Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A halál után a lelkünk megszűn...

A halál után a lelkünk megszűnik? Vagy egy másik életem lesz?

Figyelt kérdés
Mi történik szerintetek?

2012. jún. 24. 22:45
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
igaz..:) több elképzelés is van: Isten, reikarnáció, menyország/ pokol, vagy hogy megszűnünk...
2012. júl. 6. 14:06
 32/36 anonim ***** válasza:
Megszűnsz létezni, nincs semmi odaát, kár ilyesmiben hinni, bár pátyolgathatod a lelkedet ilyen önámító vackokkal, semmi értelme. Bár igaz, ha hiszel is, legalább nyugisan mulsz ki, aztán meg már úgysem látod meg hogy miben hittél. A HKÉ beszámolók egytől egyig mind hazugságok, Moody professzor fizetett bérenceinek a népbutítása. Rengetegen vannak akik meg azt mondják,hogy nem volt semmi, kiesett az az idő, na ők azok akik nem hazudnak, hanem az igazat mondják. A többiek a reklámemberek. Ezekkel a kamu halálközeli élmény mendemondákkal hatalmas pénzeket szakítottak valakik, megalapoztak ezer film sztorit is, és még sorolhatnám miket. Ráadásul egy gagyi Bibliánál sokkal kézzelfoghatóbb bizonyítékot próbáltak adni a hívő bírkák kezébe, és ugyanúgy bekajázták sokan mint az istenes mesét. Szomorú.
2012. júl. 12. 12:39
 33/36 Antimod ***** válasza:

"A HKÉ beszámolók egytől egyig mind hazugságok, Moody professzor fizetett bérenceinek a népbutítása. Rengetegen vannak akik meg azt mondják,hogy nem volt semmi, kiesett az az idő, na ők azok akik nem hazudnak, hanem az igazat mondják. A többiek a reklámemberek."

Te vagy ez a reklámdumás? Ugyan mi a frászért hazudni erről valaki? Ha egy PICIT utánanéznél annak, hogy egyáltalán mi a HKÉ, akkor tudnád, hogy minél idősebb valaki, annál kevésbé valószínű, hogy emlékszik halálközeli élményre. A gyerekek 85%-a igen. A rövidtávú memória lehet itt a kulcs, valószínű tehát, hogy mindenkinek van ilyen, csak sokan nem emlékeznek rá. Hasonló a helyzet az álmokkal is, mindenki mindennap álmodik, mégsem emlékszel az álmaid többségére.

Az pedig, hogy fizetett bérencek lennének, egyszerűen nevetséges. Nem akarlak elkeseríteni, de annyi HKÉ-t átélt ember él (csak az USÁ-ban ötmillió), hogy az összes olajbáró pénze nem volna elég őket lefizetni. És Moody mellett pedig többszáz neves orvos is foglalkozik a témával. Ugyan ki fizetné őket, és főleg miért?

A materialisták ezekkel az érveikkel csak kinevettetik magukat. Ideje volna újakat kitalálniuk - persze, ha tudnak.

2012. júl. 12. 13:29
 34/36 anonim ***** válasza:
Jaja, Johny Walkeres jelen. Írtam már amoda is, de ez akkor is az én véleményem. Volt egy idő,amikor én is ugráltam,hogy juhú,akkor tulvilág meg öröklt a mennyekben, de király, de rá kell jönni hogy csak önámítás. Nekem legalábbis ez a véleményem. Persze nekem nincs bajom azzal, ha valaki hinni akar, ez mindnekinek a magánügye hogy mit hisz vagy mit nem, csak leírtam a véleményemet, mostanában elég sok konspirációs teóriát tanulmányoztam át, és még a bibiláról is úgy gondolom hogy egy ördögi terv része, a hit pedig csak egy birkaszabályozás a köznépnek.
2012. júl. 12. 23:50
 35/36 Antimod ***** válasza:

"mostanában elég sok konspirációs teóriát tanulmányoztam át, és még a bibiláról is úgy gondolom hogy egy ördögi terv része, a hit pedig csak egy birkaszabályozás a köznépnek"

A konspirációs teória is egyfajta "hit", vigyázz! :D

A Biblia - jelenlegi formájában - szerintem is erősen birkaszabályozó. Nincs örök kárhozat, ezzel ügyesen riogatták a népet évszázadokon át, és terelték a templomba. A kereszténység ősi, kezdetleges ága nekem sokkal hitelesebb, mint ami lett belőle.

