Hisztek az élet előtti életben?
Mióta meghalt a papám hiszek ilyenben..
pontosan éjjel 4:25 és 4:32 között halt meg
az unokatesóm 4: 28-kor hívott hogy megszületett a gyereke
akkor be akartam menni a papámnak közölni erre ott fekszik halottan :(
és az a gyerek annyira hasonlít a papámra
Isten (materialistáknak Univerzum) végtelen(-nek tűnik), legalább is nonszensz, hogy semmi se volt, oszt egyszer csak véletlenül lett valami. Valamelyik zsinat ki is mondta, hogy önellentmondásokra (tehát értelmetlen dolgokra) Isten se képes. Nincs is miért elvárnunk, hogy olyan nehéz követ teremtsen, amit ő maga se tud felemelni - ez csupán játék a szavakkal.
Az emberi létnek van kezdete, ergo legalább az egyik oldalról véges. (Teremtő akarat kellett hozzá, amelyből nagy ajándékként részt kaptak a szülők.) A másik vége még bizonyításra szorul, amíg ez nem sikerül, marad a hit.
A magam részéről várom "az eljövendő örök életet", míg más emberek esetleg nem így állnak hozzá. Biztos vagyok benne, hogy a Teremtő telepakolta jelekkel a világot, melyekből következtetni lehet.
Az értelmes ember gyakrabban épít, a szerényebb elmék gyakrabban rombolnak. Az ész tendenciózusan Isten felé mutat. Különben nem volna értelme semminek.Szeretetnek, önfeláldozásnak végképp nem, de akik ezt a hajlamukat kiölték magukból, a legnagyobb gazdagság mellett is rosszabbul érzik magukat a bőrükben, mint pl. én, aki beteg is vagyok, és egy fityingem sincs... ;) :D
Személyes tapasztalataim vannak az előző életeimmel kapcsolatban, így innentől ez nem hit, hanem számomra tény.
Ha valaki körül néz a Világban, akkor több olyan esetet talál amik alátámasztják a régi életek tényét, mint ahány cáfolja. Persze mindenkinek joga van tagadni, kételkedni, ettől szép az egész. Konkrét gyakorlati tudomány és működő technológia van rá, hogyan lehet az un. teljes időnyomos emlékezetet visszaállítani. Elöljáróban annyit még, hogy az ember az nem a saját teste, így a test halála után evidens, hogy SAJÁT MAGÁNAK kell valamit kezdenie... Ha valakinek kétsége van, még életében megtapasztalhatja, hogy milyen érzés amikor nincs a testében, és akár az érzékelése is működhet a testtől függetlenül. üdv. Ricsi
Tegyuk fel, hogy van es volt is.
Elmondana akkor valaki, hogy miert valtozik a foldon elok szama? Tehat, hogy lehet az, hogy az elo dolgok szama egyelore szigoruan monoton no?
Ha az elejen volt 1 elo dolog(Adam), mert isten csupan annyit teremtett, akkor hogy a francba van most egy csomo? Osztodott a lelek? Na ezt megmagyarazhatna valaki?
10.32-nek:
A vallasok evszazadokon at (emberi erdekek miatt) törtenö felrevezetese miatt merülnek fel bennünk ilyen kerdesek.
Ott kezdödik, hogy az emberhez hasonloan egy Istent különallo szemelynek kezelik. Habar a katolikus vallas beszel 1 Istenben 3 szemelyröl, ezt nem magyaraztak meg közerthetöen a köznepnek. (Hogy higgyen abban, hogy neki majd a tulvilagon lesz jo, ha most sok tizedet fizet.)
Nekem gyerekkoromban azt mondta a katolikus papunk,hogy Isten bennünk van, Ö a Szentlelek, es kesöbb a hazassagi ceremonia elötti felkeszitesen egy masik pap, amikor izgultam, mi hogy sikerül majd:"ne felj, Isten veled van mindenhol".
Azaz egy resze minden embernek az Isten. Minden emberböl egy kis lathatatlan reszt kepzelj el, ezeket kösd össze egy lathatatlan vonallal es ez az Isten. Erröl szol az egyseg. Es az elet örök, ezert az Egy(seg) mindig van/volt/lesz.
Valojaban nem nö az emberek szama, egy peldaval tudom erzekeltetni. Kepzeld el az ember testreszeit 1-1 embernek. A kezek, labak, 1 maj, 2 tüdö...stb, ezek mindegyike 1-1 embernek feleljen meg. Ezek az emberek többször leszületnek a Földre, de nem az emberi logika szerint. Sosem lesz a 2 veseböl 4! Lehet, hogy elöször csak 1 ember, majd 2 született le. Az emberi logikanak egyebkent mar az is ellentmond, hogyha több ember keszül most eppen leszületni, azok miert nem oda születnek, ahol jolet van, miert Afrikaba es Azsiaba, a joletben pedig miert van a 2szülö+2 gyerek csaladmodell, es raadasul a fiatal nök eleteben erdekes modon kitolodik a gyerekszüles, azaz ennel is kevesebb születes varhato itt... Feltetelezem, hogy ennek az az oka, hogy ahol több a kihivas, a feladat, oda a lelek kesztetest erez megszületni. Nem kell magyarazat, hogy gyorsul a vilag, ugye? (A nagymamamek korabeliek meg a falubol sem mozdultak ki, nemelyik az utcaajtoban allva egesz nap csak figyelte, kerdezte: most eppen hova, melyik buszra futsz? Most meg oda? 1 oraja jöttel meg...stb. Nekik ismeretlen es követhetetlen volt ez a tempo. A 15 evvel fiatalabb unokatesom azt mondta nemreg: a te korodban tök unalmas lehetett gyereknek lenni, szamitogep nelkül, mivel lehetett elütni az idöt? :)... A mostanihoz kepest a regi korokban sokkal egyoldalubb, unalmasabb volt az elet, es szerintem emiatt nem olyan sürün születtünk ujra, nem ereztünk kesztetest. Most viszont a nagy valtozasokrol szol minden az ezoterikus eletben, felemelkedesröl...stb, ez nagy feladat. Amikor csak fel kezzel megkevered a huslevest, lehet, arra sem nezel es közben masrol beszelsz, tehat az "Egesznek" csak a "Kez" reszet mozgositod, de amikor bonyolultabb munkat vegzel (vegez az Egyseg), akkor több figyelmet, energiat vetsz be, ahogy az "Egysegböl" is többen születnek le megoldani a feladatot. Mindez szerintem, de lehet, hogy valami nem teljesen igy van, en is csak -jo esetben- 3(?) szemmel latok.:)))
1. valaszolo
Az elejefele egyik mondat meg egyszer:
Ott kezdödik, hogy az emberhez hasonloan az Istent is egy különallo szemelynek tekintik.
Kosz a valaszt.
Azt viszont nem ertem, hogy hol van ebben a lelekvandorlas?
Mert ha nincs lelekvandorlas, akkor nincs lelek sem es akkor nincs elet elotti elet sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!