Aki öngyilkos lesz a jelenlegi életében, az is fog új életet kapni?
Ismeritek nezt a mondást? Élni születtem, nem pedig az életre készülni.
Ez nagy vonalakban annyit jelent, hogy az ember egyszer él, tedd meg, amit meg akarsz, és ne tedd, amit nem akarsz, mert nem lesz több lehetőséged sem megtenni, sem megbánni...
Ez nem videójáték, és nincsenek bónuszpályák, csak mert h.ülyeségekben hisztek...
Inkább tegyétek meg, amit akartok, és bánjátok meg, mint hogy megbánjátoki, hogy nem tettétek meg, és így vártok még egy lehetőségre, ami úgy sem lesz... Az élet pont optimális, se nem jó, se nem rossz. Ha mindig a jóra vártok a megfelelő fog elmenni mellettetek, és akkor jön a pofáraesés... És ezért hisztek ebben a butaságban... Szerintem nem kéne annyit várni...
Persze, hogy fog! Ugyan többen úgy tartják, hogy szenvedés vár arra, aki öngyilkos lesz, de szerintem ez nem igaz!
Még pedig azért nem, mert én úgy hiszem, nem befolyásolja egy ember halálának körülménye halála utáni érdemeit, ezek az érdemek mindannyiónknál majdnem azonosak.
Ezzel együtt van egy olyan mondás, hogy az öngyilkosság "út a pokolba". Hogy nem így van, még nem cáfolta senki.
20:44: a Bibliát Földi halandó emberek írták, ők szinte semmik a szellemi világ "lényeihez" képest...
Majd pont mi fogunk választ találni ezekre a kérdésekre, akik a Bibliát írták!
Ennyi erővel megkérdezhetnék egy bolti eladót hogy mi van a halál után, aztán kiadhatnánk úgy mint a Bibliát, semmiben nem különbözik a kettő.
21:31-es hozzászólása rohadtul tetszik, és teljesen igaza van ha a leglogikusabban nézzük a dolgokat.
jó és rossz cselekedetek, öngyilkosság
túl sok az átmenet, és sztem nincs az univerzum könyvébe írva, h mikor mi melyik.
konkrétan:ki dönti el mi a jó és a rossz?
egy katona aki százakat megöl, de a hazájáért és parancsra teszi az most mi? nézőpont kérdése, de ha van az univerzumnak irányítói, ak azok függetlenek, úgyhogy ők semmiképp sem tudnak dönteni! hozhatnak olyan szabályt, h aki ölt valaha életében, az rossz, de ha a honfitársa életéért tette, ak mégsem az, bármilyen szemszögből nézzük.
nincsenek ezek seholsem eldöntve, kár is rágódni és vitatkozni ezen.
na és mi van az öngyilkossággal?
az most tényleg öngyilkos aki a dunába veti magát, de a hideg vízben meggondolja magát, és az életéért küzd, azonban mégis meghal. mondhatjuk rá, h öngyilkos lett, de mégis az életéért harcolt (sok ilyet hallottam már, h végül kapálóztak a szerencsétlenek)?!
tiszta paradoxon, itt se lehet határokat meghúzni, szóval teljesen mindegy, h saját akaratából, v más miatt hal meg az ember!
naés ak mi van a halál után, hova jutunk mi alapján?
nekem is nehéz elfogadni, de a nagy semmi vár ránk ha a leglogikusabb szempontokat nézzük! elképzelni sem tudjuk milyen az, olyan mint az öntudatlan alvás, csak soha nem ébredünk fel.
miért is?
büszkén mondhatjuk, h sokkal többek vagyunk az értelmes robotoknál, az egysejtűeknél, a hódoknál és a majmoknál, pedig a különbség csak annyi, h bonyolultabbak vagyunk, öntudatra ébredtünk és gondolkozunk, ennyivel vagyink "csak" többek a többi földi élőlénynél.
