Hogy is van ez?
Ha a szellem (egyes elméletek szerint) lenn is létezik és fenn is (szellemtől függ), akkor a lelkünkkel mivan megnyugvás után?
Csak ésszerű válaszokat kérek. Beszemtelenkedők kíméljenek, nekik ott az autópálya xD
Most a kísértetről beszélsz? Vagy a test lélek szellem háromság kapcsolatáról a "földel" és "éggel" (fenn)
az utóbbira válaszolok mert a kísértetek nem érdekelnek és ez a reinkarnációs topik.
Olvastam olyanról, hogy sokan önmagukkal, egy felőbb énnel azonosítják például az őrangyalokat, esetleg egy személyes isten-én szerűséget. Ez lehet hogy a szellem feladata. ennyit tudok róla.
Nyugalomra talál a lélek, a nirvanában. Bár én ebben kevéssé hiszek. A lélek szerintem egy örök körforgásban van pont mint a temrészet, mivel a természet része.
ennél ésszerűbb nem tudok lenni.
Amit léleknek neveznek az a tudat, a gondolkodás és az érzetek és érzelmek együttese. Ilyen egyszerű ez sajnos. Együtt él a testtel, ha meghal a biológiai test nem létezik tovább.
Mondjuk a gondolatok tovább léteznek(ha úgy tetszik ,,továbbélnek") az alkotásokban, írásokban, stb...
Ez van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!