Valóban létezik a reinkarnáció?
A hinduk, szikhkek, dzsainisták és buddhisták szerint igen. Hogy igazuk van-e? Ez sose lesz bebizonyítva, ahogy az ellenkezője sem.
Ez kb. olyan, mintha azt kérdeznéd létezik-e Isten.
:D igazán köszönöm a 4.-nek!
Van benne valami,hogy az hisz benne akinek problémás ez az élete...Amugy én csak azért kérdeztem,mert iszonyat halál félelmem van és jó arra gondolni,hogy "nem" halok meg,hogy a halál után is van valami!
"Van aki hisz benne,van aki nem!
Én hiszek benne,de nem azért mert elcseszett életem van,hanem mert sokat meséltek erről,van ismerősünk aki visszavitte az embereket előző életükbe és megdöbbentő dolgokat hallottam.De mindenki döntse el mit gondol.:/:)"
Visszavitte? Akkor már időutazás is létezik? :)
Vörösmarty Mihály: A merengőhöz. -részlet.
"A bírhatót ne add el álompénzen,
Melyet kezedbe hasztalan szorítsz:
Várt üdvöd kincse bánat ára lészen,
Ha kart hízelgő ábrándokra nyitsz."
Egyszer volt egy ember aki tökéletes volt tudásban és SZERETETBEN. Úgy hívják. Jézus Krisztus. Mért nem fordulsz hozzá. Templomokban beszélnek Róla és Róla szól a Biblia Őt hallgasd őt olvasd.Itt vak vezet világtalant.Így soha nem jutsz ki a gödörből. Jézus viszont azt mondta: "Jőjjetek énhozzám mindnyájan akik megfáradtatok,én megnyugtatlak titeket"
Vedd fontolóra mit csinálsz: A világban nincs biztosabb annál,hogy egyszer meghalunk.Azt se tudod hogy fog történni.Lehet,hogy a tudtodnál se leszel és te már megelőlegezed magadnak a félelmet...Tedd amit tanácsoltam és nyugalmat találsz.
Ejnye, nem az volt a kérdés, hiszel-e a reinkarnációban, hanem, hogy létezik-e. A hit lényege éppen az, hogy nem kell valamit bizonyítani, elég ha elhiszed. Sőt, a bigott hívők szerint a bizonyítás követelése egyenlő a hitetlenséggel, mert aki bizonyítékokat akar, az nem hisz.
Tehát, ha természettudományos választ akarsz, akkor nincs rá bizonyíték. Ami nem azt jelenti, hogy nincs, hanem, hogy senki nem bizonyította cáfolhatatlan adatokkal a létezését. De ha okkult vagy vallásos érveket veszünk elő, akkor vagy azt mondják: a hinduk, buddhisták és egyes filozófiai szemlélet szerint létezik. Ám más vallások képviselői olyan válaszokat adnak, mint az előttem szóló... Tudod mit? Foglalkozz inkább az életed tartalmas, hasznos eltöltésével. A többi kiderül a halálod után! Vagy nem...
Szia, persze, íme a bizonyíték: Vonatkoztass el a személytől.
Mi az, ami mindenkit túlél? Igen, a DNS. Ez az egyetlen molekula,amely túlél mindenkit generációkon át. Az élőlények csak fizikai hordozókapszulákként szolgálnak. A lényeg a DNS, aminek évezrdeken át tovább kell élnie.
Előző válaszolónak tökéletesen igaza van. Erről a témáról már sokan írtak, és minden teóriájukat bizonyították (pl. Georg Klein vagy Richard Dawkins).
Nincs olyan, hogy "lélek", ami továbbszáll vagy ilyesmi. Az ember agya, tudata, intelligenciája az, amely értelemmel, gondolkodási képességekkel ruházza fel, a személyiségét pedig az őt ért események, vagy az agyában lejátszódó folyamatok, vegyületek változásai határozzák meg. Ha meghalsz, nem lesz olya, hogy kihuny a lelked lángja, vagy a lelked átszáll valaki másba, vagy mi az isten lesz vele - egész egyszerűen meghalsz. Az élőket két dolog különbözteti meg az élettelenektől: hogy képesek reprodukcióra (szaporodásra, önmaguk másolására), és hogy fenntartsák ezt a képességüket, energiára van szükségük (ez a mi esetünkben táplálék, a növényekében pl. a napfény energiája). Ennyi az egész. A buddhisták azért hisznek benne, mert hinni akarnak, mert remélik, hogy végül is mindegy, mit teszel életedben, később még újra megprólhatod. Pedig ha meghalsz, akkor meghalsz, és semmi más nem történik veled. Ez nem holmi tudományhívő válasz volt. Ez egy bizonyított, gyakorlatilag teljesen alapvető tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!