Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A bátyám már orvosi eset?

A bátyám már orvosi eset?

Figyelt kérdés

Próbálom rövidre fogni. Bátyám 26, de nincs élete, egy totális vesztes. A tanárképző főiskolát ahogy lehet, halasztgatta. Anyám már kiskorától nyúzta a tanulással, és neki ez volt az egyetlen elfoglaltsága. A főiskolán tudott lazább lenni, de a sok kamuzása miatt kiutált lett. Utána elszigetelődött... Otthon volt éveken át. Nagy nehezen lediplomázott, állást nem talált, igazán nem is keresett. Fodrászhoz nem jár évek óta, úgy néz ki, mint egy vadember... Lassan térdig ér a haja, borotválkozni is ritkán szokott, szinte már szakálla van... Olyan gázul néz ki, hogy a húgom is szégyelli, ha az emberek meglátják a közelébe. Betűri a haját a pulcsija mögé meg ilyen furcsaságok...

Teljes szociális életét a neten éli. Sportblogok, névtelenség mögé bújva... Ez köti el, ezt csinálja nap mint nap... Ősszel aztán az Isten háta mögött szerzett egy tanári állást Kelet-Mo-n. Ma megtudtam a húgomtól, őszi szünet után nem ment vissza oda tanítani, ma pedig hazacuccolták apámék. Ezek szerint felmondott, vagy kirúgták... Addig is 400 km-ről hazajárt szinte hetente, míg én 30 km-ről jó ha kéthetente... a mosnivalót is hazahozta, mert nem képes ellátni magát... volt, h napokig nem evett ott, mert nem volt képes boltba menni... A szüleimet az agybaj kerülgeti vele...

Mi lesz vele? Diliház? Ez már nem ember...

2011. nov. 13. 21:20
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:

Huh, nagyon zavarosan írtam, elnézést. :( Még annyi: sosem volt barátnője, szerintem már emiatt is bekattant évekkel ezelőtt... Igazán a szüleimet sajnálom, mit csinálnak vele? eltartják élete végéig? szegény húgom még csak 15, vele üvöltözik apám is, rajta vezetik le a tehetetlen dühüket, bezzeg a bátyámat hagyják, hogy így éljen...

Én 4 hónapja nem élek otthon, elköltöztem a párommal albérletbe. Ma meg hallom a húgomtól, megint mi van odahaza...

2011. nov. 13. 21:23
 2/30 anonim ***** válasza:
70%
Fiatalabb korába jártak vele orvoshoz a szüleid?
2011. nov. 13. 21:28
 3/30 anonim válasza:
21%

És miért érdekel téged annyira ez az egész, hogy leírtad róla ezt a 2 oldalas litániát? Talán félsz tőle, hogy te is ilyen leszel és ezt így vetíted ki? 26 éves ember, nem gyerek, ha kimenne Kongóba misszionáriusnak, vagy katonának Irakba akkor sem szólhatnál bele az egészbe, főleg, hogy fiatalabb vagy nála.

Milyen jogon ítélkezel felette? Lehet, hogy kicsit furcsa viselkedésű, de ő veled és a hozzád hasonló emberekkel ellentétben biztos nem azzal tölti az ideje nagyrészét, hogy másokat (különösen a közeli rokonait, ismerőseit) a hátuk mögött kritizál, órákat gondolkozik rajtuk. Nem az olyan különcökkel van a baj, mint a bátyád, hanem az olyan pletyafészkekkel mint te.

Diliházba miért zárnák? Ezt a részét se értem a "fogalmazásodnak" de nagyon is kitűnik belőle, hogy ott próbálod alázni ahol tudod, csak azt nem értem miért? Megint valami önmagaddal lévő problémát, komplexust próbálsz rá kivetíteni?

2011. nov. 13. 21:29
 4/30 anonim ***** válasza:
39%
Attól simán belehet kattani, ha hosszú ideig nincs barátnője az embernek. De neki sosem volt...Szerintem az egész emiatt lehet. Önbizalma sincs, az biztos. Én megértem őt.
2011. nov. 13. 21:40
 5/30 anonim válasza:
61%

"Attól simán belehet kattani, ha hosszú ideig nincs barátnője az embernek. De neki sosem volt...Szerintem az egész emiatt lehet."

Ezek szerint pl. a papok és a szerzetesek mind "bekattant" önbizalom hiányos emberek?

2011. nov. 13. 21:45
 6/30 anonim ***** válasza:
61%
Őket lehet, hogy nem zavarja ez annyira. Ez egyénfüggő. Amúgy ismerek papot, aki stikába simán csajozgat...Plussz melegek és pedofilok is bőven vannak közöttük.
2011. nov. 13. 21:47
 7/30 anonim ***** válasza:
92%
Nos, én ugyanilyen helyzetben vagyok mint ő, egy idősek is vagyunk, bár külsőre nem hagyom így el magam. Barátnőm soha nem volt. Biztos szeretne változtatni, de nem tud egyedül és soha nem fogja beismerni. A szüleidnek meg neked nem szégyellni kellene őt, vagy veszekedni, hanem mellette lenni és akárhogy is ellenzi, elvenni őt egy pszichológushoz (nem diliházba!). Én is tiltakoznék ellene, de valahol mégis örülnék, ha valaki megtenné ezt velem.
2011. nov. 13. 21:48
 8/30 anonim ***** válasza:
75%
A papok,szerzetesek ezt az életet választották, a kérdező bátyja nem.
2011. nov. 13. 21:49
 9/30 anonim ***** válasza:
95%
Még változhat jó irányba ez a dolog, de hogy itt valami nem kerek az tuti biztos. Nekem is van egy hasonló rokonom aki elég furcsa egy ember volt, bár nem volt ilyen durva a helyzete, de nem járt sehova nem voltak barátai semmi. Akkor szerzett egy nagyon jó munkahelyet szinte véletlenül, és akkor ugye összejött egyik kolléganőjével és onnantól kezdve teljesen megváltozott, ápolt lett meg minden nem lehetett ráismerni annyira adott magára, most 35 éves és egy 3 éves lánynak az apukája plusz a feleségével vannak együtt lassan 5 éve, és 6 évvel ezelőtt ismerkedtek meg. Remény még van, csak vagy eljön az ideje vagy nem.
2011. nov. 13. 21:52
 10/30 anonim ***** válasza:

Eléggé annak tűnik.

De hogy vehették fel tanárnak vadember külsővel. Az álláskeresés ill. a tanítás idején biztos normálisan nézett ki. De ez, hogy 400 km-re hordja valaki a cuccát mosatni...

2011. nov. 13. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!