Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Aki öngyilkos lesz a jelenlegi...

Aki öngyilkos lesz a jelenlegi életében, az is fog új életet kapni?

Figyelt kérdés
Mi lesz ezekkel az emberekkel, az érdekelne!
2010. nov. 14. 14:27
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen itt semmiféle pokol, mennyország. Mindenki olyan lesz a halála után ahogy távozott. Egy lelkileg megtört, traumát átélt, haraggal teli, gyenge, tehetetlen öngyilkos a halála után miért is lenne boldog? A probléma megmarad, a lelkében. A pokol nem helyszín hanem lelki állapot. Hiába lesz öngyilkos a problémákat magával viszi, pontosan azért mert lelki eredetűek, és lélek pedig örök. Újjászületés pedig újabba lehetőség, nem azért hogy bűnhődjön az illető, hanem, hogy megoldhassa, szembe szállhasson a problémával, félelemmel, egy új, erősebb alkatban, jobb lehetőségekkel. Nincs itt bíráskodás, sátánka, főbíró, lángoló kamrák. Csak lelki viszonyok, állapotok.
2010. nov. 19. 09:23
 32/44 anonim ***** válasza:

08:55, A katona is ember, ők is lelkek. (már ha valaki fel tudja fogni, hogy mi nem csupán a testünk vagyunk, vagy helyesebben: A test csak eszköz ahhoz, hogy megnyilvánuljunk a fizikai világban) Így ők sem olthatnak ki életeket büntetlenül, és itt mindegy, hogy milyen céllal teszik.

Ezt nagyon nehéz megérteni, de mindenki azt a sorsot kapja, amit saját maga teremtett a karmái (tettei) által, tehát ha én burmaiként egy körbezárt faluban fogok fegyverek által meghalni, akkor nem véletlen lettem áldozat sem! Sanszos, hogy valamelyik előző életemben én álltam a puska túloldalán, és most el kell szenvednem annak a karmámnak a visszahatását!

Ha ezt felfognánk nem lenne több háború, és erőszak sem!

2010. nov. 19. 11:25
 33/44 BlackSword ***** válasza:
76%

Digo! Amit mondsz/írsz, ostobaság... Mert paradoxon... Ha az előző életünk kihatna (már ha egyáltalán lenne ilyen) és annak hatására lennénk áldozatok, akkor a gyilkos előző élete is kihatna a mostanira, és azért lenne gyilkos... Ergo gyakorlatilag ő is áldozat lenne, és így a büntetés értelmét veszti... Hiszen nem szabad akaratából lett gyilkos, és így megbüntetni sem lenne igazságos... Ugye?

Na ennyit a nagy lélekvándorlásról, karmáról, meg egyéb agyament badarságról...

2010. nov. 19. 11:47
 34/44 anonim válasza:
93%
Apám öngyilkos lett. Sokszor tett kísérletet, az akasztás sikerült. Amikor megkérdeztem, hogy mit látott "ott" amikor visszahozták, azt mondta nincs semmi. SEMMI!!!! De két éven keresztül éreztem a jelenlétét. Mindenhol. Sokszor beszéltem vele álmomban. Elmondta, hogy hol van a búcsúlevél. Ott volt. Pontosan 2 év után elmúlt. Elment.
2010. nov. 19. 11:50
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

11:47! Nem, a gyilkos nem előző élete tettei visszahatása miatt lett gyilkos, mivel a tetteinket nem a karmáid, hanem MI magunk irányítjuk! (Szabad akarat)

Ha én úgy határozok, hogy bemegyek egy bankba, és kirabolom, de közben lemészárolok pár embert, az az én döntésem, nem a sors hozza így! Viszont ezen tettem már hatással lesz akár a mostani, akár a jövőbeni életemre, és esetleg legközelebb én állok a fegyver csöve előtt.

