Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem vagyok biztos a hitemben...

Nem vagyok biztos a hitemben ( többi lent ), ez baj?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok és születésem óta keresztény, római katolikus nevelést kaptam, meg vagyok keresztelve, voltam elsőáldozó, minden vasárnap megyünk templomba a családommal. Eddig mindezt megszokásból csináltam, természetesnek vettem, de mostanában elkezdtem gondolkodni komolyabban a halálon, feltámadáson stb. Én hiszek Istenben, a Szentháromságban és a Bibliát sem tagadom meg, csupán nem gondolom, hogy szó szerint kell mindent értelmezni. De én a reinkarnációban is félig meddig hiszek, hiszen azt tanították kémia órákon, hogy ez energia sosem vész el, csak átalakul és szerintem ebből egyenesen következik a reinkarnáció. De a reinkarnációnak is vége van ( szerintem! ), amikor sikerül segítenem a világ fejlődésében, amikor elértem valami fontosat és 'legyőztem' a karmámat. A szellemekben is hiszek, de nem azokban akik házakban kísértenek, hanem elhiszem, hogy vannak lelkek, akik "befejezték" a reinkarnálást és mivel a lélek nincs se térben se időben, valahogy rátelepednek az univerzumra és vannak, lehet őket néha érezni. Nagyon sokszor van déja vu-m, van olyan, amikor be tudom fejezni egy ismeretlen mondatát magamban, van hogy konkrétan emlékszem, hogy álmodtam valamit és az aznap, vagy akár fél évvel később megtörténik. Sőt, néha, amikor álmodom valamit és érzem, hogy fontos azt mindig elmesélem anyunak és mindig meg is szoktak történni, de anyukám valahogy sosem emlékszik. És ez az oka, hogy hiszek a reinkarnációban és a karmában. Mellesleg a Bibliában is van pár utalás a reinkarnációra, de ahogy ezt tanultuk, az nem tudom hányadik zsinaton eltávolítottak részleteket a Bibliából, amik arra utaltak. És a Bibliában az is áll, hogy a teljes boldogság a halál után az Istennel való szemtől szembe találkozás, és szerintem ez minden újjászületés előtt történik meg, az utolsó életünk után, ha már elvégeztük a feladatunkat, akkor vár ránk csak a végtelen állapot, ami a Nirvana. Az összes istenben hiszek, úgy értve, hogy szerintem Isten és Buddha és Zeusz, ők mind egy személy más más néven nevezve és ha mindegyiküknek a vallását nézzük, akkor kapjuk meg a teljes választ. Nem szeretnék olyan válaszokat látni, hogy milyen idióta vagyok, köszönöm, csak azt szeretném tudni, hogy egy ilyen gondolkodással nem tiszteletlenség-e templomba járni? És hogy van e más aki így gondolja? Előre is köszönöm és bocsánat a kérdésem hosszúsága miatt
2014. márc. 1. 15:37
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Te tényleg 13 éves vagy? Csak mert ezzel a gondolatmenettel minimum 16-nak tippelnélek. Sőt, nagyon sok 20 felettit is lepipálnál.

Nekem annyi gondom volt, hogy Zeuszt is belekeverted a témába, ugyanis ő "csak" főisten a többistenhitben. De egyébként nem megvetendő így járni templomba szerintem, mivel attól függetlenül egy istenben hiszel. A Bibliára meg tekinthetsz egyfajta útmutatóként. Azt fogadsz be amit szeretnél, ugyanis azt, hogy mi következik halál után, még senki nem árulta el a jelenkorban.

2014. márc. 1. 16:07
 2/27 anonim ***** válasza:
Ja igen, és a reinkarnáció sem megvethető. Ugyanúgy amiatt, hogy senki nem tudhatja, mi lesz utána. Bár nekem kicsit erős, hogy most ember vagyok, és ezután mondjuk giliszta. Vagy például én egy jó hangya voltam, és ezért kiérdemeltem, hogy ember vagyok. (Konkrétan nem tudom, hogy hogy működik a reinkarnáció, de azt tudom, hogy lélekvándorlás, és nem fajtól/nemtől/kaszt-tól függő)
2014. márc. 1. 16:10
 3/27 anonim ***** válasza:

Zeuszon kívül a hellenisztikus istenhitben még kb. 1000-1500 isten van. De főistenekből is 12. Hogyan tudod az ezotériát, a buddhizmust, a katolicizmust, és egy politeista hitet összeegyeztetni? Az energiamegmaradást pedig nem úgy kell értelmezni, hogy minden átalakul valami mássá. Egy képletes példában bemutatom neked:

Megszületsz, életed során rengeteg tápanyagot fogyasztasz el, amit a testedben lassú égéssel energiává, és különböző anyagokká alakítasz át. A keletkezett energiából helyzeti energia, hőenergia, súrlódási energia, és egyéb energiák keletkeznek. A tápanyagokból pedig sejtek, enzimek, és egyebek képződnek. Később megöregszel, és meghalsz. De a tested nem marad úgy a sírban, és nem is tűnik el nyomtalanul. A levegőben található baktériumok lassan lebontják a szervezeted. A baktériumok szintén energiát nyernek a szerves anyagaidból. Ez az energia szintén más energiákká alakul át. De a baktériumok sem örökéletűek, ők is elpusztulnak egy idő után. A szerves anyagaikat a papucsállatkák elfogyasztják, és megemésztik. Ők is hasonlóan hasznosítják a dolgokat. A papucsállatkákat elfogyasztják a medúzák. Ők is hasznosítják a papucsállatkák szerves anyagát. Egy idő után a medúza is elpusztul, csak őt már egy teknős eszi meg. Ő is hasznosítja az energia egy részét, de ekkor kifogja egy halász, és megsüti a családjának. Így végül a holttestedből kiszabadult energia visszajutott egy emberi szervezetbe. Innen honnan vezethető le a reinkarnáció? De az, hogy nem követsz egy dogmatikus, sémákra épülő hitet szó szerint, nem baj. Mindenki abban hisz, amiben akar. Ha nincs elég esze ahhoz, hogy utánanézzen mindennek, akkor az az ő dolga.

