Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem vagyok biztos a hitemben...

Nem vagyok biztos a hitemben ( többi lent ), ez baj?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok és születésem óta keresztény, római katolikus nevelést kaptam, meg vagyok keresztelve, voltam elsőáldozó, minden vasárnap megyünk templomba a családommal. Eddig mindezt megszokásból csináltam, természetesnek vettem, de mostanában elkezdtem gondolkodni komolyabban a halálon, feltámadáson stb. Én hiszek Istenben, a Szentháromságban és a Bibliát sem tagadom meg, csupán nem gondolom, hogy szó szerint kell mindent értelmezni. De én a reinkarnációban is félig meddig hiszek, hiszen azt tanították kémia órákon, hogy ez energia sosem vész el, csak átalakul és szerintem ebből egyenesen következik a reinkarnáció. De a reinkarnációnak is vége van ( szerintem! ), amikor sikerül segítenem a világ fejlődésében, amikor elértem valami fontosat és 'legyőztem' a karmámat. A szellemekben is hiszek, de nem azokban akik házakban kísértenek, hanem elhiszem, hogy vannak lelkek, akik "befejezték" a reinkarnálást és mivel a lélek nincs se térben se időben, valahogy rátelepednek az univerzumra és vannak, lehet őket néha érezni. Nagyon sokszor van déja vu-m, van olyan, amikor be tudom fejezni egy ismeretlen mondatát magamban, van hogy konkrétan emlékszem, hogy álmodtam valamit és az aznap, vagy akár fél évvel később megtörténik. Sőt, néha, amikor álmodom valamit és érzem, hogy fontos azt mindig elmesélem anyunak és mindig meg is szoktak történni, de anyukám valahogy sosem emlékszik. És ez az oka, hogy hiszek a reinkarnációban és a karmában. Mellesleg a Bibliában is van pár utalás a reinkarnációra, de ahogy ezt tanultuk, az nem tudom hányadik zsinaton eltávolítottak részleteket a Bibliából, amik arra utaltak. És a Bibliában az is áll, hogy a teljes boldogság a halál után az Istennel való szemtől szembe találkozás, és szerintem ez minden újjászületés előtt történik meg, az utolsó életünk után, ha már elvégeztük a feladatunkat, akkor vár ránk csak a végtelen állapot, ami a Nirvana. Az összes istenben hiszek, úgy értve, hogy szerintem Isten és Buddha és Zeusz, ők mind egy személy más más néven nevezve és ha mindegyiküknek a vallását nézzük, akkor kapjuk meg a teljes választ. Nem szeretnék olyan válaszokat látni, hogy milyen idióta vagyok, köszönöm, csak azt szeretném tudni, hogy egy ilyen gondolkodással nem tiszteletlenség-e templomba járni? És hogy van e más aki így gondolja? Előre is köszönöm és bocsánat a kérdésem hosszúsága miatt
2014. márc. 1. 15:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

20.ik

A robotnak,vagy inkább kőkorszaki szaki?

A mai fizikai előrehaladás már túlhaladta a te chippedet,több irányban saját maga is elismeri még gyerekcipőben jár.

Valóban nem tudom magamat szakszerűen kifejezni,ezt tegyék a fizikusok,de el szoktam olvasni az fizika új felfedezéseit,Tv műsort is szoktam evvel kapcsolatban nézni,miszerint a te programod,amely ezek szerint kizárólagosan az anyagi súlyra alapul,annyira régi program és elavult,hogy egyenesen a kukába dobható.

2014. márc. 3. 16:38
 22/27 anonim ***** válasza:

De imádom, amikor egy ostoba kölyökkel kell vitáznom... *sóhaj*

"A mai fizikai előrehaladás már túlhaladta a te chippedet,több irányban saját maga is elismeri még gyerekcipőben jár."

Előbb tanuld meg a helyes ragozást, és utána szólj be.

"Valóban nem tudom magamat szakszerűen kifejezni"

Ha nem értesz valamihez, akkor miért próbálod a nálad jobban hozzádértőket kétségbe vonni?

"ezt tegyék a fizikusok"

Pontosan. És mivel te nem vagy fizikus, ezért ne foglalkozz egy tőled távol álló dologgal.

