Ez lenne Egyiptom igazi története?
Bőségesen szó van a karma/reinkarnációról is, gondoltam ide teszem.
http://www.youtube.com/watch?v=LA00PxS0OQE&list=PLADF9D88516..
A Spektrum adta le.
Egyiptomnak mi köze van a reinkarnációhoz és a karmához? Az a hindu.
Az ókori egyiptomiak nagyon nem ebben hittek.
És ezt mire alapozod?
Megmondták a történelem könyvek? ahahahaha
Én láttam régen ezt a műsort, és annyira tetszett, hogy még azóta is emlegetem! Kész csoda, hogy egy ilyen műsort lead valamelyik TV-csatorna!
Az egy óriási tévedés véleményem szerint, hogy a reinkarnáció csak a keleti vallásoknak a tanítása! Persze, az már más kérdés, hogy kik és miket tártak a nyilvánosság elé a történelem folyamán. Az összes vallási hagyomány ugyanannak az eredeti igazságnak a különféle oldalait képviseli, de az idők folyamán a nagy részük eltorzult, szándékosan és/vagy tudatlanságból félreértelmezték és eltorzították, manipulálták az eredeti tanításokat, hagyományokat.
Egyiptomnak valóban ez az igazi történelme, biztos, hogy nem 5-6 ezer évvel ezelőtt kezdődött! A mai vallásoknak és mágiának, amelynek egy a gyökere és a lényege, az alapja az egyiptomi hagyomány, amelyet ez a nagyszerű filmsorozat bemutat! De sajnos ez még ma is rejtve van a nyilvánosság előtt.
Igen én is ezt gondolom.
Tudod mi a vicc, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem tünik fel, hogy az összes vallás ugyan arról szól :D
Nevetséges
Kereskedelmi tévéknek hiszel?
(mindjárt kiröhögöm magam...pillanat!)
Miért, te azoknak az egyiptológusoknak hiszel, akik számtalan kutatást, feltárást tiltottak meg? azok már tuti igazat mondanak, akik tiltakoznak és ellehetetlenítenek egyes kutatásokat, biztos nincs takargatni valójuk!
Várj, mindjárt kiröhögön magam!
Ez a videósorozat propaganda film nem több. Az Egyiptomi kultúrát próbálja jó fényben feltüntetni és újra éleszteni. A sorozat teli van önellentmondással, hazugságokkal, téves információkkal, ferdítésekkel, hamis történelmi adatokkal stb.
Az egyiptomi vallás és kultúra nem véletlenül bukott meg. Utat tévesztettek. Egy kultúra, amelyiknek a két fő szent állata a 'Kobra' és a 'Keselyű', az egyik egy gyilkos állat, amelyik bárkit megmar, aki az útjába kerül, illetve a másik állat, ami dögöt eszik, és eltakarítja a kobra után a hullákat, nos egy ilyen kultúra nem fog a reinkarnációban hinni és a karmában.
3 szakaszra osztható az egyiptomi hit, mert három jól elkülöníthető változás történt a kultúrájukban. A kezdeti 10-15 ezer évvel ezelőtt kezdődő, amikor még eléggé kifinomult és gyönyörűséges képírásuk volt. A képírás nem a hieroglif írást jelenti, hanem amikor egyetlen festményen nagyon sok dolgot mesélnek el, aki tudja hogyan kell olvasni sokat meg tudhat a kultúrájukról. És eléggé magas szintről indultak. Aztán jött egy törés, amikor a képírásuk kezd érthetetlenné válni és megjelenik a hieroglif írás. Ám ekkor még mindig emlékeznek a kezdeti vallásra. Végül a harmadik szakasz, amikor is teljesen elfelejtik valamilyen okból (valószínűleg uralkodói erőszak révén) a régi vallást, és megjelenik a kultúrában a kobra és keselyű. Ekkortól kezdve már nincs is képírásuk, hanem teljesen a hieroglif írásra támaszkodnak, amit ma már mi is "megfejtettünk" és olvasgathatjuk. Csak épp nem egy fejlett kultúra történeteit és okosságait olvassuk, hanem egy bukott nép okoskodásait.
Nem csoda, hogy vallásukat, nyelvüket és kultúrájukat teljesen elvesztették.
Ha a reinkarnáció és a karma működését meg akarod érteni, akkor ne az Egyiptomi valláson keresztül akard ezt elérni.
Egyébként a kobra + keselyű kombóról csak annyit, hogy az Inka kultúra is hanyatlásuk utolsó évtizedeiben a Keselyű + mérges kígyó jelképeket használták folyamatosan. Aztán egyszer csak minden ok nélkül eltűntek. Mai napig nem értik a történészek mi történt. Pedig a jelképek beszédesek. A halál útjára lépett az a kultúra, amelyiket a keselyűvel és a kobrával lehet jellemezni. A szomorú az, hogy ma az egész világ büszkén hordhatná ezen jelképeket.
Én arra gondolok, hogy a legmagasabbrendű szent és profán tudással az ősi Egyiptom rendelkezett,
olyan tudással, amely még az ősi India tudását és ismeretét is felülmúlta.
Mindig is India felé hajlottam életemben (Upanisádok, Védák, Buddha, Szánkhja, Jóga),
de jelenlegi "érzéseim" (?!) alapján Egyiptom komolyabb lehetett.
Atlantisz nekem már túl távoli, arról szerintem sokkal bizonytalanabb és manipuláltabb információkkal rendelkezhetünk.
Az Ősi Egyiptomban valamikor tényleg "Aranykor" lehetett (szinte látom magam előtt),
nem pedig Arany-Kór, mint, ami itt és most van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!