Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szkeptikusok! Szerintetek...

Szkeptikusok! Szerintetek miért nincs lélek, reikarnáció?

Figyelt kérdés

Nem veszekedni akarok, csak kiváncsi vok szerintetek ez miért hülyeség?

Az én érveim:

Miért gondoljátok azt hogy lélek nélküli biomassza vagyunk?

Ha izgulunk, örölünk vagy szerelmesek vagyunk miért érzünk valami féle érzést a mellkasunkban? Vagy egyáltalán miért vannak érzéseink? Szerintetek az összes érzésünk egy kémiai reakció? Szerintetek olyan sok ember hazudik aki visszatért a halálból? És mivan ha a fény az alagút végén egy másik vagina? Bocs nem bírtam kihagyni :D

2013. nov. 9. 03:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%

Nem kémiai reakció, hanem az agytevékenység következménye.

A halálból még senki nem tért vissza. Aki a klinikai halálból tért vissza, az beszél z alagút végi fényről. De egyáltalán nem biztos, hogy valóban átélt ilyesmit. Egyszerűen hallott, olvasott róla, és ezért úgy érzi, hogy neki is kellett ilyeneket látni.

Van két rokonom is, akit visszahoztak a klinikai halálból. Egyikük sem látott semmiféle alagutat. Igaz, hogy egyikük sem hisz ebben.

A reinkarnációt a buddhista papok találták ki a páriák vigasztalására.

Ma csak az hisz benne, akinek az életében problémák vannak. Ahelyett, hogy a problémái okait keresné, megpróbálná azokat megoldani, kényelmesebb azt hinni neki, hogy az előző életében elkövetett "bűnei" az okok.

De már az is elképzelhetetlen, hogy az a sok milliárd ember, aki valaha élt a Földön, mind újjászületik.

2013. nov. 9. 07:45
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

Miért nem tudjuk a szkeptikus szót megfelelően kezelni???

Mindegy!

Szkeptikusként nem tudom, hogy van-e lélek, reinkarnáció. Éppen azért, amiért senki sem tudhatja (mert még nem éltük meg)!

Vannak hírek, beszámolók, amiből arra lehet következtetni, hogy ez egy létező dolog, de valójában a hit az, ami ezt valóságossá teszi!

Hallottam olyat, amikor a kómából visszatért személy más, számára korábban ismeretlen nyelven kezdett el perfekt beszélni, vagy ismeretlen helyekhez kötődött és ismert fel olyan dolgokat, amiket csak akkor tehetett volna meg, ha valóban ott járt korábban...

De hit nélkül ezek csak ugyanolyan mendemondák, mint a választások előtti kampányolások, hiszen nem ismerőssel történt, csak a médiából hallható, ami vagy igazat mond, vagy hazudik!

Továbbá (szintén nem saját tapasztalat alapján mondom) az orvostudomány még nagyon messze van attól, hogy az emberi testet tökéletesen ismerje, mégis vannak már olyan vizsgálatok, amelyek kimutathatják a különböző érzések kémiai reakcióit.

Tudjuk, hogy az adrenalin felpörgeti az embert és azt is tudhatjuk, hogy ez kémiai reakciók által termelődik.

Szóval amit egy mezei emberke tud, azt többnyire mások elbeszéléséből tudja és ő maga dönti el, hogy mit hisz!

Aki materialista beállítású, az úgy gondolja, hogy az orvostudomány a frankó!

A spirituális gondolkodású szerint a lélekvándorlás (jegyzem jó duma a vaginás megjegyzés)

A szkeptikusok szerint mindkettő elképzelhető!

Nem zárja ki egymást a kettő ha megfelelő nyitottsággal vizsgáljuk!

2013. nov. 9. 08:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem tartom valószínűleg azt hogy létezne bármiféle reinkarnáció, vagy halál utáni élet másrészről a lélek fogalma is kétséges, mármint mi az lélek tudat? vagy egyáltalán hol helyezkedik?.
2013. nov. 9. 09:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs lélek, bizonyítani nem lehet.

...

Ha izgulunk, örülünk, szerelmesek vagyunk...

|

-> Biológiai folyamatok

...

