Lefeküdnél az előző életbeli, ellenkező nemű éneddel, ha vissza mehetnél az időben?
ma 10:29-re reagálva, eddig mindenki úgy gondolta, csak emberi testben létezhetett eddigi életeiben és szerintem is így van, hisz csak így látom értelmét a reinkarnációnak. Annak mi értelme, ha előző életedben kecske voltál most meg ember? Vagy mi értelme lenne, ha köv. életedben pókként születnél újra.
Ez az egész arról szól, hogy tanuljunk a viselkedésünkből, tetteinkből. Egy állatnak nincs öntudata, nem fogja fel, h mit tett...
Csak válaszként az előbbire : Nem értek egyet a "Egy állatnak nincs öntudata, nem fogja fel, h mit tett..." gondolatmenettel, mert aki került már igazán közel lelkileg valamilyen állathoz, szerintem nem így gondolja, és szerintem úgy van értelme a reinkarnációnak hogy ahogy élünk és viselkedünk magunkkal és egymással(beleértve az állatokat,növényeket stb.)a következőben azt az életet kapjuk abban a testben amire méltók vagyunk, vagy amit érdemlünk.Hiszen a Föld egy nagy összefüggő élet, ahol minden kapcsolódik és függ mindentől.Így működik a körforgás, az egység, a közös óriás lélek, amibe az állatok is beletartoznak ugyanugy mint a fák és mindenmás.(kb. az ember áll az utolsó rangban a viselkedésével)
Erre próbálta felhívni az emberek figyelmét az Avatar c. film mondanivalója egy párhuzamosnak bemutatott világgal.Már akihez eljutott az üzenet...
Rettentő érdekes felvetés; azt hiszem, bevállalnám, már csak a helyzet különlegessége miatt is.
19-eshez fűzném hozzá, hogy szerintem ez egyáltalán nincs így... az ellentétek vonzzák egymást. Az én elméletem az, hogy ha valaki egy pontosan olyan valakivel találkozna, mint ő maga, ki nem állhatná magát. Gondolj bele, hogy mennyire viselnéd el másban a saját rossz tulajdonságaidat, amikkel pontosan tisztában vagy...
Az előző élet-beli én nem pontosan önmagam lenne... csak emlékeztetne/hasonlítana. Ezért lenne sajátságos szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!