulatában, de mivel a hasonló (és nem pont ugyanazt) az eseményt álmodban élted át, ezért járul hozzá az a furább érzés, amikor a régi emlék teljes hangulata feltolul az analógia miatt.
Nyilvánvaló, hogy azért hat. :)
Az én emlékem viszont mindig is megvolt. Sosem élhettem át még csak hasonlót sem.
Nem szeretném felfedni mi az, de nem vagyok hülye. Én is százszor megpróbáltam már megmagyarázni miért emlékszem erre tisztán és világosan mindig.
Egyszerűen nem tudom megmagyarázni. Átélni nem tudtam. Megálmodni szintén nem. Egyszerűen létezik és erős mind a mai napig. Talán később megvalósul majd.
Semmi köze a déjá vu-höz, ismerem én is azt az érzést. Ez nagyon nem olyan.
Kérem szépen, hogy a továbbiakban olyanok írjanak, akik hasonló cipőben járnak.
Köszi!
Szerintem az élmény elmésélése nélkül nehéz lesz tovább haladni... De honnan tudod, hogy sem nem élted át, sem nem álmodtad? Az ember nem emlékszik minden álmára! Lehet saját fantáziád terméke is, mert azt is valósnak érezheti az ember, vagy egy normális, ámde homályosabb élménylenyomat, amit utólag magyarázva értelmezel csak úgy át, hogy az születés előtti élmény.
(U.I. Szerintem eléggé körüljártam ezt, amennyire lehetett az élményed ismerete NÉLKÜL...)
Az élményemet sosem élhettem át, mert olyan földrajzi helyen jártam benne, ahol még sosem voltam.
Onnan tudom, hogy nem álmodtam, hogy úgy éreztem, hogy az emlék mindig is megvolt. Sosem keletkezett. Folyton megvolt és kerestem ébren és álmomban is a magyarázatot rá.
Nyomatékosan kérem, CSAK olyanok írjanak, akik átéltek hasonlót!
Köszi!
Én emlékszem mi volt előző életem és mostani életem között...:(
(nincsenek jó emlékeim)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!