Miért vannak érzések?

|

-> Biológiai folyamatok

...

Szerintetek hazudnak azok az emberek akik a halálból visszatértek?

|

-> Úgy tudom, hogy már bebizonyították, hogy ha nem kap elég oxigént az agy, akkor hallucinációk jönnek létre

...

Hogy miért pont az alagutat látják?

|

-> A hallucináció a képzelőerőből merít.

2013. nov. 9. 10:11
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szkeptikus vagyok, de nem a tanult fajtából. Amit leírok nálam okosabbak percek alatt ízekre szedhetik.

Tehát a butaságaim:

Én össze tudom magamba békíteni a materialista világképet a misztikussal. Azok a jelenségek, amelyeket léleknek nevezünk, lehet tisztán vegyi folyamat. Nem szükségszerű, hogy az valami csudás, megfoghatatlan ősi valami legyen. Mi annak éljük meg.

Tegnap nézem egy szívszorító kis videót. Könnyeztem a végén, s igen, valami összefacsarodott ott bent, egészen. Pár órával később szerettem volna elmesélni, de a felénél zokogás fogott el. Nem tudtam folytatni.

Pedig mi is történt? A szemem érzékelt digitálisan megjelenített apró mozaikkockákat, s digitálisan továbbított hanghullámokat. Tehát semmi valósat. Mégis mély hatással volt rám. Ahogyan nem volt szükséges a szereplők valós jelenléte, ahogyan nem előttem történtek a dolgok, ugyanúgy nincs jelentősége számomra, hogy ami lezajlott bennem, az egy testemben lévő testetlen valami hatása, vagy csak a test. Akárhogyan is, de biológia, biokémiai stb. folyamatokat váltott ki belőlem.

Egyesek szerint egyáltalán nem is létezünk, csak egy ősszellem álomképei vagyunk. Lehet. De úgy nem lehet a világról gondolkodni, hogy abból semmit nem fogadunk el valósnak. Azt nem tudjuk felfogni, megérteni. Kellenek fixnek tekinthető pontok, ezek nélkül csak megörülni lehet.

Újjászületésről még ennyit sem tudok írni, mert annyira nincs fogalmam róla. Magamnak annyit mondok csak (így túl az élet derekán), hogy vigasztalni nem vigasztal. Ha a lelkem örök is, a mostani létemnek ebből nincs haszna. Ahogyan nem tudok előző életeimről, az új befogadó test sem én leszek már.

És most pár sor, amit tényleg pillanatok alatt ki lehet röhögni, cáfolni. Bár nem kérdezel erről, mégis úgy gondolom, picit ide is tartozik.

A sors könyve, s a visszaemlékezések előző életekre. Sokat hallok ezekről, de tudományos munkákat nem olvastam. A buta fejemmel azt gondolom, hogy egyfajta sors kódolva van, ha nem is úgy, ahogyan sokan gondolják. Örököljük felmenőink sok tulajdonságát. Az nincs megírva, hogy a 43. születésnapomon el fog gázolni a vonat, de olyan vonásokat átörökíthetek, illetve szocializálódhatok is úgy, amely figyelmetlen, felelőtlen vagyok, s ilyen formában be van égetve a baleset lehetősége.

S az, hogy agyunk születésünkkor nem üres, nem nulláról kezdünk minden tudást megszerezni, lehet hogy egy ma még fel nem derített, de még csak fel sem tételezett átörökítés lehetséges felmenőink életéből is. Nem idegen életből (tehát nem valaki más, távoli vidék, ismeretlen emberétől), hanem őseink sorsából.

Csacskaság lehet ez az egész, de ezeket gondolom.

A fény az alagút végén: Nincs cáfolat, de a leírásokra azt mondják az okos emberek, hogy a félig öntudatlan emberek így érzékelhetik a kórházi körülményeket. És ha elolvasom a beszámolókat, igazat kell adnom nekik. A saját fájdalomcsillapító, az orvosoktól kapott gyógyszer, a műtő fényei stb. nagyon hasonlóak lehetnek az elbeszéltekhez.