2010. nov. 19. 12:03
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Én a lélekvándorlásban nem hittem már az előző életemben sem.
2010. nov. 19. 13:36
 37/44 anonim ***** válasza:
Az az érzésem,hogy azoknak van a legnagyobb szája,akit egyáltalán nem érdekel ennek a témának az irodalma.Ez vicces nagyon.Ha valamiről olvasol,azt értelmes ember lévén és egyéb kutatások lévén szelektálni tudod,és így nem esel abba,hogy mindent elhiszel.De ha az életedet,a mindennapokat végignézed tudatosan,nap mint nap találhatsz pl.a karmát bizonyító történéseket.Valóban azért születünk,hogy ITT oldjunk meg dolgokat,ITT éljünk át ÉRZÉSEKET,ITT harcoljunk meg harcokat,mert "azután"egészen más feladataink lesznek.Vannak dolgok,amiket csak a földön lehet megélni.Az,hogy megfutamodsz,nagy valószínűséggel azt jelenti,hogy jól bebuktad az arra az életre szóló feladatodat.
2010. nov. 19. 15:05
 38/44 anonim ***** válasza:
Sylvia Browne szerint aki öngyilkos lesz,az olyan,mintha valaki kimenne egy ajtón,és ugyanott találná magát,mint ahonnan kijött.Magyarán nem kap lehetőséget a regenerálódásra,a felkészülésre,tervezésre,belekerül rögtön egy másik testbe.Ezzel nem tudok maradéktalanul egyetérteni,kicsit ésszerűtlennek tartom,de sosem lehet tudni.
2010. nov. 19. 15:15
 39/44 anonim ***** válasza:

én hoztam föl a katonás példát, meg a többit

Digo már megint beleestél egy paradoxonba :)

azt írod, h legközelebb te állsz a fegyver csöve előtt, amit törvényszerűnek lehet érteni, mivel rossz voltál előző életedben, de ak ebben az életben a sors hozza úgy, h rád fognak fegyvert. de aki fegyvert fog rád, azt a sors odarendelte, de az is ember, mégis irányítva volt.

megvan rá az esély, h neked van igazad, de elég kicsi, és annak a nézetnek a törvényei sokkal bonyolultabbak.

am visszatérve a kérdésedre:

azt le is írtam, h miért így a leglogikusabb, nem vagyunk többek egy számítógépnél, csak annyival, h bonyolultabbak vagyunk, és öntudatra ébredtünk.

az agyunkat felfoghatjuk egy bonyolult drótgubancnak, az állatoktól a gondolkodás különbeztet csak meg, hiszen nekik is van szabad akaratuk (vagyis a fejlettebbeknek), csak több az ösztönös viselkedési formájuk.

mi is ösztönösen viselkedünk néha, csak nálunk olyan bonyolult idegi parancsok jönnek létre, h azt már nevezhetjük gondolkodásnak.

másikra a válasz: igen, mi csak húsból, csontból stb-ből vagyunk, nincs itt semmilyen lélek

ez mind az én véleményem, és ne hülyézzétek le a másikét sem (am 50%-os válasza nagyon tetszett az öngyilkosság kapcsán, rohadt jó érv ;), mivel nem mi alkottuk a világegyetemet, csak fogalmunk van róla, h mi történhet, de az igazság az, h bármi megtörténhet.

szóóóval: mindenki abban hisz amiben akar, úgysem az fog törénni az esetek jó részében :)

én pl most abban hiszek, h ezt a világegyetemet személyesen nekem találták ki, írták meg a törvényeket, és itt minden rólam szól :D

ti is csak kitaláltak vagytok, direkt az én szórakoztatásomra, és azért, h elgondolkozzak a mibenlétemről, mert néha ez is kell.

na de miért van ez az egész?

halálom után egy magasabb létezési síkra jutok, és ez az életem készít fel annak a viszontagságaira :D

ez is lehetséges, senki nem mondhatja, h nem, mert aki nem ért egyet, azt biztos a világegyetem rendszergazdái küldték, h hagyjak fel ezzel az elmélettel, mert félnek, h teljesen rájövök létezésem titkára XD

2010. nov. 19. 17:12
 40/44 anonim ***** válasza:
Miért, aki meghal, az reinkarnálódik? : o
2010. nov. 19. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!