Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnáció és szellemek,...

Reinkarnáció és szellemek, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

A kérdés pontosítása a következő: ha létezik reinkarnáció, akkor az elvileg nem a halálunk után egyből következik be? Vagyis a "szellemünk" egy új testbe lép...akkor, hogyan léteznek "kísértő" szellemek??

Remélem ez így érthető. :)

2011. jún. 22. 17:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

próbáld úgy elképzelni, hogy az általunk fizikai világot fizikai testtel tapasztalod meg, mint elme, ébrenléted alatt, de álomban például már nem ugyanaz a helyzet, mivel ott más fizikumon át kapod az infókat, és ez másoknak hozzáférhetetlen...halál után ugyanez következik, mivel a Természet biztosít az elmédnek egy, nevezzük mondjuk úgy, hogy asztráltestet...akik elméje közvetlen kapcsolatban van a központi forrással, a Természet, vagyis az Élet Adójával, azok képesek többet észlelni az általunk ismert anyagi világnál, vagyis érzékelhetik azokat, akik meghaltak, de még nem nyertek újjászületést, ahogyan ezek az emberek arra is képesek lehetnek, hogy akár mások álmát is láthassák, de itt nyilván nem szemmel való látásról van szó.

Persze azok, akik ilyenre képesek per pillanat, nem igazán értik mi folyik, és rosszként élik meg egy-egy kísérlettel való találkozást, pedig ezek a kísértetek csak segítséget szeretnének, nem mást.

Elterjedt elnevezés, hogy ezek szellemek, de a szellem szó valójában pont az elmét jelöli(szellemi fejlődés, hogy értsd mire gondolok), de nyilván az ember maga dönti el hogy nevezi. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 23. 15:38
 12/20 A kérdező kommentje:

Utolsó! Köszönöm ez egy tök érthető válasz...:)

még 1x köszi

2011. jún. 24. 16:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy férfi hipnotizált egy másikat, úgy kérdezte, hogy nem tudott magáról, csak válaszolt, és folyton ment vissza az időben. A születése előtt nem volt semmi, de qmikor nagyon visszament, egy másik élete volt, úgy mint a mostani.
2011. jún. 24. 16:15
 14/20 Anyomika ***** válasza:

Én úgy tudom hogyha meghalunk új testbe lépünk de ha életünkben jók voltunk beengednek a paradicsomba Nirvaná ba.

A szellem az az amikor az ember lelkét valamilyen érzés a földhöz láncolja semmi köze az egészhez.

2011. jún. 26. 20:32
 15/20 bromkrezol ***** válasza:
100%
A szellemekben sem hittem, meg a reinkarnációban sem. Mikor halála után nagyapám eljött elbúcsúzni, először kitört a frász. Azzal próbáltam magyarázni, amik logikusak, hogy biztos fel voltam zaklatva és intenzív álom, vagy halucináció, stb... Szerintem az emberi tudat még fog okozni pár meglepetést. Nem tartom kizártnak, hogy van olyan tudati állapot, ahol ilyen dolgok megtörténnek. És ha a tudat kivetülése a dolog, akkor érthető, hogy az egyik ember látja, a mellette lévő meg nem, és az is, hogy hogyan lehet hallani, anélkül, hogy a szokásos levegőrezgésekre és fülünkre kéne hagyatkozni.
2011. jún. 30. 20:44
 16/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm a válaszod, picit beleborzongtam, az első felébe, a Nagypapád miatt...részvétem
2011. jún. 30. 23:18
 17/20 anonim válasza:

Lehet lesz olyan, amit már előttem írtak, de a válasz megfogalmazásához egy-két ismétlésre szükség lehet:

A reinkarnáció létező dolog. Amíg a lelked meg nem tanul mindent, ami a Földi élet során megtanulható egy ember számára addig újra és újra újjá születik. Az, hogy ki mikor, mennyi idő után mindig a lélek döntése, ott Fent. A lélek tervezi meg a Földi életét is, Fent eldönti, most mit akar tanulni, ez a dharma vagyis az életfeladat, amit a tudatalattink raktároz, de felszínre szinte soha nem kerül...a karma pedig a következménye a tettnek, amit a lélek az egóval kiegészülve tesz vagy épp nem tesz.

A szellemekről pedig azt tudom mondani, hogy ahogy te írtad kísértő szellemek léteznek, ezek általában röghöz kötött lelkek, akik nem tudtak az evilágról eltávozni, mert nagyon ragaszkodnak, egy személyhez vagy tárgyhoz. Vannak negatív és pozitív entitások, ezek mindenhol jelen vannak, bár nem mindig érezzük a jelenlétüket. Ha magas az energiaszinted, akkor nagy valószínűséggel békénhagynak, de az is lehet, hogy azért maradnak a közeledben, hogy energiát nyerjenek tőled. ha alacsony a rezgésed, akkor gyakarn érezheted úgy, hogy fáradt, ingerlékeny vagy...sok szellem vált ki belőlünk efféle dolgokat és nem is tudjuk sokszor megmagyarázni, hogy mi ez a furcsa érzés. Alapvetően nem kell félni tőlük.

Remélem írtam számodra hasznosat. :)

2011. júl. 5. 14:56
 18/20 anonim válasza:
Helyesbítek: a karma maga a tett, a cselekvés.
2011. júl. 5. 14:58
 19/20 Anyomika ***** válasza:
Öhm nincs szellem nincs reinkarnáció ha meghalsz vége van.
2011. júl. 5. 20:16
 20/20 anonim válasza:

14,56-os nagyon jól leírta. Mai nyelvre lefordítva : most élek ebben a testben. Amikor teljesítettem a leszületésem által (szerződésben ?) vállalt feladataimat, lelkem és szellemem elhagyja testemet és "felmegy" . Ha nem engedik, itt marad, de az se nekem, se a hozzátartozóimnak nem jó. Nekem nem jó, mert nem tudok fejlődni és újra leszületni. Szellemeink valóban furcsa dolgokat tudnak művelni, ezekről sok könyv jelent már meg. Azt mondják, hogy halálunk után 42 napig még a "köztes létben" tartózkodunk, végignézzük saját temetésünket is, s ha ez után nem engednek el a hozzátartozók, már csak segítséggel tudunk elmenni a "fénybe".

Hogy lelkem és szellemem mennyi idő múlva kap új testet, azt nem lehet tudni, állítólag leendő szüleimet is én választom ki, sőt életfeladatomat is előre tudom, de születésemkor elfelejtetik velem.

Érdekes dolgok ezek....

2011. júl. 18. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!