Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem vérzik túl sok sebből a...

Ozmium42 kérdése:

Nem vérzik túl sok sebből a reinkarnáció tana?

Figyelt kérdés

1. Ha az életnek, életeknek célja van, akkor miért van az, hogy egy-egy élet nagyon feleslegesen telik el, nagyon gyorsan, vagy nagyon váratlanul múlik el?

2. Ha az emberiség, és tágabban az egész élővilág egyedszáma növekedik, akkor honnan jönnek az új lelkek? Mi dönti el, hogy egy egyed új lelket kap, vagy egy régebbit? Mi a különbség? Ha semmi, akkor honnan van tudomásunk reinkarnációról?

3. Ha a reinkarnáció egy tanulási folyamat, akkor a reinkarnálódó emberek miért nem emlékeznek semmire? Ha nem emlékeznek semmire, honnan tudhatja bárki, hogy reinkarnáció egyáltalán létezik?

4. Mi a bizonyíték arra, hogy lélek egyáltalán létezik, vagy inkább miért merül fel egyáltalán a feltételezés, hogy létezhet?

5. Ha mindez olyan síkon zajlik, amit nem tudunk vizsgálni, akkor az első ember, aki ezt kitalálta, hogyan jutott ezekre a feltételezésekre? Hogyan jutott információhoz, ha az információ szerzés elvileg lehetetlen? Ha pedig nem lehetetlen, akkor miért nem lehet reprodukálni?

2014. okt. 2. 19:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"3. Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.

4. Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?

5. Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

6. A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.

7. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek."

Az előző életekre való (nem) emlékezésekhez pedig:

"8. A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született."

2014. okt. 4. 21:13
 22/29 A kérdező kommentje:
Utolsó: Jézus nem a reinkarnációról beszélt, hanem olyan újjászületésről, amihez nem kell fizikailag meghalni. Gyakorlatilag megtérésről és megkeresztelkedésről.
2014. okt. 4. 21:19
 23/29 anonim ***** válasza:

Nem igaz.

"Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?" Ez nem eléggé testi dolognak hangzik?

De 2 sorral lejjebb ezt Jézus is elmondja:

"12. Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?"

2014. okt. 4. 21:44
 24/29 anonim ***** válasza:

"10. És megkérdezék őt az ő tanítványai, mondván: Miért mondják tehát az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljőnie?

11. Jézus pedig felelvén, monda nékik: Illés bizony eljő előbb, és mindent helyreállít;

12. De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék meg őt, hanem azt mívelék vele, a mit akarának. Ezenképen az ember Fiának is szenvednie kell majd ő tőlük.

13. Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik."

Magyarázat: Illés Keresztelő Jánosban született újra.

A korai keresztény iratok pedig egyenesen hemzsegnek a reinkarnációtól. Persze ez nem bizonyíték a létezésére, de mégis nagyobb súlya lesz a dolognak, ha a kereszténységben is jelen van (a jelenlegi típusban nincs, de ez nem meglepő).

2014. okt. 4. 22:03
 25/29 anonim ***** válasza:

Niceai zsinat 313 februárjában hivatalosan is elismerte és megadta a keresztényeknek a szabad vallás gyakorlás jogát, és visszavont minden korábbi, őket, üldöző rendeleteket, amelyek „teljességgel áldatlannak bizonyult, most mindez érvényét veszítse.” Constantinus császár (337-361) alatt a kereszténység tényleg államvallássá lett.

Tény, hogy ezekből a leírásokból kiollózták a karma, a reinkarnáció és a nőkről szóló tanításokat, de az utalások 52 helyen benne maradtak. Akik ismerik a karma és a reinkarnáció törvényeit, azok számára ezek az utalások sokat mondanak, jobban mondva ezek számára, teljes egészében érthetővé válik a biblia, ezen ismeretek hiányában rengeteg megválaszolatlan értelemzavar, kétely, kérdés merül föl. Az újszövetségre épülő egyházak nem tudnak kielégítő, megnyugtató választ adni.

Jézus Krisztus működésének idejében mindenki számára ismert, elfogadott ismeretek voltak a karma és a reinkarnáció törvényei. Az apostolok szájából is számtalan erre utaló, kérdés, kijelentés hangzik el. Pl. a vakon született ember meggyógyításánál: ki vétkezett ő vagy a szülei? Ha egy életünk van, akkor hogyan mikor vétkezhetett volna a vakon született?

2014. okt. 5. 06:50
 26/29 openyoureye ***** válasza:
Te nem is hiszel a reinkarnációban, akkor miért érdekel?
2014. okt. 18. 01:15
 27/29 A kérdező kommentje:
Szembejött velem az utcán, és megbotlottam benne, ezért nehéz figyelmen kívül hagynom.
2014. okt. 18. 01:26
 28/29 openyoureye ***** válasza:
38%

OFF

Akkor igazából mindegy ki mit ír, neked már van egy saját elképzelésed és ezt senki sem tudja megváltoztatni, hisz nem kíváncsiságból érdeklődsz, csak úgy felvetettél egy kérdést, hogy vitatkozhass. Ezért nem is látom értelmét kifejteni a kéréseidre a választ és tisztelet az embereknek akik vették a fárdtságot, hogy magyarázkodjanak akkor is ha szélmalom harcot vívnak.

