Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A bátyám már orvosi eset?

A bátyám már orvosi eset?

Figyelt kérdés

Próbálom rövidre fogni. Bátyám 26, de nincs élete, egy totális vesztes. A tanárképző főiskolát ahogy lehet, halasztgatta. Anyám már kiskorától nyúzta a tanulással, és neki ez volt az egyetlen elfoglaltsága. A főiskolán tudott lazább lenni, de a sok kamuzása miatt kiutált lett. Utána elszigetelődött... Otthon volt éveken át. Nagy nehezen lediplomázott, állást nem talált, igazán nem is keresett. Fodrászhoz nem jár évek óta, úgy néz ki, mint egy vadember... Lassan térdig ér a haja, borotválkozni is ritkán szokott, szinte már szakálla van... Olyan gázul néz ki, hogy a húgom is szégyelli, ha az emberek meglátják a közelébe. Betűri a haját a pulcsija mögé meg ilyen furcsaságok...

Teljes szociális életét a neten éli. Sportblogok, névtelenség mögé bújva... Ez köti el, ezt csinálja nap mint nap... Ősszel aztán az Isten háta mögött szerzett egy tanári állást Kelet-Mo-n. Ma megtudtam a húgomtól, őszi szünet után nem ment vissza oda tanítani, ma pedig hazacuccolták apámék. Ezek szerint felmondott, vagy kirúgták... Addig is 400 km-ről hazajárt szinte hetente, míg én 30 km-ről jó ha kéthetente... a mosnivalót is hazahozta, mert nem képes ellátni magát... volt, h napokig nem evett ott, mert nem volt képes boltba menni... A szüleimet az agybaj kerülgeti vele...

Mi lesz vele? Diliház? Ez már nem ember...

2011. nov. 13. 21:20
1 2 3
 11/30 anonim válasza:

"A papok,szerzetesek ezt az életet választották, a kérdező bátyja nem."

Honnan tudod, beszéltél vele? Mi van hogyha mindig is az volt a vágya, hogy egy Kelet-Magyarországi iskolában legyen tanár, mert ott mondjuk jobban nyugi van, de ezt nem akarta elmondani a családjának, mert mondjuk olyan gondolkodásúak, hogy kikelnének önmagukból.

Nekem például van egy ismerősöm aki Szerbiába költözött, mert az ottani életstílus jobban tetszett neki, mint a nyugat-európai, meg azt mondta, hogy gondol a jövőre és ha bedőlne az EU, akkor ott egy független országban lehet jobbra is fordulnak a körülmények, de mivel tudta, hogy a szülei kiakadnának ezért titokban kellett csinálnia az egész átköltözést és csak akkor hívta fel a szüleit amikor már Szerbiában volt!

2011. nov. 13. 21:55
 12/30 anonim ***** válasza:
95%

Jól sejted, itt baj van. A testvéred teljesen motiválatlan. És lehet azt mondani, hogy ez nem gáz, de igen, gáz. 26 évesen gáz, és megeshet, hogy ő is gáznak érzi. Ez fiatal-felnőttkori válság, ha régen nem volt ilyen, ezzel keveset foglalkoznak, kevesebbet, mint a tinédzserkorral, pedig ez aztán az igazán jelentős!

Beszélned kellene vele, de seggítő szándékkal. Csak akkor tud bármi is megváltozni, ha ő is rosszul érzi magát ebben a helyzetben. Akkor megvalósítható, elérhető, őt motiváló célokat kellene kitűznie.

Beszélj vele, puhatolózz mi van, próbálj a közelébe férkőzni, hogy elmondja, mi a baj.

Ezután esetleg pszichológus. DE előbb beszélj vele!

2011. nov. 13. 21:55
 13/30 A kérdező kommentje:

21:28: Nem voltak. A család nem hisz az ilyen segítségben, pedig lett volna rá szükség másnak is...

21:29: Te rohadtul nem értetted meg a mondandóm, bár lehet, hogy érthetetlenül fogalmaztam. Aggódom érte, ami meglepő, mivel ő nekem eddigi életemben jót nem tett, csak én segítettem őt, és hála a nagy büdös semmi volt. Múltkor voltam otthon, épp ő is odahaza volt és arra nem vette a fáradtságot, hogy felkeljen a gép elöl és lejöjjön a szobájából... Augusztus vége óta nem láttam.

