Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ti akik hisztek a reinkarnáció...

Ti akik hisztek a reinkarnációban, minek a hatására kezdtetek el hinni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 11. 21:10
1 2
 11/20 larissa666 ***** válasza:
82%
rejtelmesrengeteg válaszával egyetértek :) én nagyon sok konyvet olvastam ilyen témával kapcsolatban,és osszeállt a kép..:) én hiszek benne
2012. jún. 14. 20:53
 12/20 Shaddark ***** válasza:
72%

Nyugaton túl nagy a rohanás a keresztény elmélet következtében, miszerint csak egyetlen élet van, és a halállal elmész, nem térhetsz vissza többé. Ez egy őrült ideát teremtett az emberek elméjében. Ezért siet, ezért rohan annyira mindenki.

Senki nem nyugtalankodik amiatt, hogy hová megy, csak arra gondol, hogy gyorsabban menjen, ez minden. Ezért senki nem élvez semmit, mert hogyan élvezhetnél bármit is ilyen nagy sebesség mellett? Az egész élet egy “cserbenhagyásos” viszonnyá vált.

Ahhoz, hogy kiélvezz valamit, nagyon ellazult hozzáállásra van szükséged. Az élet élvezetéhez az örökkévalóságra van szükséged. Hogyan élvezhetnéd, amikor olyan hamar eljön a halál? Próbálod élvezni, ahogy csak tudod, de éppen ebben az erőfeszítésben veszíted el minden békédet, és béke nélkül nincs élvezet. Csak akkor lehetséges az öröm, ha nagyon lassan ízleled a dolgokat. Ha van elég elvesztegethető időd, csak akkor válik lehetségessé az öröm. A reinkarnáció keleti elmélete csodálatos. Igaz vagy nem – nem ez a lényeg. Nagyon ellazult hozzáállást ad az élethez. És csupán ez valódi. Én nem nyugtalankodom a metafizika miatt. Talán igaz, talán nem; ez egyáltalán nem számít. Számomra nincs jelentősége. De csodálatos hátteret ad.

- Osho -

2012. jún. 15. 21:52
 13/20 anonim ***** válasza:
48%
Érdekes az uccsó válasz,valóban egyik elméletnek sem az a lényege, hogy létezik e , hanem,hogy hisznek benne és ettől megnyugszanak. Nem létezik reinkarnáció, de van akinek jólesik hinni benne. Egyébként a kereszténység sem egyszeri életet emleget, hanem feltámadást:-)) Szóval ebben hasonló a két hatás:-)))
2012. jún. 16. 16:20
 14/20 Shaddark ***** válasza:
80%

Igen, minden vallásnak a bűntudat az alapja.

A félelmen keresztül manipulálják az embereket, vagy ha tévútra fut valamilyen elméletük (isten igazságos - azért halt meg a családod autóbalesetben mert előző életükben bűnösek voltak, vagy mert annyira jók voltak hogy már be is fogadta őket a menyország ahol sokkal jobb nekik mint itt) azzal korrigálnak.

2012. jún. 16. 19:30
 15/20 anonim ***** válasza:
66%

Bennem az indította el, hogy mikor meghalt egy rokonom, mielőtt felhívtak volna a hírrel, már tudtam. Nem megéreztem, hogy valami rossz fog történni, vagy halvány sejtés, hanem teljesen biztos voltam benne (akkor is amikor az egyik öngyilkos lett, számunkra tényleg váratlanul). A telefont már úgy vettem fel, mikor láttam, hogy hívnak a szüleim, hogy rákérdeztem, meghalt-e. A válasz a néma csend volt pár percig, majd egy igen.

Előtte eléggé materiálisan gondolkodtam, ekkor kezdtem el nyitni a "másik oldal" felé. A többi lépést nem írnám le.

2012. jún. 16. 23:25
 16/20 Shaddark ***** válasza:
41%

"Egyébként a kereszténység sem egyszeri életet emleget, hanem feltámadást:"

Ez oké, csak ha benézték a jósok és csak 3000-ben lesz feltámadás, akkor ezer évig tűrjem hogy gonosz kis ördögöcskék vasvillával szúrkálják a seggem? :)))

Nah, akkor inkább újjászületek...

Jobb a békesség D

2012. jún. 16. 23:31
 17/20 anonim válasza:
42%

Én mindig is hittem az újjászületésben,hiszen egyrészt ez az egyetlen elfogadható válasz erre a kérdésre és nincs olyan hogy semmiből lettünk és semmivé leszünk. A lélek mindig újjá születik, a lélek mindig meghal és egy új testben fog újjá születni. Ezért is van,hogy egy gyermek 4 éves koráig emlékszik az előző életére és megfelelő körülmények között mesélni is tud róla,néha ha mi hitetlen felnőttek jobban figyelnénk rájuk,tudnánk miről is beszélnek és nem csupán a képzeletük,fantáziájuk játszik velük. Másrészt a léleknek terve van,amit mindenképp véghez akar vinni. Hoztunk magunkkal olyan dolgokat e világi életünkbe is,amit előző életünkben követtünk el és most kell hogy elégtételt tegyünk,hogy kiegyenlítsünk.

Kisfiam halála után kezdtem el komolyabban is foglalkozni a témával. Több jel is volt,mely arra utalt,hogy gubanc lesz majd valamikor. Fel kell ismernünk a jeleket,figyelnünk kell magunkra,hogy merre szeretne menni a lélek,mit is akar. Hiszen mást akar a lélek és mást az ész. A léleknek terve van.

Ajánlom mindenkinek,akit kicsit is érdekel a téma: Rhonda Byrne : A lélek titkos terve című könyvet és sok mindent megértetek majd! Jó olvasgatást!!!

2012. jún. 18. 18:09
 18/20 anonim válasza:

Bocsánat összekevertem A titok című könyv szerzőjével szóval a könyv,amit szeretettel tudok ajánlani nektek:

Ruediger Schache : Életünk titkos terve

2012. jún. 18. 18:11
 19/20 anonim ***** válasza:
rejtelmesrengeteg megmondta. amúgy meg kell valamiben hinnem...
2012. jún. 25. 11:56
 20/20 anonim ***** válasza:
2012. jún. 27. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!