"de el szoktam olvasni az fizika új felfedezéseit"

Blikk?

"Tv műsort is szoktam evvel kapcsolatban nézni"

TV2?

"miszerint a te programod,amely ezek szerint kizárólagosan az anyagi súlyra alapul,annyira régi program és elavult,hogy egyenesen a kukába dobható."

Na most szépen állj meg, és fuss neki újból. Nem hiszem, hogy ez beszólás akart lenni(legalábbis a végén semmi értelmes nem sikerült), de ha mégis, akkor kérlek előbb tanuld meg az alábbi helyesírási és fogalmazási szabályokat:

"fizikai előrehaladás" - Ilyen szóösszetétel nincs.

"chippedet" - A szavakat nem mindig úgy írjuk, ahogy ejtjük. Helyesen "chipedet" lett volna a szó.

"saját maga is elismeri még gyerekcipőben jár." - Helyesen "saját maga is elismeri, hogy még gyerekcipőben jár".

"evvel" - Helyesen "ezzel".

"anyagi súlyra" - Ide ez a szóösszetétel egyáltalán nem illik.

Ha majd megtanulsz írni, fogalmazni, és tanulsz majd fizikát, kérlek akkor szólj be nekem olyan dolgokról, amelyeknek még az alapfogalmait(súly, munkavégzés, energia, anyagi, stb.) sem ismered. Oké, értem én, hogy anyukád/apukád tegnap este, mesemondás után ezt mondta neked, de ettől még nem lesz igaz. Ha meg tudnál nekem linkelni olyan dolgokat, amik bebizonyítják, hogy én egy "chippes" robot vagyok, vagy cáfol, akkor nagyon hálás lennék. Ja, hogy nem tudod, mi az a link?

névte2en

2014. márc. 3. 17:27
 23/27 anonim ***** válasza:

Ui: Nem vagy humoros. Sajnálom, hogy nem tudod, mi az a robot, de csak hogy tudd, nem vagyok az. Köszönöm, választ nem kérek. Nem szeretek retardált gyerekekkel vitázni - az nagyon erkölcstelen dolog.

névte2en(a fantáziamagórádban a chippes-robot)

2014. márc. 3. 17:32
 24/27 Firedoom ***** válasza:

Hogy ervelsz, igen ezt jol teszed, nem is tehetned jobban. A meggyozes egyetlen mukodo modja az erv.

Viszont a retardalt es chippes robot titulusokat hanyagolhatnank.

(oszekeverted a valaszainkat 18 meg a 17 ;))

2014. márc. 3. 17:45
 25/27 anonim ***** válasza:

Nyugi FIre, nem kevertem össze. Egyszerűen nem választottam szét a két részt :D

névte2en

2014. márc. 3. 18:20
 26/27 Firedoom ***** válasza:
Én a nyugalom mintaképe vagyok :D
2014. márc. 3. 18:51
 27/27 openyoureye ***** válasza:

Na, a hozzászólásokból az látszik egyre többen vagyunk olyanok(igen én is) akik tovább merészkedtek a bigott vallás határain és menyílt előttük a világ. Nagyon is jól gondolkodsz és nyugodtan járhatsz templomba ilyen gondolkodással.

Valamit viszont megemlítenék. Templomba ugye azért jársz, hogy imátkozz. De ugyan ezt megteheted otthon vagy bárhol máshol is. Nem tudom ismered e ezt a mondást:"Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz."

Ez pont az imént említetteket támasztja alá. Nincs szükség sem templomra, sem pedig papokra akik megmondják hogyan közelíts isten felé. Az első lépéseket már meg is tetted, hisz elkezdtél gondolkodni és rájöttél, hogy a reinkarnáció bizony valóság és mégsem úgy van ahogy a papok tanítják. Ezen az úton haladva sokkal boldogabb életet tudsz majd kialakítani magadnak mint bármelyik bigott hívő. Ők olyan korlátok mögött élenek melyeket elfogadtak és ezért nem is lehet teljes az életük. Te viszont szabad vagy a gondolataid által és a saját meg/felismeréseid sokkal több szabadságot adnak majd számodra, mint az mikor mások hitét kell a magadévá tenni/alakítani(ha tetszik, ha nem).

Csak így tovább!! ;)

2014. márc. 4. 05:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!