Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem vagyok biztos a hitemben...

Nem vagyok biztos a hitemben ( többi lent ), ez baj?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok és születésem óta keresztény, római katolikus nevelést kaptam, meg vagyok keresztelve, voltam elsőáldozó, minden vasárnap megyünk templomba a családommal. Eddig mindezt megszokásból csináltam, természetesnek vettem, de mostanában elkezdtem gondolkodni komolyabban a halálon, feltámadáson stb. Én hiszek Istenben, a Szentháromságban és a Bibliát sem tagadom meg, csupán nem gondolom, hogy szó szerint kell mindent értelmezni. De én a reinkarnációban is félig meddig hiszek, hiszen azt tanították kémia órákon, hogy ez energia sosem vész el, csak átalakul és szerintem ebből egyenesen következik a reinkarnáció. De a reinkarnációnak is vége van ( szerintem! ), amikor sikerül segítenem a világ fejlődésében, amikor elértem valami fontosat és 'legyőztem' a karmámat. A szellemekben is hiszek, de nem azokban akik házakban kísértenek, hanem elhiszem, hogy vannak lelkek, akik "befejezték" a reinkarnálást és mivel a lélek nincs se térben se időben, valahogy rátelepednek az univerzumra és vannak, lehet őket néha érezni. Nagyon sokszor van déja vu-m, van olyan, amikor be tudom fejezni egy ismeretlen mondatát magamban, van hogy konkrétan emlékszem, hogy álmodtam valamit és az aznap, vagy akár fél évvel később megtörténik. Sőt, néha, amikor álmodom valamit és érzem, hogy fontos azt mindig elmesélem anyunak és mindig meg is szoktak történni, de anyukám valahogy sosem emlékszik. És ez az oka, hogy hiszek a reinkarnációban és a karmában. Mellesleg a Bibliában is van pár utalás a reinkarnációra, de ahogy ezt tanultuk, az nem tudom hányadik zsinaton eltávolítottak részleteket a Bibliából, amik arra utaltak. És a Bibliában az is áll, hogy a teljes boldogság a halál után az Istennel való szemtől szembe találkozás, és szerintem ez minden újjászületés előtt történik meg, az utolsó életünk után, ha már elvégeztük a feladatunkat, akkor vár ránk csak a végtelen állapot, ami a Nirvana. Az összes istenben hiszek, úgy értve, hogy szerintem Isten és Buddha és Zeusz, ők mind egy személy más más néven nevezve és ha mindegyiküknek a vallását nézzük, akkor kapjuk meg a teljes választ. Nem szeretnék olyan válaszokat látni, hogy milyen idióta vagyok, köszönöm, csak azt szeretném tudni, hogy egy ilyen gondolkodással nem tiszteletlenség-e templomba járni? És hogy van e más aki így gondolja? Előre is köszönöm és bocsánat a kérdésem hosszúsága miatt
2014. márc. 1. 15:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

10.ik ha a lélek nem anyag és nincs súlya akkor nem képes energia átadásra?Te valami nagyon súlyos eset lehetsz!

A nem anyagi eredetű energia sokkal nagyobb energia átadásra képes,lásd érzések szeretet vagy gyűlölet.

2014. márc. 2. 11:55
 12/27 Firedoom ***** válasza:

Fizika: ha valaminek nincs suja nem kell energia a mozgatasahoz. A mozgatashoz szugseges energia egyenesen aranyos a tomeggel, ergo ha nincs tomeg, nem kell energia. Es mivel nem kezzel foghato, hanem szimpla energia, ezert az F0 megegyezik az F1,F2,F3... Erokkel.

Ertheto nem?

2014. márc. 2. 13:05
 13/27 anonim ***** válasza:
22%

"És hogy van e más aki így gondolja?"

Nem, és ajánlom te se ezzel foglalkozz, inkább tanulj tovább, biztos jó tanuló lehetsz, ne vedd el ilyen gondolatokkal/dolgokkal az idődet. Tanulj hogy okos lehess, és segíts másoknak, és akkor megtudod az igazságot.

2014. márc. 2. 18:22
 14/27 anonim ***** válasza:

11-es: Úristen. Ezen behaltam, mint a te agyad. Kérlek, áruld e, hogy képes "energia átadásra" a szeretet? ÉS még én vagyok a súlyos eset? :D

Firedoom: Ha valaminek nicns tömeg, akkor fizikailag nem létezik, és ha valami fizikailag nem létezik, akkor az nem is mozgatható. A lélekre pedig az eddigi két válasz sem adott definíciót, hanem csak az egyértelműen igaz dolgokat támadta be.

névte2en

2014. márc. 2. 21:18
 15/27 anonim ***** válasza:

"A nem anyagi eredetű energia sokkal nagyobb energia átadásra képes,lásd érzések szeretet vagy gyűlölet."

Tehát ha egy embert nagyon sokan gyűlölnek, akkor ő is gyűlölni fog másokat? Vagy ezt hogy érted?

