Egyre tobb szo esik a reinkarnaciorol. A Bibliaban van-e allaspont, egyaltalan utalas, annak letezesere?
Ázsiában sokan hiszik(Japánok,Koreaiak,Kínában is sokan,Tibetiek stb.)
De nem tudom,néha hiszem,néha nem. De szerintem van..több életünk van,és utánuk kerülünk majd a mennybe.
Volt benne, de nem fért össze a világnézettel és az uralkodóosztály szándékával. Aztán egy zsinat után úgy 400 körül már nem volt benne.
Azért elbeszélgetnék néhány emberrel ők konkrétan hogy képzelik ezt a mennyország-pokol dolgot, de úgy hogy mi hova megy, mi lesz belőle, stb. Még a középkorban hagyjám nem volt repülés, de mostanság fent nem a menyország van, hanem felhő és csillagok. Nehéz helyhez kötni mennyországot, mint ahogy poklot is mivel ugye fúrtak már le jó mélyre. Tehát bizonyíték nincs egyikre sem viszont a reinkarnációról elég érdekes történeteket látni olvasni.
:-D
Szerintem nem kéne erőltetni. Akli nem akar hinni benne az ágálkodni fog, aki meg megakarja magyarázni a tutit, annak sincs igaza. Ismét mondom, a Bibliát sok ember írta sok vélemény, vannak benne ellentmondások.
Nem szó szerint kell érteni, mert sokkal fontosabb a szellemi mondani valója, ami hiányos. Hiszen egy emberek által válogatott etikai gyűjtemény sosem lehet teljes és semmiképp sem kizárólagos. De azért fontos mind történelmi mind irodalmi, mint erkölcsi értelemben. Ha csak Isten ítélkezhet felettünk akkor ezen a kis szösszeneten nem kellene össze veszni.
13:51-nek!
A sokadik élet után,és menny,nirvana,paradicsom,kinek mi,de ugyan azt jelenti végül is,NEM MIND1?!
Am. meg akit érdekel ez az egész reinkarnáicós dolog és a buddhista vallás,azoknak ajánlom ezeket a filmeket:
Little Buddha( A kis Buddha)
Kundun( a mostani Dalai Láma életéről szól a film)
7 years in Tibet( 7 év Tibetben)
08-15 22:43 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!