Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Most akkor hogy is működik ez...

Most akkor hogy is működik ez a reinkarnáció?

Figyelt kérdés
Nem vagyok vallásos,nem hiszek az ilyesmiben,csak érdekel,hogy mit jelent a reinkarnáció?Úgy értem,ha tényleg van,akkor mi történik?Mert számtalan változatot hallottam már.Például olyat,hogy úgyanígy születik újjá az ember,csak előző életéből nem emlékszik majd semmire.Olyat is hallottam,hogy valaki következő életében ellenkező nemű lesz.Most akkor ez hogyan működik?Válaszokat előre is köszönöm!
2012. márc. 3. 13:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

- Lélek definíciójának hiánya

A változó test számára nincsen állandóság. A modern orvostudomány is elismeri, hogy a test minden pillanatban változik a különféle sejtekben végbemenő hatásoknak és ellenhatásoknak köszönhetően. Ennek eredménye a növekedés és az öregség. A lélek azonban örökké létezik, s ugyanaz marad a test és az elme minden változása ellenére. Ez a különbség az anyag és a lélek között.

A tudat áthatja az egész testet. Mindenki tudatában van a fájdalomnak és az örömnek, melyet vagy az egész testében, vagy annak csak egyes részeiben érzékel. A tudat kiterjedésének határa az egyéni test. Senki sem tud egy másik test fájdalmáról és boldogságáról. Minden test egy egyéni lélek megtestesülése tehát, s a lélek jelenlétének szimptómája az egyéni tudat.

A lélek nagysága megegyezik egy hajszál felső vége keresztmetszetének tízezred részével.

Az atomnyi, egyéni lélek kétségtelenül jelen van a szívben a Felsőlélekkel együtt, s ezért a test működéséhez szükséges minden energia a testnek ebből a részéből származik. A tüdőből oxigént szállító vörösvértestek energiájukat a lélektől kapják. Ha a lélek elhagyja helyét, akkor a vér működése, amely a fúziót idézi elő, megszűnik. Az orvostudomány elismeri a vörösvértestek jelentőségét, azt azonban nem tudja kideríteni, hogy az energia forrása a lélek. Ennek ellenére elfogadja, hogy a szív a központja a test minden energiájának.

Ahogyan a napsugár tartja fenn az egész univerzumot, úgy tartja fenn a lélek fénye is az anyagi testet. Amint a szellemi lélek távozik az anyagi testből, az azonnal bomlásnak indul. A lélek az tehát, ami fenntartja a testet; magának a testnek nincs jelentősége.

A lélek nem ismer sem születést, sem halált. Soha nem keletkezett, nem most jön létre, és a jövőben sem fog megszületni. Születetlen, örökkévaló, mindig létező és ősi, s ha a testet meg is ölik, ő akkor sem pusztul el.

A test hatféle változáson megy keresztül. Megszületik az anya méhéből, egy ideig fennmarad, növekszik, utódokat hoz létre, fokozatosan sorvad, és végül a feledés homályába merül. A lelket azonban nem érik ilyen változások. Nem születik, de mivel anyagi testbe költözik, a test megszületik. A lélek nem születik és nem hal meg. Minden ami megszületik, az el is pusztul. Mivel a léleknek nincs születése, nincs múltja, jelene és jövője sem. Örökkévaló, mindig létező és eredeti, azaz létrejöttének nincsen nyoma a történelemben. Csupán a testről szerzett tapasztalataink miatt akarunk tudni a lélek születéséről és többi változásáról. A testtel ellentétben a lélek sohasem öregszik meg. Ezért van az, hogy az öregnek nevezett ember úgy érzi magát, mint gyermekkorában vagy fiatalként. A test változásai nem befolyásolják a lelket. A lélek nem indul bomlásnak az idő hatására, mint a fa vagy bármilyen más anyag, és melléktermékei sincsenek. A test melléktermékei, azaz a gyermekek szintén különböző egyéni lelkek, s egyedül a testnek tudható be, hogy valaki gyermekeinek tűnnek. A test a lélek jelenlétének következtében fejlődik ki, de a lélek nem változik, s utódokat sem hoz létre — mentes tehát a test hatféle változásától.