Megvitatni egy gondolatot szerintem csak úgy lehet ha objektíven, nyitottan állunk a kérdéshez és ha logikailag elfogadható a másik ember véleménye akkor nem vitatkozom vele a végtelenségig, mert nekem nem tetszik az elképzelés, hanem átgondolom, majd amit tudok hasznosítom , beépítem az én gondolatvilágomba. Érvelni persze leghet ellene, de ha valami logikus, annak szerintem elgondolkodtatónak kellene lennie és nem szabadna csípőből elutasítani.

Legvégül had említsek meg valamit a reinkarnáció védelmében: Ugyebár az ateisták rendszerint materialisták is, csak azt hiszik el amit látnak és csak az létezik amivel kölcsönhatásba lehet lépni. Ha elég tájékozott vagy nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy az egész világegyetem látható és tapintható anyagi része csupán 4,6%!

Ezután jön 23% sötét anyag és 71% sötét energia. Attól, hogy sötét energia és anyag nevet aggatunk valamire, attól még mind a mai napig nem tudjuk mi az, ráadásul nem is tudunk vele semmilyen kapcsolatba lépni, nincs semilyen kölcsönhatás melyel kimutatható lenne. Asszem a világegyetem majd 5%-nyi látható anyaga magától értetődően semmissé teszi a materialisat szemléletmódot és ezáltal sok dolog újraértelmezése válik szükségessé.

Mint például az olyan hogy anyagtalan fogalma(pl a lélek esetében is) értelmet nyerne. De ennyire ne menjünk bele, mert így is nagyon elkanyarodtam a kérdésedtől.

Bocs az off-ér

ON

2014. okt. 18. 05:19
 29/29 anonim ***** válasza:
33%

A reinkarnáció tana... Nem hiszem, hogy létezik egységesített formája az újjászületésről alkotott képnek. Sokan és sokfélét gondolnak róla.

Az első kérdést már önmagában sem értem. Mit értesz feleslegesnek? A legnagyobb dolgok, amik a lélekben történnek, nem mutatkoznak meg látható módon. A többi pedig már megint szubjektív. Gyorsan? Pontosan annyira gyorsan telik el egy élet, amennyire hagyják. Ha feltöltik tartalommal, akkor nem megy gyorsan. Ha minden pillanatában ott vannak, akkor nem.

A második kérdés is kicsit szűk látókört sejtet. Nem bántásból, de egyelőre még túl sok a feltételed. El kell engedned mindazt, amit biztosnak hiszel, hogy láthass. Én úgy élem az életemet és úgy kutatom a világ dolgait, hogy igen-nem állapotában hasznosítom az információt.

Ebből csak azt akartam kihozni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az az igazság, ami a tankönyvekben le van írva... Lehet, hogy most éppen növekszik az emberiség lélekszáma, de lehetséges, hogy más korokban többen voltunk. De az is lehet, hogy nem a Föld az egyetlen lakható bolygó... Számtalan módon meg lehet magyarázni hogy mitől keletkezhetnek új lelkek.

"Mi dönti el, hogy egy egyed új lelket kap, vagy egy régebbit?"... Lehet, hogy rossz a kérdés. "Egyed" az ego kialakulásakor lesz valakiből. Előtte csak test. Ha arra gondolsz, hogy miért ebbe a testbe születsz...Azért, mert ennek a testnek megvan az elfoglalt kiindulási helyzete a világban. Ebből fogsz építkezni (kultúrális és érzelmi hatások).

3-as kérdés

Vannak olyan fájdalmak az életben és olyan negatív tapasztalatok, berögződések, amiket egész életedben nem tudsz elengedni. Ha születésedkor ezekre emlékeznél, akkor nem tudnál fejlődni. Tiszta lappal indulhatsz. Így kívülállóként tekinthetsz karmikus feladataidra.

Egyébként az ember éri, hogy élt-e korábban. Rengeteg érzésed és gondolatod van, ami nem köthető ide.

4. Ez olyan összetett kérdés amit nem itt fogunk megválaszolni.

5. Attól, hogy a tudósok nem teszik közzé, vagy nem foglalkoznak vele, egyáltalán nem biztos, hogy nem tudjuk vizsgálni. Csak ahhoz el kell jutni egy olyan szintre, ahol már tulajdonképpen nem is akarod vizsgálni.

Az Univerzum egy élő organizmus. Mint a tested. Tele sejtekkel és nedvekkel (közegekkel), és minden mindennel összefüggésben van. Egy élő szervezet. Mindig megújul és változik.

Nem hiszem, hogy ez nagy mágia.

Azt sem hiszem, hogy a természet minden törvényét ismerjük. Ez hatalmas emberi ego-ra vallana.

Sőt, abban sem vagyok biztos, hogy helyesek ezek a törvények. Inkább hiányosak.

Talán itt kezdődik a megértés.

Elengeded azt, amit tanultál és kinyílsz az ismeretlen előtt.

2015. jan. 1. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!