Mit tehetünk azért h kikerüljünk a re-inkarnáció bűvöletéből? De úgy h ne a fényóceánba olvadjunk bele.
Tévedsz kedves barátom.
Jézus nem volt filozófus, és nem a sajátját tanította.
És még az ellenségei is elismerték, nem tagadták azt amit láttak, s ez nagyon rossz volt a számukra.
Egyébként pedig egy nem létező személyt nem lehet évezredeken át a tanításaival együtt így "életben" tartani.
A Britannica Hungarica a Jézusra vonatkozó korai, nem keresztény történelmi utalásokról ezt írja: „Ezekből a forrásokból . . . kétségtelen, hogy az ókorban még a kereszténység ellenzői sem vonták kétségbe [Jézus] történetiségét — ahogy tették azt, megalapozatlanul, a XVII. század végétől a XX. század elejéig némely bibliakritikai irányzatok” (IX. köt., 638. o.).
Maga a Biblia a fő bizonyíték arra, hogy Jézus Krisztus történelmi személy. Az evangéliumok tudósításai nem homályos történetekről szólnak, amelyek bizonytalan időpontban és meg nem nevezett helyen játszódtak le. Nagy pontossággal, nyíltan közlik az események idejét és helyét. Példa erre a Lukács 3:1, 2, 21–23.
Ezen kívül Jézus előtti korban élők, leírták előre megjelenésének körülményeit, születésének módját, tetteit halálát.
ezt egy ember sem tudná befolyásolni, hogy minden úgy történjen ahogy előtte évezredekkel megírták.
Zsömle/lány
Mivel nem gondoltam, hogy az ellenséged vagyok, ezért írtam, hogy barátom.
Én nem csatázni jöttem ide, hanem eszme cserét tartani.
Ezenkívül, a másik válaszadónak csak annyit, hogy a tisztítótűz tanítása, nem keresztény tanítás, a tűz a teljes megsemmisülést jelképezi a bibliában.
A teremtő sosem tanított, és nem is gondolt soha arra, hogy élve bárkit megégessen, ezt inkább egy-két sátáni vallást űzőknek volt tanításban akik gyermekeket, embereket áldoztak fel az isteneiknek, és a bibliában a teremtő elmondja, hogy elveti ezeket az embereket, mert utálatos még a gondolat is előtte.
Zsömle/lány
az nem ember áldozat.
És nem kérte, maga Ábel ismerte ezt fel.Ugyan is sokkal később kérte ezt a teremtő,
A tökéletlen emberek közül Ábelről mondhatjuk el, hogy ő volt a legelső férfiú, aki isteni alapelvek szerint élt. Valószínűleg sokat gondolt a „magra” vonatkozó ígéretre, és megértette, hogy a bűntől való megváltás véráldozatot is magában foglal majd (1Mózes 3:15). Istennek ezért áldozott „juhainak első fajzásából”. Az „azoknak kövérségéből” kifejezés arra mutat, hogy Ábel a tőle telhető legjobbat adta Istennek. Pedig csak kétezer évvel Ábel halála után íratta le Isten legelőször részletesen az áldozatokkal kapcsolatos kívánalmait.
Káin és Ábel felajánlása azt mutatta, hogy elismerték bűnös állapotukat, és szerették volna elnyerni Isten kegyét. Biztos gondoltak néha arra az ígéretre, amelyet Isten mondott a kígyóról és az asszony Magváról. De hogy mennyi időt fordított Káin és Ábel arra, hogy jó kapcsolatot építsen ki Istennel azt nem tudjuk. Ám ahogy Isten fogadta felajánlásaikat, abból kiderül, mik voltak legbensőbb gondolataik.
Zsömle/lány.
Ezzel tulajdon képen elő árnyékolták azt az áldozatot amit Jézus tett le a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!