Nem vérzik túl sok sebből a reinkarnáció tana?
1. Ha az életnek, életeknek célja van, akkor miért van az, hogy egy-egy élet nagyon feleslegesen telik el, nagyon gyorsan, vagy nagyon váratlanul múlik el?
2. Ha az emberiség, és tágabban az egész élővilág egyedszáma növekedik, akkor honnan jönnek az új lelkek? Mi dönti el, hogy egy egyed új lelket kap, vagy egy régebbit? Mi a különbség? Ha semmi, akkor honnan van tudomásunk reinkarnációról?
3. Ha a reinkarnáció egy tanulási folyamat, akkor a reinkarnálódó emberek miért nem emlékeznek semmire? Ha nem emlékeznek semmire, honnan tudhatja bárki, hogy reinkarnáció egyáltalán létezik?
4. Mi a bizonyíték arra, hogy lélek egyáltalán létezik, vagy inkább miért merül fel egyáltalán a feltételezés, hogy létezhet?
5. Ha mindez olyan síkon zajlik, amit nem tudunk vizsgálni, akkor az első ember, aki ezt kitalálta, hogyan jutott ezekre a feltételezésekre? Hogyan jutott információhoz, ha az információ szerzés elvileg lehetetlen? Ha pedig nem lehetetlen, akkor miért nem lehet reprodukálni?
1. Az életnek célja van, az embernek nem mindig. A te döntéseiden múlik hogyan töltöd az életed.
2. Nem minden élő dolog rendelkezik külön lélekkel. Az alacsonyabb létformák csoportlelkéből azonban kiegyénülhetnek fejlettebb lelkek, amik akár később emberi testet is kaphatnak.
3. Nem mindenki foglalkozik vele ugyanúgy. Van aki emlékszik, van aki nem, és van, aki azt hiszi, hogy emlékszik. Ha egyszerre emlékeznél az összes életedre, az elég durva tudathasadást okozna.
4. Semmi. Ha nem vizsgálod megfelelő érdeklődéssel a nem látható világot, akkor nem is tapasztalsz belőle semmit. A reinkarnáció is követ logikát és döntések következményeit.
5. Tudunk információt kinyerni előző életek tapasztalataiból, az csak egy dolog, hogy a modern embert nem ez érdekli, hanem a munkája és a szórakozás. Ráadásul nem lehet belőle úgy megélni, mintha pl fizikát vagy földrajzot tanulnál.
Ozmium.
1) az életnek értelme van, nem célja
az értelmet magunk visszük bele a megismerési folyamattal (gnózisz)
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.(Madách)
2) hihetetlen exponenciális a növekedés, sok bajunk lesz ebből
3) Minden születéssel a szellem bukkan napvilágra (ebből 1 Egy van - (Egy hen a görögben =Isten)
Hogy később mi lesz, hogy lesz, a karma és a környezete határozza meg, majd felnőve ő maga csinálja a saját karmáját. Karma:cselekedetek láncolata.
Mivel nincs tudat folytonosság, ezért nem hiszik a buddhisták a reinkarnációt, a hinduizmus sajátja. Tkp a vágyak reinkarnálódnak, de csak nagyon magas, buddha-, bódhistava-tudatállapotból lehet(ne) rálátni.
4) az egész 4-es kérdés a legnagyobb bizonyíték! Ha nem létezne, nem lehetne tagadni sem, nem lehetne rákérdezni. Lásd, ezen könnyebb megérteni, mit akarok mondani: szabadság: ha nem lenne, nem tudnám érezni a hiányát. Az állatok nem szabadok, nem kérdeznek rá: miért nem vagyunk szabadok, fajspecifikusan determináltak. Mi meg jókat vívódhatunk, hogy most mit feleljünk, mit írjunk, mit tegyünk.. a lélekre is igaz ez. A szellem a lélekben szólal meg, és a lélekben hallgat. Az ember : test-lélek-szellem. Mindezt az éntudata által tudja és tudja átgondolni és tud rákérdezni.
5) tehát vannak, akik rálátnak a létesülési folyamatra, azok írták le a (hindu)szent könyvekben. Karmikus kötelék (karmabandha) ami a létesülés során fogva tart. Vannak "hozott" kötelékeink, ez tény, de nem látunk rá, ezért nincs tudatfolytonosság. Buddha ettől a köteléktől való megszabadulást tanította. (hogyan? a vágyakról való lemondással, a vágyaktól való megszabadulással - persze mindez sok ezer oldalon van kifejtve a buddhista iratokban :)))
ezt gondolom, ü:aa
1. Azért mert Te feleslegesnek látod, még nem biztos, hogy az is! Írhatnál pár konkrét példát!
2. A lelkek számárá nem tudom a választ, de tény, hogy a föld lakossága folyamatosan változik.
3. Van aki emlékszik! Ha mindenki emlékezne, az olyan lenne, mint tét nélkül pókerezni, nem tudnád olyan átéléssel megélni a dolgokat, azaz nem tudnál fejlődni.
4. Erre nehéz választ adni. A nyelvben pl megtalálható a lélek szó, ami nem véletlen. A vallásokban is megtalálható és sok ember érzi is és meg is bizonyosodik róla, de ezt nehéz szavakkal leírni.
5. Másik síkról infót csak másik síkon lehet szerezni, ami nem fizikai, így fizikailag bizonyítani lehetetlen!
Egyéb kérdés? :)
Tudod még a legateistább emberkék sem azt mondják a testükre, hogy "én". Hanem hogy a fejem a karom a lábam. Akkor a van fejed, karod lábad, tested, akkor hol vagy Te?
Volt mád déjá vu érzésed? Na az nem a Mátrixban történt módosítás, hanem egy szituáció bevillanása egy korábbi életből.
Honnan jönnek új lelkek? Nos nem csak a Földön élnek értelmes lények, szóval akárhonnan jöhetnek.
Gratulálok 6-os ez aztán az érvelés. :D
Gondolom neked autód sincs, csak kerekeid, kormányod meg ablaktörlőd. Pfff...
A deja vu-nak meg van tudományos magyarázata csak utána kellene olvasni.
"Az éntudatot pedig az agy kreálja"
Nem. Hogyisne. Még mit nem.
Az agy eszköz, én használom eszközként. A léleknek köszönhető, hogy vannak tartamai a tudatnak
- mihez az egy eszköz (az egyik eszköz ráadásul, mert légzés, keringés stb. nélkül nem is működik)
Én vagyok a megismerő és a tudat tartamai a megismerTek. Abból van, abból áll. "valakinek értelmezni kell ezeket a tartamokat- (nem "termelheti" maga az agy kifelé magából:)
Hasonlat:
a korsó (agy) megtöltöm a forrásvízzel(én)
a víz a korsóban van (tartamok, megismertek),
ki tudom tölteni (én; kifejezni a megismertet)
Ha az agy termelné mindezt, hasonlatos lenne, mintha azt mondanám, a forrásvíz a korsóban termelődött (és még ki is önti az a korsó. És aki látja? az értelmezi (éntudattal) és megismeri (megismert lesz a lélek által)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!