A lélek tudással teli, azaz mindig teljes tudattal rendelkezik, ezért a tudat a lélek tünete. Még ha nem is találjuk meg a lelket a szívben — ott, ahol elhelyezkedik —, a tudat jelenlétéből mégis következtethetünk arra, hogy létezik. Néha a felhők miatt vagy más okból nem látjuk a napot az égen, de napfény mindig van, s ebből tudjuk, hogy nappal van. Amint egy halvány fényt látunk korán reggel az égen, megérthetjük, hogy felkelt a nap. Hasonlóan, miután valamennyi tudattal minden test rendelkezik, legyen az emberé vagy állaté, megérthetjük, hogy a lélek jelen van benne.

Ahogy az ember leveti elnyűtt ruháit, s újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe.

Az atomnyi egyéni lélek testének cseréje elfogadott tény. Még a modern tudósok is — akik nem hisznek a lélek létében, ám nem képesek magyarázatot adni a szívből származó energia eredetére — kénytelenek elismerni, hogy a test szünet nélkül változik, s ez a gyermekkortól a serdülőkoron át a felnőttkorig és az öregkorig folyamatosan megnyilvánul. Az öregség után a test egy másikra változik.

A lelket semmilyen fegyver nem képes feldarabolni. Tűz nem égetheti, víz nem nedvesítheti, és szél sem száríthatja.

Az egyéni lélek törhetetlen, feloldhatatlan, és sem megégetni, sem felszárítani nem lehet. Örökkévaló, mindenhol jelen van, változatlan, rendíthetetlen és örökké ugyanaz.a lélek láthatatlan, felfoghatatlan és változhatatlan. A megszületett számára biztos a halál, s halála után újra megszületik kétségtelenül.

Kezdetben minden teremtett lény megnyilvánulatlan, középső szakaszában megnyilvánul, majd a megsemmisüléskor újra megnyilvánulatlan lesz.

- Nincs összhangban a többi természeti jelenséggel

milyen objektív alapon lehet kijelenteni, hogy a földi körülmények kivételével nem létezhet más rendszer. Sehogy ez egy szubjektív látásmód.

- Nincs olyan természeti folyamat, ami eldönthetné, hogy az adott ember élete jó, rossz, beteljesült, beteljesületlen volt, netán feladatokat adjon. Ez mind emberi kitaláció.

Igen sok spekulációt láthatunk a tvben és egyéb magamutogatók között. De lehetne akár automatizmus is. nézzük úgy mint egy elektromos telepet amilyen feszültségűre töltöd fel életed során olyan energiaszükségletű másik testet tudsz vele működtetni.

- A puszta léte is teljesen indokolatlan

ez működteti a testet, ez a tudat. ez elég indok

- Nem ad választ arra, hogy is kezdődött, sem arra, hogy hogy ér véget.

itt nem értem mire gondolsz

2012. márc. 3. 16:49
 12/21 anonim ***** válasza:

16:49:

Szép, amit bemásoltál, de beleesik a szokásos ezós hibába: a definícióba magát a tárgyat is beleveszi, így nem nevezhető valódi definíciónak, nincs meg a kellő információtartalom. Aki ezt írta, túl sok olyan dolgot tesz bele, ami még pluszba bizonyításra szorulna. A lélek ezt csinálja, a lélek azt csinálja... de az sem biztos, hogy egyáltalán létezik, hogy beszélhetnénk arról, hogy mit csinál?! Nézz meg bármilyen tudományos leírást vagy tankönyvet: mindegyik azzal kezdi, hogy a lehető legpontosabban definiálja még az alapfogalmakat is a pontosság miatt, félreértések elkerülése végett. Ezós szövegben ilyen nincs. Emiatt sajnos nem tudom őket elfogadni. Ez a szöveg meg sok helyen következetlen, logikátlan is. "Ahogyan a napsugár tartja fenn az egész univerzumot" Wut?? "Ennek ellenére elfogadja, hogy a szív a központja a test minden energiájának. " Megintcsak wut??? Nem jó dolog kitalált "tudományos" álláspontokra hivatkozni, én spec ilyenről még sose hallottam.

