Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Újjászületés? Erről mit...

Újjászületés? Erről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Az élet örök rejtélyeiről, hogy mi az igazság...nincsen konkrét elképzelésem.

Érdekel a téma, azonban túl összetettnek találom ahhoz, hogy választ adhatnék rá. Így elfogadok minden elméletet, minden véleményt, különösebb figyelmet azonban nem szentelek erre.

Egy dolog azonban most nem hagy nyugodni: a napokban mesélték el szüleim, milyen (számukra meglehetősen furcsa) dolgokat mondtam el nekik gyerek koromban. Rettenetesen féltem a haláltól akkoriban (egy két éves gyerek nem ismeri a halál fogalmát). Temetésről beszéltem: ,,betettek a földbe''. Akkoriban nem volt Tv, legalábbis nem nálunk, hogy ilyesmiket lássak, s azt meséljem el.

Szekerekről beszéltem, állításuk szerint a nevemet is elmondtam, e-betűs névre emlékeznek.

A téma most nagyon foglalkoztat. Ezek szerint létezik előző élet, volt előző életem? Kíváncsi lennék mások véleményére:). Esetleg másoknak is vannak hasonló tapasztalataik?

2012. júl. 3. 17:55
1 2
 11/14 Antimod ***** válasza:

"Utána összerak egy képet a saját fejében és amikor elmeséli senki nem érti honnan szedte ezeket a gyerek:-)))"

És mi van, amikor ezeket a történeteket igazolják? Amikor teljesen egybevág egy - a család által - teljesen ismeretlen személy életével és halálával? Stevenson többezer ilyen esetet jegyzett le. Szerintem minimum elgondolkodtató. A "tisztában lévő" emberek pedig inkább a saját, beszűkült világképükhöz ragaszkodnak, semmint a valósághoz, mert akkor legalább utánajárnának a dolognak.

2012. júl. 5. 09:41
 12/14 anonim válasza:
Én kifejezetten érzem, hogy ki voltam előző életemben. Az egyik rokonom születésem előtt két évvel halt meg és anyum mindig mondja, hogy mennyire hasonlítok rá. Az arcom, a gesztusaim és a nővéremhez való viszonyulásom. Ez a rokonom is nagyon szerette a nővéremet. Furcsa érzés mikor a képére nézek, mintha mindig is ismertem volna.
2012. júl. 5. 10:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Kezeltesd magad ;)
2012. júl. 5. 21:42
 14/14 A kérdező kommentje:

Kezeltessem magam?! Ezt nem értem...

Mivelhogy elkezdett foglalkoztatni a dolog utána néztem egy kicsit:) Én nem tartom most már lehetetlennek. Ez persze nem azt jelenti, hogy 100%-ban hiszek ebben.

Azt nem tartom valószínűnek, hogy egy gyerek, aki akkor tanult meg beszélni: ilyet találjon ki. Emellett rettegjen a haláltól (annyira, hogy a szüleim vaníliacukrot adtak mondván, hogy ez nem engedi, hogy valaha is meghalljak).

Én is olvastam az elmúlt napokban ilyen eseteket:)

Lehetségesnek tartom, hogy újjászületés létezik...attól még az örök megsemmisülést sem zárom ki vagy, hogy halálunk után Isten színe elé kerülünk.

Egyet nem vagyok képes elfogadni: egyesek annyira ragaszkodnak és hisznek a saját elméletükben, hogy nem képesek elfogadni mások véleményét. Egyes esetekben még bolondnak is tartják azokat, akik másban hisznek. EZ NAGY HIBA.

2012. júl. 6. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!