Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A halál után a lelkünk megszűn...

A halál után a lelkünk megszűnik? Vagy egy másik életem lesz?

Figyelt kérdés
Mi történik szerintetek?

2012. jún. 24. 22:45
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!! :)
2012. jún. 26. 21:04
 22/36 anonim ***** válasza:
39%

A lélek az eredetileg az emberi test és az emberi elme egysége. Mivel a halál pillanatában ez a fizikai test felmondja a szolgálatot, ezért az "idetartozó" lélek megszűnik. Ilyenkor a "Kovács Lázár" szűnik meg, nem az, ami a "Kovács Lázár" "maszkot" használta/használja...az tovább él, mivel az nem keletkezett, így pusztulni sem fog.

megj.: Ettől függetlenül az közel sem biztos, hogy az ember esetében csak ez a mulandó fizikai test lenne csak. Létezhet egy olyan test is, ami nem született, ami öröktől fogva létezett, s mivel a test és szellem(értsd elme) egysége a lélek, ezért a "nem idetartozó" lélek mindig élni fog, csupán tapasztal születést és halált...egy ideig.

ui.: Sokan félreértik az újjászületés dolgot, és azt hiszik, az az "én" érzet születik meg újból, ami itt él most éppen(Kovács Lázár). Nem, ez az "én" érzet megszűnik, de az embernek van egy magasabb értékű "Én" je is, s ez az "Én" örök létű.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 27. 18:04
 23/36 anonim ***** válasza:
65%

A lélek a szofvtver ami működteti a testet. A test elpusztulásával megszűnik létezni. Semmi extra. Az orvostudomány régóta tudja ezt, nem is akarnak ide írogatni olyanoknak akik nem értenék ezt meg soha:-))))

A sok kamus ,,kutatás" meg írás nem szól másról csak a szenzációról meg a megélhetésről. Ezek nem kutatók hanem jó fantáziával megáldott írók, a tudományos-fantasztikus irodalomhoz sorolhatók nem pedig a tényfeltáró munkák közé:-)))) Jól élnek ebből. A vallások valóban a hatalomhoz kötödnek, de nem feltétlenül a hatalom hozta létre őket, hanem a kezdeti mágikus gondolkodás, a tudatlanságból adódó hiszékenység amit persze a mindenkori hatalom jól használt a saját javára:-))) A halál után megszűnik mindened létezni. Nevezheted a szoftvert léleknek is akár. Biztos lehetsz lehetsz ebben de ettől még szép az élet.

2012. jún. 28. 09:59
 24/36 Antimod ***** válasza:
27%

"A halál után megszűnik mindened létezni. Nevezheted a szoftvert léleknek is akár."

Nem is hinnéd, milyen jó analógiát találtál. Ha a hardvert szétvered, a szoftver is tönkrement? Egyáltalán, a szoftver tönkre tud menni?...

2012. jún. 28. 13:06
 25/36 anonim ***** válasza:
37%

Itt a bizonyíték, hogy másik életed lesz:

A fiatal pár a mézeshetek alatt megbeszéli egymással, hogy abban az esetben, ha egyikük meghalna, a másik 30 nap múlva megpróbál kapcsolatba lépni vele a túlvilágon. Valóban, a fiatalembert elgázolja egy autó, és 30 nap múlva a fiatal özvegy elmegy egy szeánszra, hogy beszéljen vele.

Tényleg sikerül a szellemidézés, és a fiatalasszony megkérdezi a férjét, hogy meséljen a környezetéről.

- Ó, minden gyönyörű, az ég kék, gyönyörű növényzet, szép virágok, süt a nap....

A fiatalasszony kérdezi, hogy mit csinál egész nap?

- Reggel felkelünk, reggelizünk, azután szex van délig, akkor bekapunk valamit, és megint szex van vacsoráig, ami után megint szex van éjfélig.

A nő egy kicsit sértődötten kérdezi:

- Ilyen lenne a mennyország?

- Nem a mennyországban vagyok. Nyúl vagyok Arizonában.

2012. jún. 29. 15:32
 26/36 KMJ ***** válasza:
44%

Biztos lehetsz benne kérdező, hogy az az irdatlan sok tapasztalat nem tűnik csak úgy el amit tapasztalunk.

A természetben minden a felhasználásról szól. Ugyan mi értelme lenne annak, ha a valaha létrejött összes élőlény a halállal elvesztene minden személyes közvetlen tapasztalatot külön-külön?.

2012. jún. 30. 01:26
 27/36 anonim válasza:
54%

Akárhányszor megkérdezheted, de a választ senki nem fogja tudni neked megadni. A halálközeli élmény egy dolog, az nem maga a halál utáni élet. Majd megtudod, miután meghalsz. Én hiszem, hogy van! Az nem lehet, hogy az egész létezésünk csupán ilyen felszínesen anyagi lenne; minden rendszer, üzlet és logika. Nem! És a szeretet? Abban nincs logika...és attól, hogy valamit (még) nem tud kimutatni a tudomány, még létezhet! Nem akarlak erre terelni Téged, de nem hiába hitt minden egyes nép valami felsőbbrendű dolog létezésében, nem gondolod?

Amúgy mondom: akárhányszor kérdezed, csak személyes véleményeket fogsz hallani. Van, aki fanatikusan hisz, míg mások egyáltalán nem, viszont vannak, akik rugalmasabbak és próbálnak közös utat találni...De ha még az emberek 99%-a is tagadja/hiszi a dolog (nem) létezését, az igazság egy! És az igazság nem függ attól, hányan hiszik el. A Te dolgod eldönteni, miben hiszel.

2012. jún. 30. 12:35
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Hmmm, érdekes kérdés. Én végülis hiszek a lélekbe ,de gondoljunk csak bele. Az agyunk érzékeli a külvilágot,az agyunk érzékel mindent ami csak van. Az agy a legfejlettebb szerkezet,és mi emberek vagyunk az intelligencia csucsa. De az agyunk csak meghatározzott dolgokat érzékel. Szerintem az agy nem érzékeli a teljes ''igazságot''. Lehet ,hogy senkinek sincs igaza,mert az agyunk miatt lehet ,hogy elképzelni se tudjuk mi van a halál után. Ha isten létezik akkor valoban nem fizikailag létezik ,de nem is érzékelhetö energiaként se. Olyanok vagyunk mint a számitogép,egy bizonyos szintig tudunk ''gondolkozni'' és érzékelni a külvilágot. Sok olyan dolog lehet ami írányitja a világot és minket is,de mi mégse érzékelhetjük.
2012. júl. 1. 12:42
 29/36 Antimod ***** válasza:
Utolsó: ez nagyon bölcs válasz volt. Na ilyen egy igazi szkeptikus!
2012. júl. 1. 13:40
 30/36 anonim válasza:

Én is így gondolom, mint a két utolsó.

Mivel sem a végtelent, sem a végest nem tudjuk elképzelni, sem egy harmadik lehetőséget, ezért nyilvánvaló, hogy a gondolkodásunk nem képes bizonyos dolgokat felfogni.

Épp úgy, ahogyan egy széken ülve nem tudjuk magunkat felemelni, bárhogy erőlködünk.

2012. júl. 2. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!