Ha a reinkarnáció lehetséges, mért nem emlékszünk elöbbi életünkre?
látod, épp ezen gondolkodtam valamelyik nap én is...pedig én a reinkarnációt inkább elhiszem, mint a mennyországot... talán a tudatalattink tárolja az előző életek tapasztalatait és megérzések formájában közvetít, segít a helyes döntésben...pl lehet, hogy előző életemben elkövettem egy hibát és most épp elkövetni készülök ugyanazt, mikor a belső hang azt mondja, ne... és ha hallgatok rá, akkor nem történik meg a baj...ha emlékeznénk az előző életünkre, az azért lenne baj, mert fel akarnánk használni a jelenlegiben...egy példa: van egy ember, aki előző életében motoros balesetben meghalt mondjuk egy másik sofőr hibája miatt...ha emlékezne rá, lehet felkutatná a másikat és megölné, vagy be akarná perelni :D teljesen felborítaná az születés-halál természetes rendjét, ha emlékeznénk az előző életünkre....akkor gyakorlatilag halhatatlanok lennénk...
pl képzeld el, hogy meghalnak valakinek a szülei, és ő örökli a házat...erre 10 év múlva eléállít egy 10 éves gyerek, aki előző életében az anyja/apja volt és vissza akarja perelni a házat... elég morbid, nem?
Jogos kérdés, tudtommal vannak is olyan világok, ahol nem törlődnek az emlékek az újjászületések között. Nálunk azért igen, mert ez egy kemény hely, a rohadt sok fájó emlék meggátolna abban, hogy arra figyelj, amire kell. Előre eldöntöttünk egy élettervet, a többiekkel egyeztettük, azt szeretnénk jól végigélni.
Nem vezeklünk semmiért, ez nem jó szó, a bűnbánat inkább odaát van, illetve csak ott. Itt FEJLŐDNI, tapasztalni, segíteni, tenni-venni akarunk sokféle értelemben.
Ha valaki szemét volt régen, akkor ő talán maga akar később olyan helyzetbe kerülni, hogy átérezze a saját "bűnének" következményét - talán ez tűnik egyfajta vezeklésnek.
Lehetséges már emlékezni, de nem tudom célszerű-e.
Gyakorlott hipnoterapeuták vissza tudnak vinni előző életeidbe és a köztes időszakokba is, de ha nincs komoly okod, bajod, akkor nem ajánlom. Nem azért vagyunk itt, hogy ezeket firtassuk, hanem másért: EGYMÁSÉRT.
De a format c: nem mindig tökéletes:)
Innen jöhet szerintem a deja vu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!