Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem létezik olyan, hogy...

AkitLáttálÁlmodban kérdése:

Nem létezik olyan, hogy szabad akarat?

Figyelt kérdés
Biológiailag,vagyis tudományosan vannak dolgok amik irányítják az ember életét és a döntéseket. A lélek vagy a karma az ami miatt ide születtem? Voltam természet gyógyásznál aki azt mondta nekem, hogy a karma dönti el melyik lélek lesz az anyukám és az apukám. Igaza volt? Ha megszületik valaki akkor előre megvan írva a sorsa, mert a lélek(vagy a karma)úgy döntött? A válaszokat előre is köszönöm.

2014. máj. 8. 16:25
1 2 3
 11/23 anonim válasza:

Én ezt úgy értelmezem, hogy a döntés a tiéd. De az ilyen jövőlátók előre látják a döntésedet is.

Mátrixban morpheusz ezt mondta az orákulum válaszáról:Azt mondta,amit akkor hallanod kellett. Ezt a mondatot meg nem érdemes további mondatokkal körülírni.

Szóval, ha most megtudod a jövődet, akkor a körítés befolyásolhat. Lásd,önbeteljesítő jóslatok.Görög mondában ha a király nem fél,hogy a fia megöli, akkor nem dobja el magától és nem történik meg. Magyarul a vak jós egy kicsit rosszindulatú volt,noha bölcsként állítják elő,mert a monda kitalálója nem olyan okos mint ÉN :D

Szóval, szabad akaratodat más ember is szabad akaratából befolyásolhatja. Hatunk egymásra.

A tárgyilagos jövendölés ágazatokat mutat, mert tudja,hogy megtudása hat rád,de rád bízza az utat,amit már előre tud mit döntesz,mert ugyanúgy nemzedékekkel későbbiekét is tudja,amitől meg függött a te döntésed.

Egyébként a kérdés lényeges, de olyan szempontból fölösleges. Ha nincs szabadakarat, akkor megszabták,hogy kételkedjünk a szabadakaratunkban. Szerintem a szabad akaratunkban levő kételkedés is része a szabad gondolkodásnak. Ugyebár itt a gondolat a tőve az akaratnak.

Remélem kielégítő válasz, beszéltem már olyannal aki a kérdéskörtől bedepizett. Akkor mondjuk nem voltam ilyen következetes.

Mellesleg a jövendölés szóban az end a jövőidő jele. Így mondták:jövend=jönni fog

de a maradandó,kerülendő endő-andó szójárásunkban is nyoma maradt. a ni fog segédigés jövőidő az német hatás torzítása.

lásd még:leendő,teendő,jövendőbeli

azt hiszem nem kell itt megmagyaráznom a további mikénteket. Olvasandok még néhány kérdést.

2014. máj. 8. 18:07
 12/23 anonim válasza:
#9, lehet, hogy a múlt eseményei határozzák meg a jelent (és igen a jövőt is), pl. nem ölheted meg hitlert, mert már halott. Nem ihatod meg a tejet a hűtőben, mert már megittad. De megtehetem, hogy lemegyek új tejért és azt is megtehetem, hogy vizet iszom. Azt, hogy inni akarok majd, meghatározta az, hogy megszülettem. Nyilván így van, de annyi helyzet van, amikor ihatok, sőt választhatom azt is, hogy nem iszok és meghalok. Utólag ráaggathatod mindenre, hogy predesztinálva volt, de előre nem.
2014. máj. 8. 18:07
 13/23 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen szempontból nézzük. Ha biológiai szempontból, akkor az önkép csak egy kis játéka az agyunknak. De végülis akkor is az agy dönt, csak máshogy, ahogy képzeljük. Ha viszont úgy értelmezzük az egészet, hogy van-e felsőbb irányító hatalom, akkor a válasz nem, nincs ilyen, és igen, van szabad akarat. A karma nem dönt el semmit, mivel nem létezik. Eddig semmilyen bizonyítékot nem tudtak az emberek a karmára felmutatni, csak a regressziós hipnózissal jönnek, amit hozzáértő lévén egyértelműen elutasítok, mert idiótaság.
2014. máj. 8. 18:15
 14/23 anonim ***** válasza:

Ui: De van egy harmadik szempont is. Ha végiggondoljuk, tulajdonképp meg van határozva a döntésünk, mert csak véges döntést hozhatunk. Egy példa:

A kérdésedet meglátva csak négy értelmes választ adhattam: Igen, nem, talán, és nem tudom. Vagyis ha így nézzük, akkor meg volt előre határozva, hogy csak négyfajta értelmes választ adhatok. Ha azt válaszolom, hogy krumpli, akkor az már nem értelmes válasz, ezért ha azt adom meg, akkor az értelmetlen válaszok x számú lehetőségéből választhatok. Csak pár olyan eset van, amikor akárhányféle választ adhatok. Ilyen kérdés például az, hogy "Mi a kedvenc számod?" Erre végtelen választ adhatok, vagyis itt nincs előre meghatározott száma a válaszlehetőségeknek(mert a véletlen nem egy szám, hanem egy fogalom).

13-as válaszadó.

