A halál után a lelkünk megszűnik? Vagy egy másik életem lesz?
Az már hókuszpókusz, abban nem hiszek:)
Az agyat fantasztikusan lehet manipulálni. Rengeteg inger ér minket manapság, filmek, média, internet útján, ezekből az agy képez egy fantáziaképet. Ezek inkább a vágyaink kivetülései, mint valós utazások.
"nem reinkarnálódott és úgy tért vissza a halálból."
Stevenson remek kutatásai (abszolút tudományos módszerekkel dolgozott, és ő maga egyébként szinte végig szkeptikus maradt - egész addig, amíg már egyszerűen nem lett volna értelmes annak maradni) ilyenek. Többezer gyereknek egyértelmű emlékei maradtak előző életéből, olyanok, amikről új életében még nem is hallhatott. Felismerte az egykori önmaga családtagjait, elmondta a szóban forgó személy rejtett szokásait, halálának körülményeit, stb. Elég részletes, és elég hiteles bizonyíték a reinkarnációra, még ha közvetett is. Ennél jobb egyelőre nincsen, és talán nem is lehet.
Szerintem valami olyasmi, ami mindannyiunk képzeletét felülmúja.
Szerintem az elsőknek igazuk van, te megszűnsz, viszont szerintem a lényeged, az alapok megmaradnak. Volt egy fizikus, Morgan Freeman műsorában, aki arról beszélt, hogy azok az elektromos impulzusok továbbterjednek a levegő atomjain keresztül. Valami mindenképp marad belűled. De egyszer majd mindenki megtudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!