2013. nov. 9. 11:43
 6/14 anonim ***** válasza:

"A reinkarnációt a buddhista papok találták ki a páriák vigasztalására.

Ma csak az hisz benne, akinek az életében problémák vannak. Ahelyett, hogy a problémái okait keresné, megpróbálná azokat megoldani, kényelmesebb azt hinni neki, hogy az előző életében elkövetett "bűnei" az okok. "

Az a KARMA amiről beszélni tetszik. A reinkarnáció az, hogy valamikor egy újabb embert személyesítünk meg.

Bizonyíték nincs rá, csak ilyen történetek, amiket akár ki is találhattak (hogy egy kisfiú emlékszik az előző életére és felismerte név szerint az embereket, akiket azelőtt sosem látott. De arra sincs hiteles ellenérv, bizonyítás, hogy nem létezik. Ezért hit kérdése. Mint a húrelmélet, azt sem tudták bizonyítani még, van amelyik tudós ebben hisz, van, amelyik másban. Na az emberek is vagy hisznek a reinkarnációban, vagy nem.

2013. nov. 9. 21:30
 7/14 anonim ***** válasza:
33%

"Miért gondoljátok azt hogy lélek nélküli biomassza vagyunk?"

Mert nincs az ellenkezőjére bizonyíték. A gravitáció és az elektromos áram létezését sem azért fogadjuk el mert 100%-ban bizonyított, hanem mert nem lehet cáfolni. A materializmust sem lehet cáfolni. Ezért.

"Szerintetek az összes érzésünk egy kémiai reakció?"

Igen. Az érzelmek biokémiai folyamatok amik az agyunkban zajlanak le. A szeretet és a harag is egy kémiai egyensúly felbomlása. [link]

"Szerintetek olyan sok ember hazudik aki visszatért a halálból?"

Sok az elmebeteg, igen. Ezek pszichológiai esetek.

"És mivan ha a fény az alagút végén egy másik vagina?"

És mivan ha nincs se fény, se alagút? :)

2013. nov. 9. 23:07
 8/14 anonim ***** válasza:

Miért kéne léteznie a léleknek?

Miért kell hinni a lélekvándorlásban?

Minek/kinek van lelke?

Mi alapján dől el?

Annak is lelke, amit teremtünk?

Egy klónozott embernek lehet lelke?

Az egysejtüeknek van lelke?

A bennem élő baktèriumoknak van lelkük?

Hogyan bizonyítható a lélek létezése?

Ha attól hal meg az ember, hogy a testét elhagyja a lelke, az mitől van?

Mitől történhet meg?

A halált kiváltó okok közül, egyszer sem hallottam egy, természetfeletti magyarázatot.

2013. nov. 10. 07:49
 9/14 anonim ***** válasza:

" Annak is lelke, amit teremtünk? "

Helyett:

Annak is van lelke, amit teremtünk?

2013. nov. 10. 07:55
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Dexter, a sorozat végén hogyan kerültél abba a helyzetbe? A gyerekkel mi lesz? Folytatjátok, vagy ennyi volt? Lesz legalább egy spinoff?

:)

Különben én is szkeptikus volnék, materialista, de az a fajta, aki nem zárja ki azt, amit a tudomány még nem ismer. Rájöttem valamire, és nem tudom megmagyarázni az eddig tanult dolgokkal. Ez az, amit mindenki csak a saját szemszögéből tapasztalhat meg. Nem kell ehhez a megtapasztaláshoz halálközeli élmény, se testelhagyásos humbug, semmilyen ezoterikus izé. Csak nem vagyok abban biztos, hogy amit én, azt mindenki más is tapasztalta, vagy egyáltalán felfogja. Lehet, hogy csak néhányan látják át, veszik észre ezt. Én emiatt egyre inkább hajlok arra, hogy bizony, létezik valami túl a neuronokon, elektromos jeleken. Azt, hogy most miről beszélek, nem osztom meg veletek, sőt, senkivel, jöjjön rá mindenki maga. Ha egyáltalán életében rájön. Vagy ha egyáltalán képes rá.

2013. nov. 10. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!