Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Vajon Izraelre (=a zsidóságra)...

Vajon Izraelre (=a zsidóságra) vonatkozik-e a karma törvénye? Sok mindent megmagyarázna.

Figyelt kérdés

Karma alatt a hatás-ellenhatás; ok-okozat törvényét értem, mely a fizikai világ szintjén is hat és működik.

Esetleg Izraelnek egy karmától teljesen független, személyes istene van, aki bármit úgy befolyásol, ahogyan csak akarja?

Mi itt az igazság?

2011. okt. 6. 16:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
47%
Az ok-okozati törvény alkotija az Isten tehát számára felül irható. A törvények nem egyformák hanem vannak magasabb rendű és alacsonyabb rendű törvények. A tora 613 törvénybül áll. Egyedül a világon Jézus tudta betartani. A Bibliát hittel kell olvasni különben csak a törvényt és a tiltást fogod látni benne. Aki megérti annak pont az ellenkezője van benne, ez ad szabadságot. Egy Isten van mert ha kettő lenne akkor nem igaz rájuk ,hogy teljes hatalommalbirók mive a hatalmuk osztott stb..... Izraelre is és az összes nemzetre vonatkoznak a proféciák nincs kivétel.
2011. okt. 22. 00:15
 22/24 anonim ***** válasza:

Nincs olyan,hogy ,,karma törvénye". Tehát a válasz NEM.

Karma nem létezik.

2011. okt. 25. 10:26
 23/24 anonim ***** válasza:

A karma törvénye mindenkire vonatkozik. Valaki lehet most zsidó, előzőleg lehetett Tibetben kolostori szolga, vagy bármi, azután legközelebb materialista tudós, azt akarom ezzel mondani, hogy a karma fölötte van a vallásoknak.

Szmélyes vagy csoportokra igaz Isten nem lehet, akit mi Istennek mondunk, és nagy kezdőbetűvel, annak az a lényege, hogy a legeslegfelsőbb, legesleg mindenek előtt való. Viszont sokfle "istenség", istenek", stb kifejezés van, a Bibliában is van "istenek fiai" ezek különféle lényeket, szerintem kozmikus lényeket, idegen boylgókról való lényeket jelentenek. Hát lehet, hogy valami ilyesmi "Atya" volt a zsidóságnak, vagy más népeknek is.

2011. okt. 31. 19:35
 24/24 A kérdező kommentje:

A 613 törvény szerintem nem a Tóra, inkább csak a kerítés körülötte.

A hatás-ellenhatás (=kiegyenlítődés) törvénye szerintem is fölötte van a (népszerű tömeg)vallásoknak.

Én sem hiszem, hogy bármelyik érdek-, nép- stb. csoportnak mindenható és abszolút istene lehetne.

(Ökörnek ökör az istene, a baromnak barom, a zsiványnak zsivány, a jogásznak jogász.)

Egy érdekesség: a régi zsidó isten kezdetben a(z égi) seregek ura volt(=csillagok, bolygók); később már csak seregek uraként lett emlegetve (és a katolicizmus alkotta meg a bolygókból az antropomorf alakokat... "angyali hierarchiák" stb.)

2011. nov. 2. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!