Érdekelne, hogy mi alapján döntöttél úgy, hogy a túlvilág és egyebek miért blődség. Szerintem ha beleássa magát az ember a témába, ugyanúgy jár, mint bármely más dologgal, amit kutat: egy idő után el tudja dönteni, mit hisz el, mit nem, mi az, ami hiteles, mi az, ami valószínűleg belemagyarázás.

2012. júl. 13. 08:42
 36/36 anonim ***** válasza:
42%
Alapvetően sosem voltam hívő, egyszerüen én olyan féle vagyok,akinek bizonyíték kell, nem csak igéret. Old spice-al nem lakom jól. Egész életemben sajnos úgy hozta a sors,hogy vallásos iskolákban jártam, bekényszerítettek a templomba hétfő reggelente azt a sok agymosó marhaságot hallgatni, a sok üres igéretet, aztán azok azok a papok,akik szétlopták a város pénzét is, már ki is lett tiltva az egyik. Vallás= nulla. Hit az más tészta. Hit az egy olyan dolog, ami kapaszkodó az embereknek, hogy menedékre leljenek, mert vannak akik nem emésztik ezt meg ,hogy megszünnénk létezni? A tudatalattiuk ebbe az igéretbe meneül,hogy majd ott szép és jó lesz. Olyan ez,mint a télapómese a kisgyerekeknek, mennyire örülnek, amikor a szülők átvágják őket, aztán később jön a csalódás ,a kiábrándulás,hogy az azért nem egészen van úgy. A rendszer, a hatalom valamikor nagyon régen találta ki ezt a vallásos szabályozó módszert szerintem, ez az egész vallás is egy konspiráció semmi több, hogy egyrészt a dolgozó rabszolgákat összetartsa valami, valami ami mozgatórugóként hat rájuk az igavonó barom munkájukban,ami egy löketet ad nekik, illetve ahol végetérnek az írott jog szabályai, ott jön az erkölcsi törvények visszatartó ereje. Tudta a rendszer,hogy ez egy tökéletes fegyver lesz a kezükbe,amivel tudják majd szabályozni a népet, és be kell vallani eszik még ma is elég rendesen. Már születésünktől fogva sokaknak beleverik a fejébe a vallásos neveltetést, az egész életüket úgy élik le emberek,hogy ez a megszokott közeg,hogy isten szeret meg satöbbi, egyszerüen eszükbe sem jut megvétózni, mert mióta léteznek csak ezt nevelték beléjük, és aki nem így gondolja azt kell kirekeszteni,mert ők a hülyék, nekik anyukájuk mondta hogy az úgy van, akkor nincs apelláta. Persze! :)) A médiából, blogokból, mindenféle könyvekből rengeteg mindent lehet hallani, hitet, cáfolatot satöbbi. Na de mivan akkor,ha ugyanilyen céltudatosan építette ki a rendszer a hit bizonyítékait is az évtizedek során. Nem lehet tudni. Mindenesetre azzal is számolni kell,hogy az emberi elme változhat, külső behatásra az egy sérülésével vannak akiknek teljesen szétesik a személyiségük,gyakorlatilag egy másik emberré válnak, akkor hol van a lélek mégis? Az agy generálja a lélknek nevezett valamit. Ismerem egyébként a láma tetejére írt felíratot amit láttak felülről lebegő állapotban meg hasonlók, ezek meggyőzők, de mivan ha ez is mind hamis bizonyíték.Volt egy idő,amikor elhittem, olvasgattam sokmindent neten is, de sorra dölnek meg ezek az írományok. Zeitgeist is egy hitvallás volt, aztán mekkora kamu. Egyébként józan ésszel felfoghatatlan,hogy mit is kéne csinálni a túlvilágon? Miért lenne az jó nekünk? Az emberi elme olyan,hogy egy idő után unatkozik. Valamennyi idő után unatkozik. Ez meg kín. Ha már mindent meguntál magad kürül mindenben kiégtél nincsenek álmaid, vágyaid, ambiciód tovább semmi nem okoz már meglepetést, akkor pokollá válik a létezés. Egyszer vége kell hogy legyen. Mégis meddig kéne bujkálni a halál, az unalom elől? Új világokba? Ez számomra egyrész elképzelhetetlen, másrész nem kívánatos. Egyszer véget kell hogy érjen, pont mint a születés előtt.
2012. júl. 13. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!