2014. márc. 1. 16:13
 4/27 anonim ***** válasza:

Ui: Az energiamegmaradással egyébiránt meg pont cáfolni lehet a reinkarnációt.

névte2en

2014. márc. 1. 16:16
 5/27 anonim ***** válasza:

Nagyon okosan gondolkozol.

Megnézném,h a hatalom éhes papok az évszázadok folyamán miket távolítottak el az eredeti Bibliából,mert nem volt elég jó rá,hogy kizsigereljék a népet.

Nagyon "isten" hívő vagyok,

akit/amit nem bölcs nagy szakállas férfiként képzelek el.

Én Istent magamban és nem a templomban élem meg.

Számomra ugyanis hiteltelen az emberek által közvetített kereszténység,mivel túl sok vér tapadt a kezéhez.

Számomra az a hiteles,szereteten alapuló vallás/hit,amely kerüli a vér áldozatokat az érvényesüléshez!

2014. márc. 1. 16:18
 6/27 anonim ***** válasza:

Nem vagy idióta! Sőt, reálisabban látod a kérdést, mint sokan mások. Nyugodtan járhatsz templomba. A templom egy olyan hely, ahol az ember könnyebben ráhangolódik arra, hogy "Istennel" (vagy ki hogyan nevezi) foglalkozzon.

A reinkarnáció során nem a test születik újjá, hanem a lélek. A test valóban bennmarad a földi körforgásban (energia nem vész el).

2014. márc. 1. 16:42
 7/27 anonim ***** válasza:
Először is, nincs két ember, aki tökéletesen egyformán értelmezi a hitet és a Bibliát. Tedd fel magadnak a kérdést: szívesen jársz templomba, közelebb kerülsz ezáltal Istenhez, ad neked valami többletet lelkileg egy szentmise? Vagy csak azért jársz el, mert a családod többi tagja ezt elvárja tőled, de te magad fölöslegesnek érzed? Ha az előbbi állítások igazak, akkor semmi gond nincs azzal, hogy templomba jársz. Ha viszont az utóbbiak, akkor nincs sok értelme eljárnod.
2014. márc. 1. 18:13
 8/27 Laylah ***** válasza:
Nem baj, hogy egyedi elemekkel keversz egy általános vallást, sőt. Tiszteletlenség csak akkor, ha te magad úgy érzed. Ne más véleményét szajkózd, legyen sajátod! :)
2014. márc. 1. 18:18
 9/27 Firedoom ***** válasza:
Hihhhhhhetetlen gondolatmenet, valami hasonlo formalodik bennem is mar evek ota, de latni, hogy valaki hasonlo keppen gondolkodik! A hitet is gondolkodok alkottak azzal a cellel, hogy a tomegeket manipulaljak, iranyitsak. Vegyuk peldaul Allahot, az egesz vallas, az isten, azert lett megteremtve, hogy osszefogja a torzseket es leigazzak Europat (az utobbi hal isten nem sikerult) a bibliaban is az van benne ami valakinek az erdeket szolgalja. Ellentetben a gorogokkel. Ott azert van, hogy az ismeretlent magyarazzak valamivel. De igen minden vallas osszevonhato miert ne lehetne Allah es Isten egy es ugyan az? Nem beszelve a tobb szaz, tobb ezer masik istenrol. A reinkarnacio viszont nem az anyag ujra letrejotte (ezt nem sikerult jobban megfogalmaznom) hanem a leleke, ergo a torveny nem bizonyitja a nem letezeset. Ezt viszont jegyezd meg: maradj meg gondolkodonak, mert azok iranyitjak a tomegeket akik kepesek ra, es ehhez hasznalni kell azt ami a fejunkben van!
2014. márc. 1. 23:35
 10/27 anonim ***** válasza:

Firedoom, akkor mi a lélek? Ha nem anyag, akkor nincs súlya, akkor nem képes energiaközvetítésre, és így nem tud "beleszállni" valakibe. Ha pedig van súlya, akkor a "repkedésével" elhasználná az energiát, és így nem jutna messzire. Ergo az egész léleknek kb. 10-20 kilósnak kéne lennie, vagy folytatnia kéne anyagcserét. Ha 10-20 kilós lenne, akkor mérhető is lenne, és akkor tudományos tény lenne a létezése. Ha pedig folytatna anyagcserét, akkor már a testben való tartózkodásban is folytatnia kéne anyagcserét, vagy pedig csíraállapotban lenne. Ha csíraállapotban lenne, akkor az embereknek nem lenne lelke. Ha pedig folytatna anyagcserét, akkor hogy venne fel anyagot, és hogy adná ki a végterméket? Az egész abszurdum fizikai szempontból. Átvitt értelemben létezik reinkarnáció, de úgy, hogy a lelkek össze-vissza repkednek, nincs. Főleg, hogy a sok "zseni" csak homályosan hablatyol valamit a lélekről, de senki nem tud egy értelmes definíciót kinyögni. Ha valaki meg tudja tenni, akkor kérem írja le ide(és mellőzze a Wikipédiáról vagy egyéb honlapokról való copyzást!).

névte2en

2014. márc. 2. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!