Ha valaki a karmája miatt bűnhődik ebben az életében, akkor őt nem is kell sajnálni?
Mondjuk valamilyen fogyatékkal él, akkor ő a karma törvény miatt lett olyan, tehát bűnhődik, tehát akkor senkit nem kell sajnálni?
Mármint ha a karmatörvényt komolyan vennénk. Logikátlan e szerint az, ha megsajnálják az ilyen embert, segítik, támogatják.
Elég ostobán hangzik.
Péld.
14,20 Még az ő felebarátjánál is útálatos a szegény; a gazdagnak pedig sok a barátja.
14,21 A ki megútálja az ő felebarátját, vétkezik; a ki pedig a szegényekkel kegyelmességet cselekszik, boldog az!
14,31 A ki elnyomja a szegényt, gyalázattal illeti annak Teremtőjét; az pedig tiszteli, a ki könyörül a szűkölködőn.
Van olyan ember aki megtudja mondani a szenvedőről,hogy szenvedése előző életének következménye.
Jézus intése: "Ne itélj,hogy meg ne itéltessél"
Hogy miként kell viszonyulni a bajbajutoothoz,arról is mondott példázatot: Lásd : irgalmas samaritánus.
Akinek szive van,nem azon töri a fejét h az miért jutott oda,hanem miként tudna mielőbb segíteni,mert "a segítség úgy jó ha gyors."
ez a legjobb, 3-as: 'Mert szerintem pl. egy vak ember vagy egy mozgásképtelen ezt nem így látja.' :)
az tuti..
amúgy pedig mindenki azt kapja,amit megérdemel.
13"Akinek szíve van,nem azon töri a fejét h az miért jutott oda,hanem miként tudna mielőbb segíteni"
Igen! minden fontolgatás, mérlegelés, ítélkezés nélkül, úgy,ahogy egy mentőorvos száguld a a beteghez és segít.
-erről van szó. És ha nem így tesz, ha elmulasztja a segítést-(bármily indokkal, "megérdemli"stb)
-magának súlyosan rossz karmát csinál!
szovjetunióban a fogságban történt. Egy minden órás orosz nő vajjúdot,tehát szenvedett.Az őrök sem törődtek vele,pedig azok is oroszok voltak. Egyik magyar már nem bírta nézni és az őrhöz lépett
- Mért nem segítetek rajta.
- ez egy k@rva....
- Ha az volt is, most egy szenvedő nő. Azonnal tegyetek szalmát az autóra és vigyétek a segéjhelyre. És úgy lett.
Szinte hallom az ellenvéleményt: "fogoly nem parancsol ám a foglárnak." Rendkívüli helyzetben van foganatja a rápirításnak. Én elhittem pedig nekem is csak mondta valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!