2014. máj. 8. 18:22
 15/23 anonim ***** válasza:

#12 Így van, azt az egy pohár vizet tetszőleges időpontban iszod meg, de csak egyszer teheted ezt. Az, hogy mikor iszod meg, az a döntésedtől függ. A döntésed pedig a külső tényezőktől függ, jelen esetben nagyon véletlenszerű pillanatot akarsz kiválasztani, hogy bizonyítsd, nincs előre meghatározva a pohár víz sorsa. VALAMI miatt egy adott időpillanatot választasz ki a pohár víz megivására. Azért nem látszik predesztináltnak a döntésed, mert ez a valami követhetetlenül sok tényezőből tevődik össze. Így aztán még utólag sem tudjuk az okát. A döntés megmásíthatatlan utólag is és előre is. Hiszen mondhatod, hogy "most ittam volna meg a vizet, de meggondoltam magam és a másik pillanatban tettem". Valami oka megint csak volt, hogy meggondold magad.:) Akármikor iszod is meg azt a vizet, ez egy okozata marad szinte végtelen sok oknak.

Hitler megölése az időben visszautazva egy okozat, de ha bekövetkezik, az megszünteti az okot. Ha megölöd Hitlert, akkor a jövőben már eszedbe sem jut visszautazni, hogy megöld, mert nem lesz kit. Ezzel megváltoztatnád az az után következő összes eseménysort, ami aztán eltüntetné a jövőben keletkező igényedet a visszautazásos gyilkolásra. Éppen ezért predesztinált az összes esemény, mert az ok-okozati összefüggés csak egyirányú lehet, az idő csak egy irányba haladhat és csak egyféleképpen, mégpedig úgy, ahogy teszi.

2014. máj. 8. 18:32
 16/23 anonim válasza:

Nem biztos, hogy érted, hogy mit akartam mondani...

A predesztináltságot utólag bármire könnyű ráhúzni, pl. "neked orvosnak kellett tanulnod". de a születés pillanatában nehéz bármit is mondani (de biztosan lesznek faktorok, pl. az apa orvos stb.) erről.

Te pl. könnyen mondhatnád az előző (14-es) példájára, hogy ha végtelen sok szám közül választhatok, akkor előre meg van írva, hogy melyiket választom. És ezt, te egy véletlen vagy univerzumhoz akarod kötni. Na most ezzel azért fölösleges vitázni, mert se te nem tudod bebizonyítani, hogy létezik ilyen felsőbb hatalom, se én nem tudom bizonyítani, hogy nem létezik.

De az biztos, hogy ezen a kifürkészhetetlen bizonyíthatatlan valamin kívül senki nem tudja megmondani, hogy melyik számra gondoltam...

2014. máj. 8. 18:41
 17/23 anonim ***** válasza:
Utolsó, az általad gondolt szám az n. Kitaláltam :D
2014. máj. 8. 18:50
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha feltételezünk annyi párhuzamos, egymástól független univerzumot, amennyi számra gondolhatsz, akkor mindegyik univerzumban más-más számra fogsz gondolni. Tehát az, hogy melyik univerzumban járunk, egyértelműen meghatározza, hogy te melyik számra gondolsz, predesztinálja. Azt, hogy a valóságban melyik univerzumban járunk pedig egyértelműen megmutatja a szám, amelyiket választod. Csak az egyiket választhatod és csak ez az egy univerzum valósul meg. Kölcsönösen egyértelmű a hozzárendelés. Oké, hogy akármelyiket választhatod, de mégis az az univerzum, ami a választásod folyamán megvalósult, nem tartogathatott semmilyen másik számválasztási lehetőséget.
2014. máj. 8. 18:55
 19/23 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést is szabad akaratból írtad ki! senki nem mondta neked, hogy légyszíves írt ki ezt a kérdés és mégis megtetted akkor miért ne létezne a szabad akarat? Persze abban igazad van, hogy gyakorlatilag az embert az érzelmei irányítják biológiailag be vagyunk programozva, de te döntesz pl. amikor fogyókúrazol mert felszedtél pár kilót majd éhen veszel mégis tovább folytatod a diétát szabad akaratodból döntöttél úgy, hogy fogyókúrazol. Én úgy gondolom az ember fölül tud kerekedni az állati mivoltján az akarat erejével viszont ebben a spirituális maszlagban nem tudok segíteni a szabad akaratodból döntöttél úgy, hogy hiszel ezekben pedig senki nem kényszerített.
2014. máj. 8. 20:01
 20/23 anonim válasza:

Ha a karma-reinkarnáció kérdés foglalkoztat valakit érdemes utánajárni. Ezek a dolgok,minden mindennel összefügg,akár a madyar nyelvben. Most olvasom Kiss Dénes-Bábel után-t.

Például, van aki születésénél fogva emlékszik előző életére, és ezt visszanézték,megtalálták a helyszínt a gyerek állításai szerint. Betájolták, hogy mikor élhetett. fenn van a neten,kis szöszi fiú,dokumentum film.

Meg elvileg gondolom eza hipnózis az az utazós dolog életben. Olvastam olyat,hogy valaki megtalálta korábbi életekastélyát amirőlnem tudott korábban. De ezt laikusok teljes joggal mondhatnák,hogy hát tudatalatticucc.minden esetre,ha jópár emberrel ezt elvégezné,ésleírná,utánajárna az eseményeknek,hautánajárható,az bizonyíthatana.sőt,elfeledett dolgokat is megtudhatunk,mint pl hogy nézett ki valójában a szent korona.

nézetek szerint,vagy ezvagy a materiaizmus,csak ugy van értelem nélkül. azért az élet ha létrejöhet,nehéz elhinni,hogy rendszer nélkül rendszereződtek a dolgok. ha nem is ilyen isten,akkor az atomokba van kódolva a lehetőség,az meg miért van belekódolva?

2014. máj. 8. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!