Ha valaki bérgyilkost fogad fel saját maga ellen akkor is itt ragad a lelke a Földön, mert öngyilkosságnak számít?
Nem nehéz a kérdés!
Mindegy, hogy milyen fegyvert választasz!
Ha egy pisztolyt fogsz a fejedhez, az ugyanolyan, mintha megkérnél valakit arra hogy öljön meg.
Mármint ami téged illet!
Természetesen az életben maradtaknak nagy különbség, hiszen ha te húzod meg a ravaszt, akkor közvetlenűl más nem hibás. Ha mással húzatod meg a ravaszt, akkor aki megteszi, azt elitélik!
De összességében te nyír(at)tad ki magadat így is!
"Kisse" cinikus valasz:
Nem, igazad van, Isten olyan hulye, hogy egy ilyen primitiv trukkel atverheted! Milyen fantasztikus, hogy igy 6 ezer ev utan vegre valaki rajott erre, megosztotta a Vilaggal ezt a fantasztikus trukkot! Igy majd a Mennyek kapujaban fityiszt mutatva setalhat be mindenki, szegeny Oreg meg majd fogja a fejet, hogy "Ejj, hogy en erre nem gondoltam!"
Szerinted?!
Az Egyház gondolt már erre a variációra, és ezért is utasítja el pl.az eutanáziát.
Mert hiába kéri valaki, hogy megöljék, és hiába teszi meg ezt neki a megkért ember, az egyik öngyilkosság a másik gyilkosság miatt kerül a pokolra...és itt most nem a filozófiai kérdésekről van szó, hogy hova is kerül a lélek a halál után, hanem a katolikus egyház hivatalos álláspontjáról.
Mi ennek az egésznek a lényege?
A halálért is meg kell szenvedni.
A szenvedés tényleg megtisztít.
Ahhoz, hogy "Feljuss", végig kell vinned a küldetésed, majd mindent el kell engedned, mindent tényleg...
Mert a pokol is a kötődésekről és azok oldásáról szól.
Az én hitem szerint ki lehet jutni a pokolból, ha végigjárja a lélek az összes bugyrát, és Istenbe vetett hite, reménye és szeretete átsegíti őt azon. És utána már visszanézve nem a Pokolban járt, csak a "Tisztítótűz"-ben.
Mivel a lélek nem más, mint emberi érzések összessége, Úgy a halál utáni létezés lég Fakultatív, mivel érzések már nincsenek. Sokan beszélik, kik pár percig a klinikai halál állapotában voltak "hideg volt, fényt láttak, különböző képeket". Ez csupán az agyunk játéka. Mint pl az álom. Vannak olyan helyszínek álmodban amit a valóságban láttál már, csak nem figyelted meg. Agyunk attól mér ezt a képet elraktározza és mikor pihensz az agy akkor dolgozik a legjobban, mivel az aznapi eseményeket dolgozza fel.
Tehát a halál után nincs élet. Tudományosan.
A hideg (műtőben hideg van)
sötétség (eszméletlen állapot)
Fényt látok (a műtőlámpa fénye, ami elég erős, ez általában, a vissza hozatal előtt van)
A többi agyunk játéka.
Ha felbérelsz valakit aki megöljön, mért keresed hová kerül a lelked? Nem mindegy?
Itt nem vagy többet, nem ez a célod?
Van aki megtenné? vagy ez még csak terv?
Hogy keresel valakit aki majd megteszi?
20:35-ös kérdező vagyok.
Amúgy mennyit fizetnél a gyilkosodnak, hogy megtegye? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!