azt nem tudjuk elképzelni, h most minden állatfaj vhova jut, de ak mi jogunk lenne nekünk bárhova is jutni? továbbá ott vannak pl a halvaszületett csecsemők, őkvelük mi lesz? semmivel sem kevesebbek nálunk, felnőtteknél, csak nincs semmi élettapasztalatuk. na ők hova jutnak, és mi alapján? ezt mondja meg nekem vki, aki el bírja képzelni a menyországot egy csomó csecsemővel.
egyszerűen nehéz elképzelni, h a nagy semmi vár, a beletörődés is nehéz, ezért talának ki sok, a valósághoz közel sem álló hülyeséget.
én is reménykedek vmi halál utáni jövőről számomra, nagyon elkeserítő a tény, de kihangsúlyozom, h ez csak a leglogikusabb, és közel sem biztos, h ez az igazság, hiszen a világegyetemet nem mi teremtettük, senki nem tudhatja mi van itteni életünk végén.
szóóóval: élvezzétek az életet, semmit se hagyjatok ki, dugjatok sokat, sokasodjatok, meséljetek sokat az unokáknak, aztán hagyjátok itt ezt az istenadta (ha egyáltalán ő adta) lehetőséget, az életet :)
Utolsó! Érdekesen látod a helyzetet!
A katonás példádban azt kérdezed, hogy aki katonaként embereket öl parancsra, azzal mi van.
Nos, mindenképp bűnt követ el, aki embereket öl, akár parancsra, akár saját meggyőződésből! Mert itt nem a "nemzet", vagy "ideológia" fog szenvedni a bűneiért, amiért gyilkol valaki, és kap rossz karmákat, hanem TE aki elkövetted a tetteket! Mindenki rendelkezik a szabad akaratával, ez különböztet meg minket EMBEREKET, az állatoktól, ezért elég nagy ostobaság újjal mutogatni másokra tetteink után..
Aztán: "a nagy semmi vár ránk ha a leglogikusabb szempontokat nézzük!" Áruld már el, mik ezek a "leglogikusabb szempontok", amikből az következik, hogy a "nagy semmi" vár ránk?
Ha pedig halálunk után az "öntudatlan alvás" következik, amiből "soha nem ébredünk fel", akkor felteszem a kérdést: Mit gondolsz, mi az ember? Csak egyszerű húsból, és vérből álló szövetek összessége, vagy van mögötte valami több is, amit léleknek hívnak? A testednek van tudata, vagy a tudatnak teste?
Ha pedig a halva született csecsemőket nézzük, annak is (mint mindennek) megvan az oka. Mindenki előző élete karmája (tettei) visszahatásait élvezi, vagy szenved tőlük. Pl egy csecsemőgyilkos is..
Mindennek megvan az oka, és okozata.
Szerintem ez a katonás példa nem ennyire egyértelmű... Bár szerintem a példa felhozója nem iagzán erre gondolt... Mert sokkal több a lehetőség... De a haza védelme nem egyéb, mint pusztán a gyilkolás kedvéért presztizsből végezni másokkal és magunkkal kategória... De ott van pl az az eset, amikor egy csapat terrorista, vagy afrikai "szabadságharcos" körbefog egy falut és bozótvágóval mészárolja le a bent lévő felnőtteket, gyerekeket... Azt ne mond, hogy az ártatlanok védelme nem ér meg egy kis lövöldözést... Lásd a ruandai mészárlást, ahol az áldozatok nem az életükért fizettek, hanem a gyors és fájdalommentes halálukért...
A katona csak addig gyilkos, amíg azt nézi, hogy mit pusztíthat el... De ha azt nézi mit védhet meg, akkor miért lenne gyilkosság??? Háborúban, a fronton nincs gyilkosság, mert kötelesség van... Viszont ha nem lő az ellenségre, akkor őt ölik meg... ami pedig ebben a helyzetben öngyilkosság, ami szintén bűn a Ti felfogásotokban... Ugye mennyire paradox???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!