Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » White Eagle Lodge - Fehér Sas...

White Eagle Lodge - Fehér Sas Páholy --> Ki mit gondol róluk és a tanításaikról?

Figyelt kérdés
2013. szept. 21. 17:47
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
74%

Más is leírta, hogy elmenekült:

Már megint itt a világvége ?

2012.01.04. 15:44 captpicard

Először egy kicsit Wmikiről és arról, hogy miért csatlakoztam.

Wmiki a maga borzalmas stilusával a szkeptikusokat és a tudósokat szeretné gúnyolni, illetve azok gondolkodásmódját kifordítani.

Szektásoknak nevezi öket (Szkeptikus Társaság), amely olyan hittételeket terjeszt amiket tilos megkérdőjelezni.

Ez persze hülyeség.

A szkeptikusokat épp az jellemzi, hogy kérdeznek. A logikus és kritikus gondolkást részítik előnyben. Mindig van kérdésük.

Nem kötekedésből, hanem érdeklődésből.

És ha van ötletük azt megvitatják.

A viták során felszínre kerülnek mindenféle látásmódok, és egy-egy elméletben sokszor találnak vmilyen hibát.

Ha ezekre a hibákra megoldást találnak, akkor a tudásunk megint teljesebb lesz.

Az ezoterikusok nagyon idegesítőnek találják a kérdéseket, mert rávilágítanak a saját elméleteik hiányosságaira.

Ilyenkor persze sértődötten távoznak (mint Balogh Béla a Harmoneten).

Arra még csak nem is gondolnak, hogy ha véletlenül az egyik elméletük igazolható lenne, akkor bizony megfordulna a világ.

De mikor bizonyos kérdéseket független kutatók vizsgáltak (telepátia, ESP, telekinézis, távolbalátás, jóslás),mindig negatív eredmény jött ki.

Ilyenkor jönnek azzal a dumával, hogy szűklátókörüek, és nem értenek semmit.

A viszont tévedés, hogy másokra erőltetik a világnézetüket. Ellenben rákérdeznek, hogy te miért hiszel ebben, meg abban.

Viszont nem vitatják az emberek vallását.

De magát a vallásokat igen, illetve kérdeznek róla.

w*miki.blog.hu/2012/01/04/mar_megint_itt_a_vilagvege

2013. szept. 23. 13:26
 12/34 anonim ***** válasza:
25%

Menekülés:

Hozzászólás Harmonet - Két férfi, egy eset #33384

Igen, ende...

A Harmonet szerkeszője - aki rovatot kezdeményezte - jelezte, hogy Balogh Béla vitapartner visszalépése miatt a rovat megszűnik.

2011.11.10. 10:25 Profil Honlap

solarboat

Hozzászólás Harmonet - Két férfi, egy eset #33403

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára solarboat 2013.04.21. 20:33-kor.

2011.11.10. 14:14 Profil

Tamási Jocó

Hozzászólás Harmonet - Két férfi, egy eset #33405

@solarboat (33403):

Tudomásom szerint nem volt "hivatalos" indoklás. Azt viszont mondhatjuk, hogy jobb ez így...

2011.11.10. 14:21 Profil Honlap

pounderstibbons

*

*

Hozzászólás Harmonet - Két férfi, egy eset #33406

@Tamási Jocó (33405):

Bélának mindenképpen jobb, hogy nem égeti magát és baráti körét.

2011.11.10. 14:43 Profil

sötétvödör

Hozzászólás Harmonet - Két férfi, egy eset #33437

Ez sajnálatos...

2011.11.10. 20:09 Profil

mimindannyian

Hozzászólás Harmonet - Két férfi, egy eset #33444

Szánalmas volt az elejétől fogva. Csoda, hogy eddig kitartott.

[link]

2013. szept. 23. 13:27
 13/34 A kérdező kommentje:

Valóban az FSP közel áll Béla tanításaihoz, konkrétan a kettő egy, inkább úgy tudnám meghatározni, hogy Béls közvetlenebb, a széles népeknek könnyebben emészthetően tanít, míg Fehér Sas tanításai egy szuszra több infót adnak, stb. Te B. B. ellenes aki ide írogatsz meg ctrl c ctrl v-zel, igazából nem olvastam el, de nem vagyok rá túl kíváncsi.

Amúgy én inkább a páholy könyveit olvasom, illetve tőlük tanulok, de a Végső Valóságot olvastam, csak most nincs meg, ez furcsán fog lejönni, de konkrétan édesanyám ellopta a könyvet tőlem. :/

2013. szept. 24. 22:29
 14/34 anonim ***** válasza:
Kérdező kit érdekel mire vagy kíváncsi? Megkérdezte hol égettük le a csalót és elmondtam. Mivel nem hitte igazoltam forrásokkal. Ez egy gyáva csaló.
2013. szept. 24. 23:46
 15/34 openyoureye ***** válasza:
66%

Szia 14-es. Ne haragudj, de leírnád hogy hol lehet ezt a vitát végig olvasni? Mert nem találtam.

Ez a bemásolás pedig kicsit sem objektív úgyhogy nem mérvadó:

"A szkeptikusokat épp az jellemzi, hogy kérdeznek. A logikus és kritikus gondolkást részítik előnyben."

"Az ezoterikusok nagyon idegesítőnek találják a kérdéseket, mert rávilágítanak a saját elméleteik hiányosságaira.

Ilyenkor persze sértődötten távoznak (mint Balogh Béla a Harmoneten)."

Mutass mást. Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy (úgy hhogy még nem olvastam a vitát), hogy az értetlenkedő szkeptikusok folyton önmagába visszatérő kérdései miatt döntött úgy Béla, hogy inkább nem vitázik tovább. Mondhatnám úgy is: Mondhatod a vaknak hogy virrad. Ha valaki értetlenkedik és egyszeráen meg sem akarja érteni a másik érveit, csak mindenben ellent próbál mondani a másiknak, az nem is igazi vitapartner. Ez mindkét félre igaz. De amint lehetősegem lesz elolvasni a vitájukat, koorigálni fogom HA tévedtem. Meglátjuk mi az igazság, várom a linkeket. Köszi

2013. szept. 25. 08:29
 16/34 anonim ***** válasza:
Szerintem töröltette a vitát is. Ha megtalálom berakom a linkeket.
2013. szept. 25. 09:43
 17/34 A kérdező kommentje:
Hú, te linkelgető, bemásoló-vitatkozó, nagyon idegesítő vagy, és durva.
2013. szept. 25. 14:49
 18/34 anonim ***** válasza:
A valóság indulatokat és tagadást vált ki abból aki álomvilágban él.
2013. szept. 25. 15:08
 19/34 openyoureye ***** válasza:
66%

Ami ugyan úgy igaz fordítva is:

A álomvilágban élők érvei indulatokat és tagadást váltanak ki abból aki a valóságban él.

A kérdés az, hogy melyik a valóság? :)

2013. szept. 25. 16:10
 20/34 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó válasz volt, mindig olyan szakbiztosak a materialisták, meg az ateisták a valóságukban, álmukban sem gondolnák hogy van esély arra hogy tévednek, illetve azt hiszik hogy elszánt agyú marha aki nem úgy gondolkodik mint ők.
2013. szept. 26. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!