Gondolom érzékenyen érint téged a helyzet, azért húztad fel magad ezen a kérdésen. Én nem vetítek ki semmit, nekem rendben van az életem, boldog vagyok, csak sajnálom őt, mert mélyzuhanásban van az élete... Én vagyok pletykás? Soha nem beszélek senkinek róla, a párommal tárgyaljuk őt. Másnak hazudok róla, mert épp nem akarom égetni. De a húgom meséli, hogy a buszon is röhögnek rajta és a bolond dolgain...

Amúgy neki az a legnagyobb baja, hogy undorítóan viselkedik az emberekkel. Neki vannak komplexusai, amit másokba belebeszél... A húgán is uralkodott, terror alatt tartotta, mert vele mert keménykedni, a kinti világban meg egy 6 éves lealázná...

2011. nov. 13. 21:59
 14/30 A kérdező kommentje:

"DE előbb beszélj vele!"

Nem menne. Mióta nekem van párom, pláne idegen hozzám. Azelőtt is nagy ritkán beszélt velem emberhez méltón. egyébként a saját szüleivel is úgy szokott beszélni, mint akiket a s*ggéből rántott elő. Olyan, mint egy remete. Ül a szobájában, a gép előtt napi 16 órát szó szerint (enni, wc-zni megy ki), senkihez nem szól, ha mégis, az dörmögés. Ha az ember kedvesen megközelítené, azt is elzavarja... Anyámék is támogatták, mikor elment oda tanítani a távolba, és mikor hazajött, kérdezték, ha milyen stb, dörmögött, meg mondta: mi közük hozzá? Azt elvárja, hogy kaja legyen elé téve, meg legyen net, de mindenki hagyja békén...

2011. nov. 13. 22:02
 15/30 A kérdező kommentje:

"Honnan tudod, beszéltél vele? Mi van hogyha mindig is az volt a vágya, hogy egy Kelet-Magyarországi iskolában legyen tanár, mert ott mondjuk jobban nyugi van, de ezt nem akarta elmondani a családjának, mert mondjuk olyan gondolkodásúak, hogy kikelnének önmagukból. "

Ez úgy ahogy van, hülyeség. Eszében sem volt abba a lepukkadt, cigányokkal teli faluba menni tanárnak. Nem volt más, érezte, hogy nem jó így a szobájába zárva és elment. De ott még rosszabb lett a helyzete, hisz nem tudja ellátni magát és még jobban elszigetelődött. Gondolom 2-3 év totális magány után hirtelen tanítani sem volt egyszerű, pláne olyan helyen, ahol a 60% minimum cigány az osztályában.

Ő úgy képzelte annak idején, elvégzi a tanárképzőt (oda is azért ment csak, mert ez volt a legközelebbi főiskola, onnan haza tudott naponta járni), és majd rögtön a közelben lesz tanári állása. Erre sehova sem vették fel, nagyrészt mert nem is jelentkezett, de ha el is ment interjúra, ki foglalkozott egy vadember külsejű emberrel, amikor annyi az álláskereső tanár?

2011. nov. 13. 22:05
 16/30 anonim ***** válasza:
Már nagyon rég orvosi eset. Segíteni kéne, nem ócsárolni...
2011. nov. 13. 22:17
 17/30 anonim válasza:
15%

Pedig úgy tűnik, hogy a legnagyobb probléma veled van, kedves Kérdező!

Először is hogy van hozzá képed, hogy úgy lealacsonyítsd a saját testvéredet, hogy idézem "Ez már nem ember..." meg "vadember"?!

Aztán minden fenntartás nélkül lepukkadtozol teljesen általánosítva kelet-magyarországi falvakat. Nekem, mint kelet-magyarországinak (szatmári) ez eléggé sértően hangzik.

A cigányokat megmárcsak egyfajta szinonimaként hozod fel a "lepukkadtságra" = ultra rasszista vagy.

Nekem úgy tűnik, hogy te az az embertípus vagy, akit nem az irányít, hogy mit szeretne elérni az életben, hanem a társadalom (egy elég rosszakaró szegmensének) elvárásai méghozzá eléggé "középiskola első osztály" szinten.