"- Nincs összhangban a többi természeti jelenséggel

milyen objektív alapon lehet kijelenteni, hogy a földi körülmények kivételével nem létezhet más rendszer. Sehogy ez egy szubjektív látásmód."

Hogymicsoda?? A válasznak semmi köze a kérdéshez... A többi sem sokkal jobb.

"- Nem ad választ arra, hogy is kezdődött, sem arra, hogy hogy ér véget.

itt nem értem mire gondolsz."

Arra gondolok, hogy ha a reinkarnáció szerint az egész azért van, hogy a tapasztalatlan lélek egyre csak fejlődhessen, tanulhasson. Aki rossz volt, az szar életet kap legközelebb, avagy maga az élet egy nemjó dolog, a cél a megsemmisülés, a nirvána. Na de mintha ez a cél nem minden reinkarnációs elméletben jelenne meg, azokban mi lesz a távoli jövőben? Esetleg az univerzum Nagy Reccsekor, ha lesz? S hogy kezdődött? Miért? Miért küldték le egyáltalán élni az első élőlényt, honnan tudta bárki, milyen életet kell kapnia, ha nem volt előző élete?

2012. márc. 3. 20:08
 13/21 Diavolino44 ***** válasza:

Puszta szavakról vitázni.. sok értelme van.

Mindenki a saját "valóságán" keresztül értelmezi mind a lelket mind a reinkarnációt. Én azt mondom aki hisz benne bizonyítsa be hogy létezik. Aki nem hisz benne bizonyítsa be hogy nem létezik.

Én csakis azért vagyok a hívők táborában mert regressziós hipnózis érdekelt egy időben s a "lélek útjáról" rengeteg ORVOSI tanulmány olvastam. Még egyszer kihangsúlyoznám nem mágia, nem hókosz-pókusz!!!

Amúgy a kereszténység kb iu. 200 körül tartott egy zsinatot ahol leszavazták, hogy reinkarnáció nincs. Addig benne volt a keresztény tanokban.

A létét nem tagadom, a szabályrendszerét majd úgyis megtapasztalom, mert hiteles magyarázatra még várni kell.

2012. márc. 3. 23:40
 14/21 anonim ***** válasza:
24%
NINCS REINKARNÁCIÓ
2012. márc. 7. 19:59
 15/21 Kameko-san ***** válasza:

Már írta előttem valaki:Aki hisz benne,bizonyítsa be,hogy létezik,aki meg nem hisz benne,az meg azt,hogy nem létezik.Felesleges olyan dolgokon vitázni,ami még nem bizonyított.Úgy tudom,ezt ég a tudósok meg a kutatók sem tudják.Akkor meg miért nekünk kéne tudni??Am nem értem,miért kezdtünk vitatkozni!?A kérdés az volt,hogy a hit szerint hogy van.Érdekes,hogy a kérdések 50%-ánál vitatkozást meg hasonlókat olvasok...

Amúgy kérdező:Úgy tudom a reinkarnáció az arab hit egyik tana.A halálod után olyan testbe reinkarnálódsz,amit megérdemelsz.Pl.:szegény vagy ebben az életben,de kedves,adományozó,akkor a következőben jobb életed lehet.Vagy ha gazdag és boldog vagy,de mindenkivel bunkó,akkor a kövi életedben veled lesznek bunkók sokan.De mint írtam ez csak az arab vallás egy tana.

