Aki öngyilkos lesz a jelenlegi életében, az is fog új életet kapni?
08:55, A katona is ember, ők is lelkek. (már ha valaki fel tudja fogni, hogy mi nem csupán a testünk vagyunk, vagy helyesebben: A test csak eszköz ahhoz, hogy megnyilvánuljunk a fizikai világban) Így ők sem olthatnak ki életeket büntetlenül, és itt mindegy, hogy milyen céllal teszik.
Ezt nagyon nehéz megérteni, de mindenki azt a sorsot kapja, amit saját maga teremtett a karmái (tettei) által, tehát ha én burmaiként egy körbezárt faluban fogok fegyverek által meghalni, akkor nem véletlen lettem áldozat sem! Sanszos, hogy valamelyik előző életemben én álltam a puska túloldalán, és most el kell szenvednem annak a karmámnak a visszahatását!
Ha ezt felfognánk nem lenne több háború, és erőszak sem!
Digo! Amit mondsz/írsz, ostobaság... Mert paradoxon... Ha az előző életünk kihatna (már ha egyáltalán lenne ilyen) és annak hatására lennénk áldozatok, akkor a gyilkos előző élete is kihatna a mostanira, és azért lenne gyilkos... Ergo gyakorlatilag ő is áldozat lenne, és így a büntetés értelmét veszti... Hiszen nem szabad akaratából lett gyilkos, és így megbüntetni sem lenne igazságos... Ugye?
Na ennyit a nagy lélekvándorlásról, karmáról, meg egyéb agyament badarságról...
11:47! Nem, a gyilkos nem előző élete tettei visszahatása miatt lett gyilkos, mivel a tetteinket nem a karmáid, hanem MI magunk irányítjuk! (Szabad akarat)
Ha én úgy határozok, hogy bemegyek egy bankba, és kirabolom, de közben lemészárolok pár embert, az az én döntésem, nem a sors hozza így! Viszont ezen tettem már hatással lesz akár a mostani, akár a jövőbeni életemre, és esetleg legközelebb én állok a fegyver csöve előtt.
én hoztam föl a katonás példát, meg a többit
Digo már megint beleestél egy paradoxonba :)
azt írod, h legközelebb te állsz a fegyver csöve előtt, amit törvényszerűnek lehet érteni, mivel rossz voltál előző életedben, de ak ebben az életben a sors hozza úgy, h rád fognak fegyvert. de aki fegyvert fog rád, azt a sors odarendelte, de az is ember, mégis irányítva volt.
megvan rá az esély, h neked van igazad, de elég kicsi, és annak a nézetnek a törvényei sokkal bonyolultabbak.
am visszatérve a kérdésedre:
azt le is írtam, h miért így a leglogikusabb, nem vagyunk többek egy számítógépnél, csak annyival, h bonyolultabbak vagyunk, és öntudatra ébredtünk.
az agyunkat felfoghatjuk egy bonyolult drótgubancnak, az állatoktól a gondolkodás különbeztet csak meg, hiszen nekik is van szabad akaratuk (vagyis a fejlettebbeknek), csak több az ösztönös viselkedési formájuk.
mi is ösztönösen viselkedünk néha, csak nálunk olyan bonyolult idegi parancsok jönnek létre, h azt már nevezhetjük gondolkodásnak.
másikra a válasz: igen, mi csak húsból, csontból stb-ből vagyunk, nincs itt semmilyen lélek
ez mind az én véleményem, és ne hülyézzétek le a másikét sem (am 50%-os válasza nagyon tetszett az öngyilkosság kapcsán, rohadt jó érv ;), mivel nem mi alkottuk a világegyetemet, csak fogalmunk van róla, h mi történhet, de az igazság az, h bármi megtörténhet.
szóóóval: mindenki abban hisz amiben akar, úgysem az fog törénni az esetek jó részében :)
én pl most abban hiszek, h ezt a világegyetemet személyesen nekem találták ki, írták meg a törvényeket, és itt minden rólam szól :D
ti is csak kitaláltak vagytok, direkt az én szórakoztatásomra, és azért, h elgondolkozzak a mibenlétemről, mert néha ez is kell.
na de miért van ez az egész?
halálom után egy magasabb létezési síkra jutok, és ez az életem készít fel annak a viszontagságaira :D
ez is lehetséges, senki nem mondhatja, h nem, mert aki nem ért egyet, azt biztos a világegyetem rendszergazdái küldték, h hagyjak fel ezzel az elmélettel, mert félnek, h teljesen rájövök létezésem titkára XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!