Mit tehetünk azért h kikerüljünk a re-inkarnáció bűvöletéből? De úgy h ne a fényóceánba olvadjunk bele.
Szia! Én 16 évesen ismerkedtem meg a védák tanításaival 8 éve. A lényeg hogy meg kell ismernünk önmagunkat kik vagyunk mi aham brahmasmi azaz lélek vagyok nem ez a test. Ez írják a védák. Majd meg kell ismernünk a legfelsőbb személyt mert ő is az. Van foglalkozása, vannak dolgok amit szeret és nem, így ha felveszed vele a kapcsolatot, akkor Ő hozzá mész vissza és nem kell újra megszületned anyagi testben. Azok olvadnak a személytelenségbe, ahogy te írod fény óceánba, akik a legfelsőbbet nem személyként fogadják el hanem azt mondják hogy mindenbe ott van, a természetbe stb. Ami igaz is de akkor nem ismerik meg valójában ki is ő.
Van is erre egy példa. Ha egy ember elmegy a vasút állomásra és várja a vonatot és meglátja a fényeit és haza sétál úgy gondolva ez a vonat csak egy fénycsóva akkor ő a brahman megvalósítást éri el. míg aki megvárja a vonatot teljesen kirajzolódni, még beér leszállnak az emberek, akkor ő valójában megtudja mi is az hogy vonat. Így kell tennünk nekünk is megtudni ki is Ő valójában.
Remélem segítettem az utadba ha érdekelnek könyvek v kérdésed van dobjál rám egy privát üzenetet.
Szia.
Ha ettől a reinkarnációs vallástól félsz, válassz más vallást. Mondjuk a kereszténységet. De akkor meg a pokoltól fogsz félni. Vagy legyél ateista, de akkor meg a halál utáni semmitől fogsz félni. Vagy egyszerűen legyél normális, és szeresd magadat meg a körülötted élőket, és légy boldog.
Kedves Kérdező!
A téves elképzeléseid miatt félsz a beolvadástól, és feleslegesen akarsz kikerülni e bűvkörből, ami egyrészt lehetetlennek is mondható, másrészt ha tényleg nem akarsz majd leszületni, akkor nem fogsz és kész.
A beolvadás nagyon nagyon messze van és nem jelenti a személyes tudatot pusztulását, sőt...
Ne félj!
Az az igazság, hogy sok próféta, köztük Jézus is tanította a reinkarnációt, de valamiért őt nagyon előtérbe helyezték. Aztán az első niceai zsinat előtt, I. Konstantin római császár qurvája (bocs, ágyasa) annyira félt hogy rosszul születik újra (ő tudta miért), hogy rábeszélte a császárocskáját a reinkarnációra utaló szövegrészek törlésére. (Nem mintha ez számítana, mert ez szőke női logika). A törlés és felejtés elég jól sikerült, de nem eléggé, maradtak nyomok. A Biblia számos helyen így is megerősíti a reinkarnáció realitását.
Jézus pl. nagyon világosan kijelentette, hogy Keresztelő János Illés reinkarnációja. Még a tanítványok is így értették.
A 34. Válaszadónak teljesen igaza van, de válaszolva a kérdésedre ha sok negatív karmát gyűjtessz össze életed során könnyen a két világ között ragadhatsz, így egyiktől sem kell tartanod sem a reinkarnációtól (mert nem lesz neked megengedve) sem fényóceánba való beleolvadástól (mert az meg végképp nem lesz megengedve), de ez koránt sem kellemes és jó dolog.
Persze a fent leírtak csak akkor igazak ha egyáltalán létezik reinkarnáció, ezt az utóbbi megjegyzést csak a fanatikus keresztények miatt írtam, hogy ne pontozzanak le...
"Ha, már valaki a vallásról beszél, akkor legalább annyit tudjon már, hogy Jézus nem egy filozófus volt, hanem az Isten fia...és, amiket mondott, azokat nem csak úgy kitalálta."
És ezt az bizonyítja, hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!