Mi történik velem? Mi ez az egész?
Figyelt kérdés
Nem egyszer előfordul velem, főként esténként hogy lefekszek, és hirtelen nagyon félek és olyan mint ha vki fojtogatna. Nem kapok levegőt, és amikor az oldalamra akarok fordulni, egyszerűen nem tudok.Szinte olyan mint ha vmi súly, vagy erő nehezedne rám. Majd eltelik egy x idő, és mint ha valami vákumban lennék,hirtelen elönt a meleg meg minden, majd hirtelen újra mozogni tudok és szinte reszketek a félelemtől. Volt már olyan is hogy teljesen leizzadtam.A másik pedig, hogy fekszek, és szintén vmi lenyom az ágyhoz, és idő kell még feltudok kelni. Nagyon rossz érzés. Mi ez?Normális válaszokat szeretnék mert nem tudom mi ez.2011. ápr. 13. 17:34
11/20 anonim válasza:
Dehogy pánikroham.(legalábbis szerintem biztos nem az, mivel átéltem már ilyet)
Ez szinte biztos, hogy alvásparalízis.
Keress rá, sok érdekes dolgot megtudhatsz róla.
12/20 anonim válasza:
Szia nem kell megijedni ez alvásparalízis , ezt a kérdést feltettem itt én is ugyanezekkel a tünetekkel. Olvass utána elég érdekes téma. Velem 1 évben 1X 2X előfordul. Van akik lényelet látna ezalatt a dolog alatt és úgy érzik valami folytogatja őket és a halélát kívánja stb. Én is ezt szoktam érezni. Ne aggódj semmi komoly. :) (25F)
13/20 anonim válasza:
Az előző komentet kiegészítve: én pl. a múlt héten tudtam meg hogy ezt az egészet alvásparalízisnek hívják. Én évente 1-2 alkalommal átélem ezt a dolgot, nem kívánom seninek. Velem mindíg a délutáni tv-zés közben fordul elő, mikor csak elszenderedek. Egyszer csak arra eszmélek fel hogy nem tudok megmozdulni a szemem is csukva van mert azt sem tudom kinyitni... tudom hogy hol vagyok, hallom a tv-t de nem tudok felkelni. Csak a gondolataimat tudom irányítani. De a lényeg az egészben hogy én is egyfajta gonosz lényt érzek a szobában, látni nem látom (hála istennek) de érzem... Egyből 1 démoni lényre gondolok és olyan érzésem van mintha ő nem akarna visszaengedni a testembe. Lehet badarság... ilyenkor magamban mindíg kimondom a mindenható nevét és 3-4 kimondás után felébredek.. a kimondások alkalmával úgy érzem mintha egyre jobban felhregelném azt a valamit és a végén azért enged el mert nem bírja elviselni. most is ráz a hideg, és nem vagyok hívő!
14/20 anonim válasza:
Ismét az előzőhöz én így vélekedem: azt mondom hogy soha nem tudjuk meg hogy ezt tényleg csak az agyunk játéka e..Az is lehet hogy ez a valami tudja hogy te a paralízis közben "tehetetlen vagy" és ezt kihasználva próbál meg ártani neked. Ezt egy kívülálló nem láthatja / érezheti a para közben ő csak annyit lát hogy fekszel és alszol. De sokmindent nem látunk és érzünk a világunkban és még is jelenvannak.
15/20 A kérdező kommentje:
utolsó előtti hozzászóló! Jobban meg se fogalmazhattad volna!! Ezt érzem én is! Többieknek is köszönöm! Érdekes dolgok ezek :SS
2011. ápr. 15. 12:37
16/20 anonim válasza:
14 éves koromban velem is ez történt. Csakhogy én még láttam is valakit/valamit. Olyan érzés volt, mintha az öklét próbálta volna ledugni a torkomon. Mondták, azt is, hogy biztos hátracsúszott a nyelvem a nyelőcsövembe meg ilyesmik. Hát nem tudom...
17/20 A kérdező kommentje:
hú az kemény utolsó hozzászóló...én mindig azt érzem mint ha vki ott lenne és nagyon utálna, de nem látok senkit.Érzem a gyűlöletet, és a haragot de senkit nem látok. Szörnyű:( és közbe persze nagyon félek. Majd eltellik x idő és vmi lökést érzek majd megszűnik az érzés...persze utána még félek..de már nem úgy mint azokba a pillanatokba
2011. ápr. 18. 19:34
18/20 anonim válasza:
Igen ez az. A gyűlölet ami már majdnem kézzelfogható. Ezt is éreztem. Legalább 25 éves koromig. Aztán megszűnt az egész magától. Nem mertem sose orvoshoz fordulni, mert féltem, hogy esetleg gyógyszerezni akarnak.
19/20 A kérdező kommentje:
ez hozzátartozik az alvásparalízishez?Köze van hozzá?
2011. ápr. 18. 22:07
20/20 anonim válasza:
Az igazat megvallva: fogalmam sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!