Mit csináljak? A bátyám egyre hülyébb.
Hogyha a reptoidokban hinne meg az efféle "okosságokban", akkor megérteném, hogy aggódsz.
De nekem úgy tűnik, egyelőre csak érdelődik a világ felől, magyarázatot keres a kérdéseire. Nincs ezzel semmi baj.
Én sem tudom, hogy miben hiszek, talán Istenben.
De benne sem vagyok 100%-ig biztos.
A többit, mint reinkarnáció, meg egyéb ezoterikus dolgok hiszem is, meg nem is.
Leginkább nem hiszem, mert éppúgy lehet a fantázia szüleménye, amit átéltek, mint igazság, úgyhogy inkább szkeptikus vagyok.
De azt azért nem jelenteném így ki, hogy a reinkarnáció úgy, ahogy van hülyeség.
Lehet benne valami, ki tudja?
Szerintem ne győzködd erről a bátyádat.
Egyrészt fölösleges, másrészt megbántod vele.
Akkor figyelj csak rá, és próbálj közbelépni, ha észreveszed, hogy nagyon belemerül ezekbe a dolgokba, megváltozott a személyisége, vagy egyre rosszabbul megy az élete az ilyen reinkarnációs-karmás dolgok miatt.
Akkor azért lépj közbe!
Nem nézhetjük, hogy a szeretteink tönkremenjenek.
Nekem is van egy ismerősöm, akinek pocsék a párkapcsolata, szintúgy az élete, de nem változtat rajta, mert egy jósnő megmondta neki, hogy ez a karmája.
Egy másik ismerősöm meg vég nélkül osztja az észt, okoskodik, fensőbbséges, mióta a jósnő azt mondta neki, hogy ő egy Látó.
Olyanokat mondott rólam, ami abszolút nem igaz rám.
Mondom neki, hogy: Honnan veszel te ilyen baromságokat?
Azt mondja: Onnan, hogy én egy Látó vagyok.
Na, elmész már ahova gondolom, a Látóságoddal együtt.
Hülye pi...!
Őt nagyon nem csípem, pláne a hülye ezoterikus szövegét.
Az előző ismerősömet viszont sajnálom, mert megtévesztették, és kiléphetne a kapcsolatából, de hiszi, hogy ez "karmikus".
Szóval azért figyelj oda a bátyádra, de ne hívd a hitét "hülyeségnek".
Érdemes lenne neked is nagyon sokat olvasni a reinkarnációról, hogy legalább tudd, mit eszik annyira a bátyád rajta. Én akkor kezdtem jobban megvizsgálni a kérdéskört, amikor egyre több embertől hallottam és olvastam, hogy a reinkarnációra épülő megfejtés milyen logikus, milyen könyörületes Istent feltételez, milyen jól illeszkedik a tapasztalatainkhoz, milyen békét ad, mennyire eltávolodnak a félelmeid. Jól megfér a keresztény világképpel, és a tudományos se zárja ki. Nem állítom, hogy könnyű összeegyeztetni, de annak, aki nem az elkülönítésükre törekszik, sikerül.
Mellesleg lassan a szeparatista materialisták bántóbbak, mint a Jehova tanúi. Kéne gondolkozni... Tudományos beállítottságú emberek nem is értem, hogyan tekinthetik megoldottnak a "mi a fene az ember, és hogy kerülök én ide?" kérdéskörét. Más esetekben mindig ott a kisördög, hogy "és, mi van, ha nem?" de ha már vallásos megfejtések léteznek a kérdésre, akkor senki bele nem ártja magát... Vicces.
Az ateista nem azt jelenti hogy abszolút nem 'hisz' semmiben, hanem hogy Istenben és más természetfeletti dolgokban nem. (Szóval attól, mert hisz önmagában - ergo van önbizalma- attól még nem lesz vallásos).
Amúgy egyet értek az előttem szólókkal. Bátyád szabad ember, joga van eldönteni, hogy mit olvas, miben hisz.
Miért? A reinkarnáció és a hozzá társuló tanítások egy teljesen logikusan felépített filozófia, sőt annál több is. Semmivel nem nagyobb hülyeség mint a materializmus.
Mellesleg rengeteg közvetett bizonyíték van a reinkarnációra. Hogy csak pár nevet említsek: Raymond A. Moody, Dr. Michael Newton, Dr. Ian Stevenson, s itt megjegyezném, ők még véletlenül sem sarlatánok. Keress rá a nevükre.
Fizikai értelemben egyértelműen létezik 'reinkarnáció'. (Megdöglik egy giliszta, lebomlik, a belőle származó ásványi anyagokat felszívja a fű, a füvet lelegeli a tehén, a tehén tejét megiszod te. Az anyag áramlik.)
Na most ha ez így van - már pedig így van - és hiszel a Lélekben is - szíved joga - akkor ugyanezt átviheted szellemi síkra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!