Ez szerintetek elfogadható bizonyíték a reinkarnáció létezésére?
Rengetegen részt vettek/vesznek reinkarnációs hipnózisban sokan (nem mindenki) vissza is tud emlékezni előző életére.
És amit mondtak a hipnózis alatt, azokat feljegyezték, utána kerestek és valóban írásos bizonyítékok álltak rendelkezésre .
De sokan ezt miért nem tudják elfogadni? Rengeteg tudós azt mondja hogy mivel a technika által nem bebizonyítható dolog ezért nem létezik. A mennyországról és a pokolról abszolúte semmilyen bizonyíték nincs hogy létezik mégis a tudósok sem kételkednek benne.
Én hiszek a reinkarnációban, hogy nem csak 1-szer élünk. De ha egyszerűen nagyon sok bizonyíték van rá akkor miért olyan baromi nehéz elhinni?
(a népességnövekedés meg nem jó példa, mert szvsz születhetnek új lelkek is...ezt semmi nem zárja ki)
Ti mit gondoltok? ( bunkó beszólásoktól kíméljetek!:) )
Jó, de ha ilyen nehéz elhinni a hipnózisos témát, akkor mi a véleményetek Dr. Ian Stevenson munkásságáról?
Évtizedekig kutatott olyan gyerekek után, akiknek különös emlékeik voltak. Majd rendesen kifagatta őket, kiszűrte az ellenőrizhető infókat, és voltak gyerekek akik elég érdekes történeteket meséltek. késöbb ezeket leellenőrizték, és sokan voltak akik tökéletes pontosságal leírták "más" emberek életét. Pedig ezek gyerekek nem tudhattak ezekről, ugyanis nagyon körültekintően vizsgálta, úgy hogy kizárható legyen, hogy máshol hallotak ezekről az emberekről.
Stevenson az összes ilyen esetet rögzítette, dokumentálta, több könyvet is írt erről. Ráadásul még ő maga is szkeptikusan állt a dologhoz.
"Az emberek nagy része azért nem hiszi el, mert nem látta, nem tudja, hogy az milyen..."
Ebben igazad van viszont itt megint elő lehet hozni azt hogy ugyan úgy senki nem tapasztalta meg hogy milyen a pokol, a mennyország stb....
Amúgy én is kíváncsi vagyok, de én félek is tőle.
A Discovery Channek által regisztrált híres eset:
Ez egy indiai kislány története, aki emlékezett arra, hogy az előző életében meggyilkolták, ugyanabban a városnegyedben, ahol az interjú pillanatában élt. Az a férfi ölte meg, aki a férje volt, hogy a szeretőjével élhessen. Olyan részletesek voltak az emlékek, olyan pontos adatokkal, hogy a kislány szülei elmentek a házba, és végül jelentették az esetet a rendőrségen. A gyerek által elmondott tények alapján a vizsgálat bebizonyította, hogy a kiskorú által említett házban él egy férfi, aki bevallotta, hogy megölte a feleségét. Végül ez a férfi börtönbe került, egy reinkarnált személy emlékei alapján.
:OO
Nah ez megdöbbentő
Amúgy ez a kislányos eset : hány év különbséggel történt? Hány éves volt a kislány? Mármint az eset és a kislány beszámolója között kb hány év telt el?
Amúgy érdekes bizonyítéka a reinkarnációnak !
Miért szenvedés? Az rendben van hogy vannak rossz dolgok stb, de az élet jó és örömteli oldalát is nézni kell:)
Ha létezik is a reinkarnáció én még a nirvánáról is lemondanék (mint a Dalai Láma)mert én egyszerűen szeretek élni a Földön :D
az emberi agy képes megjósolni a jövöt(nosztredámusz(sry a helyesírásért)) akkor a multat mért ne tudná megmondani?
ez bizonyítéknak sem titulálható be
hogyan tudná a jövőt megmondani?
Amúgy múltat szerinted miért nem? Azért mert ha a reinkarnáció nem létezik akkor sehonnan nem lehetnének neked a múltról emlékeid. Magyarán ha nem éltél volna akkor, akkor honnan lenne mélyen elraktározódó emléked? Sehonnan.
A jövő megmondásában nem hiszek, ez olyan mint a rengeteg jós stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!