Ti hisztek az újjá születésben?
Figyelt kérdés
Ém hiszek benne, s úgy gondolom, hogy az emberek amikor meghalnak, a lelkük egy még meg nem született magzatba száll és ez akkor történik amikor a magzat szive elsőt dobban, de vannak olyan lelkek amik nem jutnak új testbe s ők lesznek a szellemek, habár egy idő után ők is "megnyugvásra" lelnek. Ám amikor újjá születnek akkor a jellemük változik, s az álmai rejtik a múltat. De, hogy ki kicsoda volt előző életébe, nem lehet meghazározni, mert egy lélek több száz évig is bolyonghat, ritka esetben ezer évekig...2013. jan. 28. 19:20
1/12 anonim válasza:
A buddhizmusban hiszek, tehát az újjászületésben is. :)
2/12 anonim válasza:
Valószínűbbnek tartom, hogy van, mintsem, hogy nincs.
Viszont amennyire visszagondolok a múltamba, kb. 3 éves korom előttől semmi emlékem nincs, így nem tartom zártkertnek, hogy ez a "lélekvándorlás"
3/12 anonim válasza:
"Zártkert", erre javított a helyesírás ellenőrző? :D Félrenyomtam, bocsánat.
Na szóval, mivel nincs emlékem korábbról, el tudom képzelni, hogy a lélekvándorlás nem is annyira első szívdobbanáshoz kötött, hanem hosszú folyamat, ami biológiai születéssel sem ér még véget.
4/12 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy úgy van.. De akkor kb. meddig tarthat?
2013. jan. 29. 06:54
5/12 anonim válasza:
míg egy adott reinkarnációs ciklus véget nem ér de ez sokmindentől függ, van egyéni karma, csportos karma, nemzet karma, és a földnek is van egy karmája ami érint minden rajta lévő embert így tartozunk össze.
6/12 A kérdező kommentje:
Akkor ez egy véget nem érő folyamat?Még akkor is folytatódik, ha pl valaki 50 éves?
2013. jan. 29. 09:33
7/12 anonim válasza:
Előző életemben sem hittem ... ;)
9/12 A kérdező kommentje:
"Kedves" 7-es válaszoló, honnan tudod ezt olyan biztosan?:)
2013. jan. 31. 06:23
10/12 anonim válasza:
A 7 -es vagyok.
Ezt egy gyenge humornak szántam, melyben reméltem benne lesz az igenlő válaszom. :)
(valahol hallottam ezt a gondolatot, de nem tudnám megmondani, hogy egyáltalán idéztem-e vagy csak pontatlanul írtam le.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!