Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért van, hogy ha az ember...

Miért van, hogy ha az ember jót szeretne tenni, minden, de minden az útjába áll?

Figyelt kérdés

Ja, biztos próbatétel...

De ENNYI??? Olyan szinten hogy az embernek a saját családjával is szembe kell kerülnie csak mert egy valami kicsi jót szeretne tenni?

Ha ez a cél nagyon sok vallás szerint, akkor miért nehezítik meg az ember dolgát ilyen szinten?

tegnap 00:28
 1/7 Grimfox ***** válasza:
100%

A vallások többsége szerint nem azért nehéz jót tenni, mert az isten, vagy valami felsőbb hatalom nehezíti meg, hanem mert a többi ember nehezíti meg.

Azon kívül pedig nehéz definiálni a jót, és a rosszat. Mitől jó az, amit tenni akarsz, és kinek jó? Szerinted jó, vagy objektíven nézve? Nehéz eldönteni, mert az ember általában azért akar jót tenni, hogy ez által neki is jó legyen. Vagy olyan dolgot akar tenni, amit ő jónak gondol, de annak, akivel tenni akarja már nem biztos, hogy ugyanez a véleménye. És objektíve sem biztos, hogy jó neki.

tegnap 00:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Akkor ennyi erővel ne tegyen senki semmit, hanem filozofáljunk arról, hogy amit tennenk jó-e vagy sem, kinek jó és kinek nem.

Addig se lesz belőle semmi.

Egy könyvet szeretnek odaadni ajándékba. Ha nem is "jó" a dolog, ártani biztos nem fog.

Teljesen midnegy hogy az emberek teszik-e vagy sem, mert az eredmenynugyanaz, és ha az emberek is nehezítik meg, akkor erdekes módon nekik semmi nem áll az útjukba, hogy mondjuk nehezebben tudják mások dolgát megnehezíteni.

tegnap 00:53
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

Ismertem két ilyen embert is, akik jóindulatúak voltak,segítőkészek.Aztán a sok kihasználás,gáncsoskodás után mondhatni így, átbillentek teljesen.

Mindkettő kimondottan gonoszkodó és kárörvendő lett és érdekes módon, lelkileg sokkal jobban lettek.

Ki érti ezt? :/

tegnap 05:47
 4/7 anonim ***** válasza:
A könyvet add fel postán. Problem solved.
tegnap 06:11
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

3-as

Ugyan ez történt velem is!

Mindig mindenkivel kedves voltam, ott segítettem, ahol tudtam és mégis mindenki egy rohadt szemét volt velem. Ha szükségem volt vkire, soha senki nem ért rá.

A munkahelyemen, a családomban, a barátaim között és még az aktuális párom is hátba szúrt, elárult, bántott.

És megszületett a férfiak által, csak házi sárkánykent emlegetett nő.

Már mosolyogni sem tudok, mindenkivel bunkó vagyok és lekezelő. Egyszerűen már nem látom értelmét kedvesnek lenni, mert tudom, h úgy is átver a másik.

Szóval igen, van ilyen.

tegnap 09:45
 6/7 anonim ***** válasza:
66%
A jótett mindig elnyeri méltó büntetését.
tegnap 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
50%

én is mindig mindenkinek jót akarok és teszek. kihasználnak, belém rúgnak, tönkre tesznek, megaláznak, üvőltöznek stb. soha semmi jót oda vissza nem kapok. de nincs kedvem lemenni a szintjükre. az ilyen rossz emberek úgyis súlyos betegek lesznejk. a házidokim is elvárta, hogy másnap meggyógyuljak, úgy h nem írt semmit. az aszisztens érezte rosszúl magát helyette. agyvérzése lett a b@rombak és belehalt. remélem minden ilyen undorító alak megkapja.

ez csak egy példa vokt, de valóban a velem szemétkedők sokszorosan megkapják. kárörvendő lennék? hát én mindig igyekeztem jó lenni, de akik nem bírnak magukkal azok ne csodálkozzanak ha baj éri őket és arról sem én tehetek, hanem saját maguk.

bajt magamnak meg pláne nem akarok. inkább kibírom a megaláztatásokat, kihasználásokat stb. szerencsémre nem csak emberekkel tudok kommunikálni és nekem legalább ez az egy pozitív dolog jutott.

tegnap 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!