Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van itt olyan, aki nem csak...

Van itt olyan, aki nem csak hiszi, hanem tudja, hogy a fizikai halállal nincs vége az ember életének?

Figyelt kérdés

2014. okt. 20. 18:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
31%

# 14 / # 18

Attól, hogy a természetben létezik az anyag körforgása, "újrahasznosítása", az adott ember életének - ha te pusztán az adott fizikai testben való létezést tekinted életnek, mivel a lélekben nem hiszel - vége van a fizikai halállal.

Attól, hogy a te testedet vagy az én testemet történetesen alkothatják olyan atomok, amik korábban egy kelkáposzta vagy egy sündisznó szervezetét, neveznéd az életünket egy kelkáposzta vagy egy sündisznó életének?

(És akkor még szándékosan írtam egy kedves, közkedvelt állatot mondjuk galadféreg vagy patkány helyett. :-)

"A többi lélekelvű duma egy baromi nagy zagyvaság, ....."

Számodra lehet, hogy egy baromi nagy zagyvaság, nincs ezzel semmi gond. Én nem tartom annak, mert olyan mennyiségű, különböző forrásból származó, de egymással szépen összecsengő közvetett bizonyítékot láttam, illetve tapasztaltam meg személyesen az elmúlt 17 évben a lélek és a reinkarnáció létezésére, hogy nyugodt szívvel feltenném a saját életemet tétnek egy olyan fogadáson, ahol az a kérdés, hogy ezek létező dolgok-e.

"de ha téged az jobban megnyugtat, olyan magyarázattal is szolgálhatok, mert az sokkal egyszerűbb, ahhoz nem kell ész"

Szerintem érdemes lenne feltenned magadnak azt a kérdést, hogy ha bármi olyan információval vagy tapasztalattal találkozol az életben, ami a te addig kialakult világképeddel, hitrendszereddel, a világ működéséről szerzett ismereteiddel nem fér össze, akkor vajon ahhoz kell-e több ész, hogy kapásból elvesd, - netalán még butának és hiszékenynek is kikiáltva néhány millió embert, aki veled ellentétben más véleményen van ebben a kérdésben, - vagy ahhoz, hogy nem kevés időt és energiát rászánva, kétkedő, de nyitott elmével, elfogulatlanul megvizsgáld, hogy ők milyen közvetett bizonyítékokra alapozzák a meggyőződésüket?

2014. nov. 2. 11:50
 22/26 homo ludensz ***** válasza:
A probléma ott van hogy az emberek többsége még aki vallásosnak is mondja magát a HIT-et és a Tudást úgy véli hogy kizárják egymást. A Szentírásban logikát keresnek és csalódással veszik tudomásul hogy üres kézzel távoznak. A Szentírást pajzsként maguk elé tartva a másik tábor ugyan ebben a tévhitben toporog mert a tudomány hézagain próbál behatolni. A Teremtő Isten olyan tulajdonságokkal és képességekkel áldotta meg az embert hogy szabad akaratából lehet hívő vagy ateista esetleg a kettő keveréke. A Teremtő egy parányi szikrája mindenkiben ott lapul és ez az amit léleknek szoktunk nevezni és mindenki maga dönt el hogy ezt a szikrát fellobbantja vagy rejtegeti. Sokszor önmaga előtt is. Amennyiben Ember tud maradni az élete során akkor sokan felfigyelnek rá és nem kell papnak lennie hogy követendő példának tekintsék.
2014. nov. 2. 19:50
 23/26 anonim ***** válasza:
#21 rávilágított a lényegre: "netalán még butának és hiszékenynek is kikiáltva néhány millió embert". Így van. Pontosan. Több millió buta, hiszékeny ember van. Ez tény és való. Te sem vagy kivétel 21., akármennyire is nem veszed észre magadon, ahogy a többi hozzád hasonló néhány millió buta se.
2015. febr. 2. 17:07
 24/26 anonim ***** válasza:
2015. febr. 5. 08:42
 25/26 anonim ***** válasza:

a hit a tudás legmagasabb formája !

zsid.11:1 : "a hit a reménylett dolgok VALÓSÁGA és a nem látott dolgokról való MEGGYŐZŐDÉS"

2015. febr. 7. 10:19
 26/26 világvége1 ***** válasza:

Ki mondhatja, hogy tudja? Aki beszélt Istennel? És ki hiszi el neki?

Az ember teste és lelke meghal, de a szelleme örökéletű.

2020. máj. 31. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!