A halál után a lelkünk megszűnik? Vagy egy másik életem lesz?
"A HKÉ beszámolók egytől egyig mind hazugságok, Moody professzor fizetett bérenceinek a népbutítása. Rengetegen vannak akik meg azt mondják,hogy nem volt semmi, kiesett az az idő, na ők azok akik nem hazudnak, hanem az igazat mondják. A többiek a reklámemberek."
Te vagy ez a reklámdumás? Ugyan mi a frászért hazudni erről valaki? Ha egy PICIT utánanéznél annak, hogy egyáltalán mi a HKÉ, akkor tudnád, hogy minél idősebb valaki, annál kevésbé valószínű, hogy emlékszik halálközeli élményre. A gyerekek 85%-a igen. A rövidtávú memória lehet itt a kulcs, valószínű tehát, hogy mindenkinek van ilyen, csak sokan nem emlékeznek rá. Hasonló a helyzet az álmokkal is, mindenki mindennap álmodik, mégsem emlékszel az álmaid többségére.
Az pedig, hogy fizetett bérencek lennének, egyszerűen nevetséges. Nem akarlak elkeseríteni, de annyi HKÉ-t átélt ember él (csak az USÁ-ban ötmillió), hogy az összes olajbáró pénze nem volna elég őket lefizetni. És Moody mellett pedig többszáz neves orvos is foglalkozik a témával. Ugyan ki fizetné őket, és főleg miért?
A materialisták ezekkel az érveikkel csak kinevettetik magukat. Ideje volna újakat kitalálniuk - persze, ha tudnak.
"mostanában elég sok konspirációs teóriát tanulmányoztam át, és még a bibiláról is úgy gondolom hogy egy ördögi terv része, a hit pedig csak egy birkaszabályozás a köznépnek"
A konspirációs teória is egyfajta "hit", vigyázz! :D
A Biblia - jelenlegi formájában - szerintem is erősen birkaszabályozó. Nincs örök kárhozat, ezzel ügyesen riogatták a népet évszázadokon át, és terelték a templomba. A kereszténység ősi, kezdetleges ága nekem sokkal hitelesebb, mint ami lett belőle.
Érdekelne, hogy mi alapján döntöttél úgy, hogy a túlvilág és egyebek miért blődség. Szerintem ha beleássa magát az ember a témába, ugyanúgy jár, mint bármely más dologgal, amit kutat: egy idő után el tudja dönteni, mit hisz el, mit nem, mi az, ami hiteles, mi az, ami valószínűleg belemagyarázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!