De mielőtt valaki vitatkozni kezdene: ÉN NEM HISZEK A REINKARNÁCIÓBAN.CSAK AZT MONDOM,HOGY NINCS BIZONYÍTVA AZ,HOGY NEM LÉTEZIK.Ennyi lenne.Remélem hasznos volt a válsz,kedves kérdező. :)

2012. márc. 8. 19:48
 16/21 anonim ***** válasza:
Nincs reinkarnáció, nyugodj meg semmi gond az érdeklődéseddel. Ez a kíváncsiság, meg borzongás a titokzatosságtól visz el egy csomó embert az ilyen hiedelmek felé.....Ezek csak képzelődések, de milyen izgalmas lenne ha lenne:-)))
2012. márc. 11. 21:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Kameko-san:

"Úgy tudom a reinkarnáció az arab hit egyik tana"

Ennek fuss neki még egyszer!

2012. márc. 13. 18:20
 18/21 anonim ***** válasza:
Tudok olyat amivel ebben az életben most megtapasztalhatod hogy van reinkarnáció. Persze te nem hiszel benne szóval neked ez nem kell.
2012. márc. 24. 17:24
 19/21 anonim ***** válasza:

Az életnek és minden életnek két lelke van.

De a lélek a teremtő aktus által már benne van az életben és ahogy növekszik a test, úgy növekszik a két lélek. A halhatatlanság lehetősége!! adott de nem minden ember érheti el. Viszont a reinkarnáció itt a Földön és ebben az idő-zónában nem igaz.

Ez csupán esti mese amit a nyomorgó tömegek számára találtak ki. -- ha beledöglesz a nyomorúságodba és akkor se rabolsz ki engem a gazdagot, akkor a következő életedben Te is gazdagnak fogsz születni...ecetera duma, sóder a köbön -- antik politika!! a hatalom védelmébe!!

19. f. A két csodálatos lelkünk.

87.f. Evolució és fejlődés. Mondd csak picinyem....

Betettem két fejezetet a két blogomból amiben sok mindent elmesélek és elmagyarázok-- amit egész életemben tapasztaltam a valóság szorításából ki-ki lépve.

Nem elég különleges képességekkel születni, szükség van az értéséhez a kor tudományos ismereteire is ahhoz, hogy azt amivel szembesülünk érteni tudjuk.

2012. márc. 26. 10:25
 20/21 anonim ***** válasza:

Ja és bocsi a kérdésedre a válasz a reinkarnáció egy ókori hindu szó náluk találták ki azt jelenti újra és újra születik az ember valamilyen testformába, az ő hitük szerint ahogy kiérdemelte az előző életével. Ha valaki eljut a nirvánába az egyenlő a ennek a folyamatnak a megszakításával.

De hidd el ez egy olyan mese amit a hindu papok találtak ki és fogalmaztak meg a hatalom élvezői és vagyonuk védelmében a nincstelen tömegekkel szemben. Ha nem lopsz meg ha nem rabolod el a vagyonomat akkor te nyomorult Senki szintén gazdagnak fogsz egyszer születni babla..babla..

Hasonló a keresztény vallás és minden vallási szöveg úgy lett megfogalmazva, hogy ígérgetnek, mennyei országot, angyali életet és örök boldogságot--- csak ne vedd el a vagyonomat, fizesd meg az adót, gyónj meg, bűneidet egy papnak -- régen igy szerezték az áldozatokat a máglyarakáshoz na és azoknak vagyonait bezsebelték.

Sajnos még ma is sokan elhiszik, mert a szegénységnek ami nagy a világban változatlanul egy adhat reményt, a hit valamibe amibe kapaszkodhat, ezt bele sulykolták a tömegemberekbe!! S ma is ezt teszik az EZO marhaságokkal ás egyre több vallással amelyek beszivárogtak hazánkba ismét és az adóból eltartjátok őket!!

2012. ápr. 5. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!