Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha van reinkarnáció és új...

Ha van reinkarnáció és új testbe születünk, attól még a lelkünk ugyan az marad?

Figyelt kérdés

Elgondolkoztam már, hogy én nem akarok újraszületni, emrt lehet gonosz lennék megy ilyenek... De akkor valójában, a lelkünk ugyanaz marad? "A reinkarnáció egy lélek halál utáni , új testbe születése".

És ha lenne reinkarnáció (vagy ha van), akkor ti szeretnétek kilépni belőle? Vagy inkább születnétek újra mindig. Nos?

bunkó beszólásokból NEM kérek.

TMM

2012. dec. 12. 19:50
1 2
 11/13 anonim válasza:
Amennyire én tudom éppen a lélek vándorol Új testbe szóval maga a test nem gonosz. Amúgy is a körülmények alakítják ki hogy egy ember rossz lesz vagy jó. Egyes kultúrák úgy tartják hogy attól függően hogy mennyi jót és rosszat tettél életedben fel vagy le mész a ranglétrán. Ezzel csak egy hiba van... mit tesz pl. egy csiga hogy feljeb jusson???
2012. dec. 27. 11:01
 12/13 anonim ***** válasza:
rosszul tudod misux a lélek egyszerre születik a testtel a két szülő által és egyszerre növekszik a testtel. Amikor meghal a test a lélek épp akkora mint a teste volt amikor kilép belőle-- tehát képtelenség az a feltételezés is hogy a lélek egy újszülöttbe belemászna" Azért gondolták mert azt remélhették a következő életük jobb és boldogabb lesz..talán...és fogalmuk se volt arról mi is valójában a lélek? Még a vallásos írások, de egyik ideológia se tudta eddig meghatározni-mi a lélek valójában?
2012. dec. 28. 11:54
 13/13 anonim ***** válasza:

kérdező és misux

Tudjátok az igaz, hogy az ember úgy érzi mintha, mindig élt volna és azt reméli, hogy örökké élni is fog.

Ennek az érzetnek amely a jelenpillanatban csak illúzió még is van alapja, oka miért érezzük úgy.

először is a teremtő aktussal megalkotott kőkorszakik az isteni teremtő erőktől kapták még a két lelküket a test-lelket és a szellemi lelket.

Amely lelkeket minden generáció teleirkált a tanultakkal, és átörökített-- viszont az isteni eredete ott maradt a lélekszálon örökre mint a teremtők hagyatéka-- épp ezért van az az érzésünk is, hogy örökké tart a létezésünk újra meg újraszületünk. Valójában csak Örökké Létezővé válhatunk lélekként--itt a Földön soha nem születhetünk újra, hacsak idő előtt, --még a Földünk halála előtt-- ki nem pusztulna a mostani élet.

Máskülönben ha létezik újraszületés, az csak is egy másik élhető bolygón történhet meg- és pedig úgy hogy mi magunk is, Teremtő isteni erőkké váltunk ez idő eltelte alatt.

2012. dec. 28. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!