2014. márc. 2. 21:29
 16/27 anonim ***** válasza:

14.Neked a szeretet a szeretett féltől nem ad át energiát?

Te robot vagy?Melyik széria?Elég elavult lehet...

2014. márc. 2. 21:59
 17/27 anonim ***** válasza:

Ostoba. Nem lelki energiáról van szó(ami igazából hormonok által kiváltott hatás az agy jutalomközpontjában), hanem hőenergiáról, súrlódási energiáról, helyzeti energiáról, stb. A másik, hogy az érzelmek, mint azt már írtam, neurotranszmitterek által adott reakciók az agyadban, adott területeken. Tehát közvetetten az érzelmek fizikailag súllyal rendelkeznek. Emellett pedig nem, nem vagyok robot, egyszerűen az eszemet használom, nem pedig az érzelmeket, amelyek bizonyítva tompítják az agyat.

névte2en

2014. márc. 2. 22:39
 18/27 anonim ***** válasza:

Semmiféle észt nem használsz,csak magolsz,mint egy robot,másolsz gondolkodás nélkül,beszűkült tudatállapotú robotka vagy.

Az energia formája pedig sokféle,ezt kutatják a fizikusok is milyen sokféle lehet és,h tudják átalakítani,meg persze felhasználni.

2014. márc. 3. 07:53
 19/27 Firedoom ***** válasza:

Előzőből kiindulva

Amit mondtam nem hülyeség, csak még nem bizonyított.

Amúgy meg nem attól lesz valaki okos, hogy mindenre a tudományosan elfogadott választ adja, hanem gondolkodik, hátha jobbat tud. És mégis mozog a Föld.

2014. márc. 3. 15:09
 20/27 anonim ***** válasza:

Firedoom, hiába az ESM- elv, az kétszáz évvel ezelőtt volt helytálló. Manapság az IGAZI tudósok elfogadják azokat a dolgokat, amikre van bizonyíték. Vegyük példának a Higgs-bozont. Amikor Peter Higgs kidolgozta az elméletet, még senki nem mondta rá azt, hogy igaza van, mert nem volt rá bizonyíték. De amikor felfedezték, hogy létezik ilyen, voltak bizonyítékok, azonnal hittek neki, és adtak a munkájáért cserébe egy szép kis Nobel-díjat.

"Amit mondtam nem hülyeség, csak még nem bizonyított."

Én meg cáfolok. Az igazán okos ember szkeptikus, vagyis MINDEN szempontból megvizsgálja az adott dolgot. Én ezt tettem, úgyhogy semmi kifogásod nem lehet. Nem mondtam, hogy hülyeség. A másik, hogy ami nincs bizonyítva, az nem tény. Emiatt szuperhúr-ELMÉLET, ősrobbanás-ELMÉLET, stb.

18:

" Semmiféle észt nem használsz,csak magolsz,mint egy robot,másolsz gondolkodás nélkül,beszűkült tudatállapotú robotka vagy. "

Argmentum ad nauesam!

Csak ismételgetni tudod azt, hogy robot vagyok, de alátámasztani nem tudod. Te vagy az a tipikus ostoba ember, aki nem képes abba beletörődni, hogy egy senki, és az identitását próbálja valami hülyeségben meglelni. Onnan látszik az egész, hogy nem képes vitázni, érvelni, félreértelmez mindent, tévedésben van a definíciókkal, és csak hajtogatja az állítását, mint a szamár a mesében.

"Az energia formája pedig sokféle,ezt kutatják a fizikusok is milyen sokféle lehet és,h tudják átalakítani,meg persze felhasználni."

Mondom én! Azt sem tudod, mi az energia definíciója, de valamelyik ostoba gurutól hallottál egy jól tetsző elméletet, és most próbálod mindenkivel elhitetni. Nekem legalább van "tudatállapotom".

"Az energiaformákat vissza lehet vezetni a fizika négy alapvető kölcsönhatásának valamelyikére. A mozgási és a helyzeti energia származhat bármely alapvető formából, a helyzeti energia a tárolt változata, a mozgási energia a felszabadult változata az energiának. A mozgási energia az ember számára közvetlenül használható energiafajta, mert a gépei forgása, haladása az a forma, ami a tényleges hasznos tetteket véghezviszi. A négy alapvető kölcsönhatás a gravitációs, az elektromágneses, a gyenge és az erős kölcsönhatás."

Tessék, a Wikipédia a barátod.

Egyébként nem hajtogatom az "ostobaságaimat", veled ellentétben, hanem - *dobpergés* ÉRVELEK! Csodálatos! Veled ellentétben nem vagyok retardált! És nem címkézek fel másokat a 'robot' jelzővel, abban a hiszemben, hogy ezzel akármit is megoldok! Kérlek, tanulj egy kicsit még tovább(úgy nyolcadik osztályig), és majd akkor térj vissza. Vagy még később. Esetleg soha. :)

névte2en

2014. márc. 3. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!