Te vagy az, aki szeretne csinálni valamit, ami különbözik attól amit a legtöbb ember csinál, de nem csinálja, mert "mi lesz ha megszólják érte", és ezért inkább egyéniségét feladva egy afféle zombi lesz, aki teljesen sztereotípikus módon követi a "fősodratú" társadalmat, miközben látszik rajta, hogy szíve szerint teljesen más ember lenne, csak a megítéléstől, megszólástól való félelem miatt foggal-körömmel, erőszakosan, szinte komikusan ragaszkodik egy saját maga által alkotott, nagyon karikatúrikus és sztereotípikus viselkedésformához, ami szerinte a "normális".

Sok ember van, aki átesik ezen a fázison, de általában legkésőbb a középiskola utolsó osztályára kinőnek belőle. Úgy tűnik, te még mindig itt tartasz. Nem vagy egyedi eset, van egy 45 éves ismerősöm, aki pont olyan, mint te.

2011. nov. 13. 22:20
 18/30 anonim ***** válasza:

Hát ez így nem fest túl jól. Haverjai vannak? valaki akivel időről időre találkozik?

Furcsa, hogy a kihívás sem villanyozta fel. Mert megeshetett volna az is, hogy a távolban , amikor kizökken, kap annyi erőt, hogy felálljon. Nekem furcsa, hogy visszaköltözött, ahelyett, hogy elindult volna az útján, még akkor is, ha messszi kisvárosban kezdi.

Lehet, hogy tényleg nagyon nagy a baj!

Valakit csak tudsz, akivel tudna beszélni és szóba is állna, ugye?Mert azon keresztül változhatna valami. De én akkor is azt mondom, neked kellene most megtenned az első lépést, ha segíteni akarsz, mert ebből nagyon nagy baj is lehet!

2011. nov. 13. 22:23
 19/30 anonim ***** válasza:
88%

"Te vagy az, aki szeretne csinálni valamit, ami különbözik attól amit a legtöbb ember csinál, de nem csinálja, mert "mi lesz ha megszólják érte", és ezért inkább egyéniségét feladva egy afféle zombi lesz, aki teljesen sztereotípikus módon követi a "fősodratú" társadalmat, miközben látszik rajta, hogy szíve szerint teljesen más ember lenne, csak a megítéléstől, megszólástól való félelem miatt foggal-körömmel, erőszakosan, szinte komikusan ragaszkodik egy saját maga által alkotott, nagyon karikatúrikus és sztereotípikus viselkedésformához, ami szerinte a "normális".

Sok ember van, aki átesik ezen a fázison, de általában legkésőbb a középiskola utolsó osztályára kinőnek belőle. Úgy tűnik, te még mindig itt tartasz. Nem vagy egyedi eset, van egy 45 éves ismerősöm, aki pont olyan, mint te."

Huh, ennél gyönyörűbb példát a projekcióra ritkán látni, kedves 47% -os!És itt most rólad beszélek.

2011. nov. 13. 22:25
 20/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sajnos vannak olyan sajátságos helyzetek amikor maga a családtagjai betegítik meg egymást. Szinte észrevétlenül.

Ha egy probléma felvetődik és nem teszek mást mint a szőnyeg alá seprem azt, az nem a megoldása hanem a lehető legrosszabb ami létezhet. A testvérednek olyan mentális és pszichés problémái lehetnek, amit ha ő nem ismer fel, a szüleidnek már illett volna szakember segítségét kérni.

A probléma már akkor elkezdődött amikor rákényszerítették őt egy iskola elvégzésére amit talán akarata ellenére is csak nagy nehézségek árán tudott befejezni. Az hogy ő ápolatlan, nem törődöm, magába gubózott életet él és nem utolsó sorban amin teljesen ledöbbentem, hogy , hogy amikor különélt tőletek önmaga ellátására képtelen volt arra enged következtetni, hogy depresszió vagy egyéb pszichés megbetegedés is fennállhat.

Gondolom a szüleid értelmiségi emberek lévén, hogy a családjukba ilyen megtörtént, szégyenlik a helyzetet és ezért nem mernek tanácsot kérni szakembertől. Inkább máshogyan "elsimítják " a problémát.

Nem törődve azzal, hogy a családban még van még 2 szenvedő alany.

A szülőknek kéne lépéseket tenni ez ügyben és nem tőled vagy a húgodtól várni, hogy jobb legyen mindenki számára a helyzet.

2011. nov. 13. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!